icon

KYretáž po spontánnom potrate

sisinkaaaa
16. mar 2026

Ahojte zažila z vás už niektorá kyretáž? (Vyčistenie maternice po spontánnom potrate). Nakoľko asi ma to čaká v nemocnici a neviem čo čakať .. ďakujem

nairobi
16. mar 2026

@sisinkaaaa áno,ja 2x ☹
1x u súkromníka to bola rychlovka,doobeda som prišla nalačno, po zakroku má pustili po 1-2h domov
2x v štátnej nemocnici,kde som musela prespať 1 noc lebo by im to nezaplatila poisťovňa

Zoberte si papuče,toaletak (hyg.potreby podľa seba), ponožky, vložky, vodu a nočnú košeľu a treba mať predoperačné vyšetrenie urobené

anonym_4042be
16. mar 2026

@sisinkaaaa Áno a nie raz .Nic to nie je fyzicky. Uspia ťa. Skôr náročné psychicky samotný potrat. Neboj sa nič nebudeš cítiť, ani bolest dajú od bolesti potom som nemala, normálne ako pri ms. Mne to robili raz bez narkózy aj bez injekcie a tp bilo hrozné..ake žijem tu som..

sisinkaaaa
autor
17. mar 2026
@anonym_4042be

@sisinkaaaa Áno a nie raz .Nic to nie je fyzicky. Uspia ťa. Skôr náročné psychicky samotný potrat. Neboj sa nič nebudeš cítiť, ani bolest dajú od bolesti potom som nemala, normálne ako pri ms. Mne to robili raz bez narkózy aj bez injekcie a tp bilo hrozné..ake žijem tu som..

@anonym_4042be a moc ste krvácala?

jesenzima
17. mar 2026

@sisinkaaaa áno, uspali ma, vyčistili, o 24 hodín som išla domov. Žiadne krvácanie, všetko ok ...

anonym_28c0d6
17. mar 2026

Pokiaľ to je ASI tak zbytočne sa obávať. Už si mala kontrolu maternice ? Robi sa to buť preventívne alebo vôbec ak si sa vyčistila dobre . Zákrok cca 10/15 min v narkóze . Držím palce aby sa podarilo znova

sisinkaaaa
autor
17. mar 2026
@anonym_28c0d6

Pokiaľ to je ASI tak zbytočne sa obávať. Už si mala kontrolu maternice ? Robi sa to buť preventívne alebo vôbec ak si sa vyčistila dobre . Zákrok cca 10/15 min v narkóze . Držím palce aby sa podarilo znova

@anonym_28c0d6 no zajtra mám ísť na kontrolu na gyndu či tam naozaj nieje už ten plod a ak nebude tak idem na kyretáž

sisinkaaaa
autor
17. mar 2026
@sisinkaaaa

@anonym_28c0d6 no zajtra mám ísť na kontrolu na gyndu či tam naozaj nieje už ten plod a ak nebude tak idem na kyretáž

@sisinkaaaa doktor povedal že sa dieťatko prestalo vyvíjať ale ja som ešte stale nezačala ani krvácať

michaela329
17. mar 2026

@sisinkaaaa áno, vo vyššom týždni. Pôrod a potom kyret. Ráno prídeš na príjem, neviem ako je u vás, ale u nás mi urobili predoperačné tam. Na sále Ťa uspia, vôbec nič nebudeš cítiť, potom izba a obvykle sa ide večer domov - alebo ráno. Potom klasicky doma na PN.

anonym_4042be
17. mar 2026
@sisinkaaaa

@anonym_4042be a moc ste krvácala?

@sisinkaaaa Ja ani nie..

anonym_e0dfae
18. mar 2026

Ja v 15tt. Po tom čím si si doteraz prešla sa nemáš čoho báť. Toto bolo najmenej.
Nalačno ma vzali na operačný box, uspali, o par minút som sa zobudila, všetkým vraj poďakovala a previezli ma na izbu. Prevoz si nepamätám ale vraj som medzi lehátkom a posteľou prešla po svojich. Bolesti žiadne, krvácanie cca 2 dni - slabšie ako menštruácia, potom asi 3 dni špinenie. O asi 2 hodinky ma postavili, dali jesť. Domov som šla po 24 hodinách, pretože naša nemocnica ma zmluvu, kde musíš byť hospitalizovaná 24h aby mali zaplatené. Možno ti to niekde spravia aj ako pár hodinovú hospitalizáciu. Doma hojenie vpohode, fungovala som normálne. Prvá menštruácia o 5 týždňov. Druhý krát by som sa už nebála. Ale dúfam, že to už nikdy nezažijem.
Psychicky to bolo náročnejšie ale to je samozrejme individuálne ktorá to ako prežívame, ako sme sa tešili, koľko sme sa snažili, akú máme podporu atď...