icon

Kyretáž - infekcia pohlavných a panvových orgánov po potrate

alex1999
21. apr 2023

Ahojte zeny dnes som bola na kyretazi a veľmi mi nik nevysvetlil co mi vlastne je a v prepustacej sprave mam napisane:infekcia pohlavnych a panvovych organov po potrate, mimomaternicovej gravidite a gravidite s molou hydatidosa. Rozumiete tomu niektora? Som trochu znepokojena cakala som jednovajecne dvojicky

tosomja
21. apr 2023

@alex1999 nie je to len nejaký kód, kde je všetko toto pod jedným číslom?

whatever1
21. apr 2023

Mola hydatidosa vznika ked spermie oplodia vajicko, ktore ma abnormalnu strukturu. Namiesto toho, aby sa vyvinulo do normalneho plodu, sa vytvara nezhubny nador s bublinkovitou strukturou. Tento nador moze rychlo rast. Predpokladam ze ti ho pri kyrete odstranili.

alex1999
autor
21. apr 2023

@whatever1 zvlastne lebo mi povedali ze to boli dva plody jednovajecne a dalej mi nic nepovedali

ankare
21. apr 2023

@alex1999 to mi je veľmi ľúto, posielam objatie. ♥️
Napíš do skupiny Zdravotníci na MK.
Skoré zotavenie! ♥️

floki1994
21. apr 2023

@alex1999 asi nechceli na teba hádzat tolko info aj tak si si presla dost narocnym obdobim...treba sa poriadne preliecit, tieto infekcie nie su sranda...ale urcite aj tvoj lekar na kontrole ti povie viac, pytaj sa ..drzim palce

anavixy
21. apr 2023

O08.0, to je len kod z MKCH (medzinar. Klasifikacia chorob), nie je to realne to, co ti je, ale len kod pod ktorym si nemocica bude vykazovat indikaciu na tebe vykonany vykon. Neviem co cakas, ze by ti mali vysvetlovat, ze ti je. Sama pises, ze si cakala jednovajecne dvojcata, tehotenstvo bohuzial skoncilo potratom a po potrate velmi casto treba robit kyretaz, aby sa maternica dokonale vycistila a nevznikli komplikacie. To je cele. Nic ine za tym nehladaj. Je mi to luto, drz sa 🍀

anavixy
21. apr 2023

Este doplnim, ze ak mas prepustaciu spravu, tak citaj epikrizu, pripadne zaver, nie kody a vseobecne nazvy chorob.

whatever1
21. apr 2023

@alex1999 tu mas link https://vyliec.sk/choroby/mola-hydatidosa/ pisu v nom toto: “Celková mola hydatidosa vznikne ak spermia oplodní vajíčko, ktoré predtým stratilo materskú DNA.

Čiastočná móla vznikne za situácie, keď je geneticky normálne vajíčko oplodnené dvomi spermiami naraz.

V oboch prípadoch je vzniknutý plod neschopný života a väčšinou odumiera ešte počas tehotenstva.

V mnohých prípadoch vyvíjajúce sa tkanivo ani ľudský plod nepripomína.” Ako pisu vyssie, vajicko mohlo byt oplodnene dvoma spermiami= jednovajecne dvojicky. Mrzi ma cim si si musela prejst a ze ti to v nemocnici nevysvetili.