Kyselina hyalurónová do močového mechúra
ahojte, je tu niekto prosim kto absolvoval takuto liecbu? neviete ako to je v pripade ked ma zena menstruaciu? je to problem? skusam sa par dni dovolat na ambulanciu ale zial neuspesne. dakujem pekne
@domcek77 bola cista, bez pridanych dalsich veci a kazde vrecusko obsahovalo velke mnozstvo dmanozy …mne vyhovovala najviac ale zial uz ju nemaju
Dakujem skoda ze tie najlepsie veci prestanu vyrabat. 😔
Ahojte uz som sa dochvalila som na ATB😔
Este v utorok odovzdany moc a kamoska mi kukla v labaku ze bakteria a doktorka na pohotovosti mi dala( mala som teplotu a palenie) augmentin 1g 5dni a zospodu si davam macmiror to som mala
A doplnujem vobec som sa nevedela vycikat, na nervy
@domcek77 aku si mala bakteriu? Nechces skusit tu kyselinu hyaluronovu?
Rada by som ale mne to nechce dat, skor zmenit urologa ale neviem kde a ktoreho😬😔
E. Feacalis som mala
@domcek77 aj ja som mavala toto….a odkial si?
BA a ty?
@domcek77 BB…v BA ale najdes urcite urologa ktory by ta vzal a dal ti tu kyselinu. Nerozmyslala si ze ho zmenis? Moj mi este vravel ze keby toto nezabralo tak mi da take dlhodobe atb, ktore sa uzivaju kazdy den niekolko mesiacov ale nezatazuju pecen
Mam 4 urologa , 1urolog iba atb a neriesil a furt bol na dovolenke, 2 a 3urolog riesili iba cievky a ziadne ine riesenie, a tento 4 urolog riesil poslal ma vsade mozne az urodynMiku, snazil rozsirit ruru, a nakoniec operacia sice 2x ale aspon nieco, ale musim nieco vymysliet. Mas dobreho urologa ked titake navrhol, ja uz pecen mam jak melon odtych atb. Si zlata dakujem. Uz mi jel epsie pomohlo atb.👍
@domcek77 inak robil ti niekto aj pecenove testy po vsetkych tych atb? Ja rozmyslam ze si dam spravit
Vies co v novembri som mala tie predoperacne a vsetko bolo ok a decembri som mala nejake koliky poslali na ct a namiesto oblicky a moc.mechura a podstatneho opisoval doktor ze mam obrovsku pecen.
@domcek77 a je to problem ze je vacsia? Lebo nie je to uplne sranda nonstop byt na atb, ja sa toho dost bojim
Bola som aj u gastroenterologa a mi povedal ze si mam kupit arterin - a ze pecen sa zregeneruje.
Ale ty si dobra nemas ATB od februara to je 3mesiace, wou gratulujem👍🍾🌻
Dneska mi predpisal urolog urowaxon tak uvidime.-
@domcek77 ten arterin pozriem. Urovaxom som uzivala ale neviem ci mi to pomohlo …aj ked je pravda ze som to neuzivala velmi poctivo
Arterin kukni neni skodlive je to cervena fermentovana ryza.👌
Ahojte. Ako sa vám darí, už je vám lepšie? Vidím, že niesom jediná, kto takto trpí. Ja mám dnes po štvrtej dávke kyseliny. Niekedy mi je po nej troška lepšie niekedy horšie, ale zápaly sa stále vracajú a stále atb. Chcem sa vás spýtať či niektorá z vás má aj pozápalový syndróm? Lebo mňa to bolí každý deň už aj vtedy, keď tam aktuálne zápal nieje. Skúšala som už všetko možné, ale mne jedine suché teplo a spasmed pomôžu. Toto je začarovaný kruh a ťažko z neho von. Bolí vás to len pri močení alebo celkovo vás reže podbruško resp páli vulva? Tiež ma čaká prvý krát operácia biopsia + rozšírenie uretry. Vopred ďakujem za vaše odpovede.
@kala8888 ahoj ja yrpim stym 2roky a niekedy odnesiem moc na kultivaciu a je sterilne. Pozapalovy syndrom - podbrusko uz neboli co som viac x pisala prodromin vies kazda ine telo ma. Mne pomohol. Ja som niekedy ani zjest pit nic nemohla lebo ma to vsetko nutkala na cikanie a nic nesko von jedine cievkovanie. Operacia neboli ale necakaj hned zazraky ja mam uz 2x operaciu. Ja pri moceni nieze bolelo ale neslo von alebo ked islo tak pol dna sedim na wc a snazila som sa vycikat. Mne kys.hyar. doktor povedal ze mi to neodporuca a nepomoze (neviem plati sa za to). Vulva pali ale ked su bakterie premnozene. Ako casto mas ATBcka? Mne spasmed nepomohol mala som stoho sucho v ustach. Ubtretid niekedy pomol. Urowaxom ci ako sa pise nepomohol. Mne pomohol imunor ked som to mala v aprili vtedy cely mesia som bola bez ATB. V maji som uz mala. A teraz zatial nie. Jaj biopsiu zobrali len spalili vzorok😂 nekomentujem🤣🤣
@kala8888
@domcek77
Ja som zatial po aplikaciach kyseliny bez zapalu. Vyrazne zlepsenie som ale pocitila az nejaky cas po poslednej davke. Myslim si ale, ze mi velmi pomaha aj Uroril (tiez obsahuje kyselinu hyaluronovu). Beriem ho cca 3-4 mesiace a od tej doby sa to pomalicky zlepsovalo.
Tiez ma to palilo a nutkalo na mocenie stale aj mimo zapalu ale postupne to po tej kyseline prestavalo.
@domcek77 ja mám atb tiež tak raz za mesiac. Neviem prečo sa tam väčšinou po menzese nájde zápal. Platenie za kyselinu asi závisí od toho akú máš poisťovňu a či má lekár s ňou zmluvu. Ja za ňu nedoplácam nič. Ale tiež si myslím, že jej fungovanie je veľmi individuálne. Ja pri močení tiež musím trochu tlačiť a niekedy len pomaly vyteká zo mňa. No ja sa dnes cítim príšerne dúfam, že neskončím na pohotovosti zas. A tá biopsia znamená, že ak tam niečo nájdu vezmú z toho vzorku a lepšie nastavia liečbu či? To ma mrzí, že tú tvoju dobabrali. No dúfam, že žiadne atb ti už nebude treba, že už budeš v poriadku.
A koľko dávok ti dali? 6? A mávala si nejaké bolesti alebo zápaly medzi jednotlivými dávkami?
@kala8888 ano 6 davok a zapal som mala hned po prvej davke, potom uz nie. Inak co sa tyka toho menzesu, tiez som sa po nom citila zle, tak som zacala pouzivat anionove vlozky a aj tie pomohli
@domcek77 ja mam union a mam to plne hradene a co pozeram na internete tak by to mala mat kazda poistovna. Vola sa to ialuril.
Ja mám dôveru, ale mne dávajú Flaveran.
No ja mám s lekármi zase ten problém, že ich neviem dokopať aby brali aj kultiváciu a podľa toho dali atb. Takto len tipujú. A mám obavy, že ma tým úplne zničia.

A to bola aka dmanoza?