icon

Laktobacilóza

19. máj 2023

Dobré ráno,
Žienky, poradíte niektorá? Zn.zufalstvo. Pred pol rokom sa mi začala neustále točiť "mykóza". Liečila som sa sama, liečil ma môj gynekológ. Par dni úľava, následne opäť zle. Stále som mu však tvrdila, že je to akoby iné, nie klasická mykóza. Výtoku nie je nikdy veľa, je takej zvláštnej konzistencie (prepáčte za výraz, no akoby také hustejšie ťahavé), no cítim neustálu nepohodu tam dolu, jemné svrbenie, niekedy opuch a naozaj časté nutkanie na mocenie. Moč je však v poriadku. Gynekológ vždy len mávne rukov, dá ďalšie antimykotika, potom probiotika a vybavene. O dva týždne mu volám opäť, už na ma za blázna. Nie som lekár a viem, že ani Google nie je, no mne to všetko sedí na laktobacilózu, tam je aj to časté nútenie na mocenie. Ženy, mate s tým niekto skúsenosť? Nasla som normálne v poradniach odpovede gynekológov, že pri tomto sa robí výplach s roztokom sódy bikarbony. To fakt? Ja už skúsim hocičo, toľké peniaze som nechala v lekárni za posledné mesiace, že toto by bol zázrak, no troška sa toho bojím. Predsalen sóda a dnu 😌Prosím prosim moc prosím o rady, ak s tým máte skúsenosť. A áno, viem, žeby som mala gynekológa zmenit, no vyhovuje mi, keďže je jediný v našom maličkom meste.

mudracucoriedka
19. máj 2023

Aké ATB? Koľko to už trvá? Výplach sódou môže byť účinný, no treba sa poradiť s lekárom. Koncentrácia by mala byť 30-60g na 1liter vody max 3x týždenne. A keď nie zmeniť, aspoň sa poradiť s iným gynekológom

simsalabim
19. máj 2023

Vyter ti robil?

mudracucoriedka
19. máj 2023

Nemam osobnú skúsenosť ;)

autor
19. máj 2023

@mudracucoriedka ATB žiadne, trvá to už 6 mesiacov. Lieči ma dookola antimykotikami a potom laktobacily vždy aspoň na týždeň.
@simsalabim Nie. Požiadala som ho o výter, aby sa potvrdila keď tak ta kandida, no vyštartoval po mne, že on snáď vie, čo robí. Neviem, či je to tým, že je to muž a nevie sa do toho tak vcítiť ale už som mala normálne slzy v očiach, keď ma naposledy ani nepozrel, vošla som dnu, pozrel na mňa a len dodal, že "mate to na e recepte". Tak som sa ho spýtala, či ma nepozrie a on ze načo. Príde mi to už ako zlý vtip.

falbala132
19. máj 2023

tak toto je otrasny pristup, vymenila by som ho. alebo sa aspon dozadovala tej kultivacie za kazdu cenu.

simsalabim
19. máj 2023

No tak to by som ziadala vyter! Pan doktor, ja nespochybnujem vase odborne kvality, ale myslim, ze vyter najspolahlivejsie urci, ktora bakteria alebo kvasinka je premnozena. Klinicky obraz tychto infekcii byva totiz velmi podobny, ako viete aj sam. A kedze sa to vracia, asi by bolo vhodne aj vysetrenie u imunologa a ten urcite bude ziadat vysledky vyteru.

Mozno to vobec nie je mykoza, ani laktobaciloza, ale nejaka bakteria. Alebo naozaj zmen lekara, ci jednorazovo navstiv nejaku sukromnu kliniku, aks a to teda da...

mudracucoriedka
19. máj 2023

Keď nemáš spravené labáky, je zbytočné liečiť antimykotikami rovnako ako ATB. Vzhľadom k rôznemu spektru účinku liekov, je liečba naslepo hazardom a zbytočnosť.

demih
20. máj 2023

Treba vymeniť lekára, tak isto som bola, nová doktorka mi zobrala výter, používala som jedny tabletky a potom Gynoflor preventívne. A treba vyšetriť aj partnera, my sme to striedali dookola kým sme na to neprišli. A mne osobne treba dávať pozor aj na antibiotiká, aj s toho mám problémy(aj keď partner berie)