Kvasinky a pálenie 4 mesiace po sterilizácii
Dobrý večer prajem milé mamičky, a žienky.
Hneď na úvod chcem napísať že všetko čo tu bude napísané som konzultovala aj s mojim gynekologom. Takže neprišla som sa liečiť na fóre len troška informovať a poradiť s vašimi skúsenosťami ak sa tu nejaké ženy nájdu s podobným problémom.
Mám 3 detičky ktoré som rodila normálne. Ale zároveň aj 2 potraty. Ale pri poslednom pôrode čiže pri 3 pôrode som si vybavila sterilizaciu a bola dom oboznamena zo všetkými komplikáciami. Ale už som skoro 4 mesiace po sterilizacii ma trápia kvasinky a pálenie . Boli ma j krček maternice a pichanie v podbrušku. Doktor vraví že akútny zápal maternice ale nerozumiem tomu
Aj vtedy som mala také ťažkosti ale nie až do takej miery. Už ma to obmedzuje pri obyčajných veciach. Dal
mi aj.lieky ale opakuje sa to.
Vyhibam sa aj sladkostiam aj sa stravujem zdravšie ale nevidím zmeny. Ďakujem za všetky rady. Príjemný večer
Ďakujem
@simsalabim no výsledky mi nepovedal celkom na rovinu len tak okrajovo a vyter sme museli zopakovať a čakám na výsledky. Vravel že to vyzerá aj na zápal maternice ale aj na premnoženie nejakých baktérií.
Neviem no. Dúfam že to prejde a bude všetko tak ako ma. 😔😔😔😔
Ja mám tiež sterilizáciu ale nič mi nieje. Nieje to skôr dôsledok pôrodu, že sa nevyčíslilo všetko ako sa malo? Sterilizácia je mechanické prerušenie, to nemá prečo spôsobovať kvasinkove zapaly
@sofimatko52 no ale premnozenie coho? Zapal maternice urcite preliecit a potom by som dlhodobejsie skusila vaginalne aj oralne probiotika, striedat s niecim ako Lactofeel (zivna poda pre laktobacily) a mozno nieco na upravu pH (vitagyn c). Ak v kultivacii stale vyjde ten isty mikroorganizmus, zapaly sa opakuju, mozno aj nasadit nejaku profakticku liecbu, pripadne to riesit aj s imunologom. Dobre je aj vediet, co je tvoj probkem. Raz pises o kvasinkach a raz o bakteriach. To su rozne veci.

@sofimatko52 tak kvasinky ci zapal maternice? Myslim, ze zapal maternice sposobuju bakterie, nie kvasinky. Co vyslo v kultivacii?