Laparoskopia a vaše skúsenosti s ňou
Ahojte. rada popýtala, resp. poradila a získala nejaké info, či má niekto skúsenosť s laparoskopiou cysty v rámci jednodnovej chirurgie? ja by som mala ísť koncom mesiaca a ked tak čítam diskusie kde baby píšu o zákroku v nemocnici, čo to všetko obnášalo /klystír, vývody, nemožnosť chôdze/, zdá sa mi priam nemožné aby sa to dalo všetko bez rizika zvládnuť tak, že už poobede budem doma so zašitým bruchom. neviem si to celé akosi dobre predstaviť a hlavne to fungovanie po dalšie dni! dakujem za všetky odpovede!
@mimka mám nepriechodné vajcovody teda tak mi povedal dr ktory mi robil IVFka ale uz som vsetky vycerpala...a teraz by som chcela skusit laparoskopiu mám vybaveného lekara v šaci a on sa pozrie z vnutra na vsetko a ked sa bude dat tak tie zrasty alebo čo tam mám mi odstrania...aspon to skusim ja som bola len na prefuk aj to bolo pred 10 rokmi
@mimka ano je to tak ja som laparoskopiu neriesila pretoze dr v centre mi povedal ze to nema zmysel ze mam nepriechodne vajcovody a hotovo a ze nemam inu sancu ako ivf...po poslednom ivfku som zacala surfovat a denne čítat vsetko a nepriechodnost atd nakoniec som sa rozhodla ze skusim aj laparoskopiu a aj ked mi nepomozu ale aspon zistia ako je na tom maternica atd lebo od mojho dr v centre som sa nikdy vela nedozvedela ....s malou dušičkou dufam ze tie zrasty mi aspon čiastočne odstrania.....u mna je to uz zufalost takze skusam vsetko mozné aj ta laparoskopia je na moj podnet...prave preto mi asi aj dr nie je ochotny z centra dat papiere ohladom mojej diagnozy
dve mali endometriozu a vraj by nikdy prirodzene neotehotneli a jednej sa len proste nedarilo.... mna poslal Hredzak z centra, obaja sme ok tak potreboval este laparku. Hehe a neviem ci pomohlo, este len teraz 18.10. mi robili, mali sme zakazany sex ale nedalo sa :D tak snad sme nic nepokazili 🙂
@mimka Takže k môjmu stehu:
Dr. mi povedal, že mi vypadne sám a to može trvať aj niekolko mesiacov 😅
A dalšia "zvláštna" vec dnešného dňa....UTZ ukázal 100% endometriozu, krv ukázala 100% endometriozu, dr.čo ma operovala tvrdila, že to je 100% endometrioza II.stupna a dnešný výsledok hystologie bol:
- na 100% nejde o endometriozu....
Ono sa to tak tvárilo, aj stará krv tam bola,no išlo o nešpecifikovatelné zrasty vytvorené zápalmi a slabou imunitou....
má s tým niekto skúsenosť ? 😕
Som dva dni po laparke a stale trochu krvacam, je to normalne?Robili mi to na jednovej chirurgii, takze som doma.
ahojte baby, mna caka laparka v utorok v martine ☹ nema niekto skusenosti??, ja mam najväčšie nervy z toho klistiru, najradsej by som sa sama nejako vycistila keby to slo, nevie mi niekto poradit a tiez mam nervy z toho na co mi prídu...Už od januara sa snazime o mimčo a nič..uzivala som aj tbl aj injekcie a nič, malo kedy u mna dojde k ovulacii, dufam ze mi dopomozu k babänku 😉
@javorinka2 ahoj. Ja prave lezim v nemocke po laparke a poviem ti, nic sa neboj, klystir je v pohode. Ja som si to tiez nevedela predstavit, ale nakoniec to nebolo az take hrozne. Klystir mi davali tak ze som normalne vyliezla na kozu, sestricka mi do konecnika vlozila taku hadicku, ktora bola na vrecku' v ktorom bola voda a bolo t zavesene ako ifuzia, to do teba voslo, potom som normalne isla na izbu a uz som len chodila okolo wcka, aby som stihala 🙂
@javorinka2 myslim, ze pre nas zeny, ktore musume na koze pretrpiet vsetky mozne vysetrenia je ten klystir fakt nic 🙂 drzim palce, aby ti to dobre dopadlo. Mne nenasli nic, tak sa radujem. Teraz nas podla vsetkeho caka IUI
@sarah00 gratulujem , ze si uz po a ze ti nic nenasli 🙂 Super spravicka! Mne to budu robit pondelok, tak som z toho trosku mimo ☹ ANi ja si neviem nic okolo toho predstavit, pretoze som doteraz este nebola v nemocnici, nie este na laparke. Robili ti to v anesteze , ze? Aj mne to budu robit v celkovej anesteze, takze budem musiet aj ja zazit klystir, a ostatne boledti po tom. Necitis moc velke bolesti z toho, ze ta tak nafukli? 😖 Co ti presne robili? Mne budu robit aj prefuky pocas tej laparke a okrem toho vsetko, co sa da a co budu musiet 😖
Drzim vam nadalej palceky, aby to IUI vyslo 😉 Pekny dník!
@monosana ahoj. ja som mala nejakú super anestézu, lebo sa na bolesti po prebratí absolútne sťažovať nemôžem. nebolo mi fakt nič. ani mi nebolo zle, ani hrudník a kľúčne kosti, čo ma upozorňovali, ma neboleli. jediné nepríjmné bolo, keď mi na druhý deň dávali preč takú hadičku, na ktorej bola pripevnená nádoba na zber krvi a tekutiny z brucha. inak bolo všetko v pohode. a tiež som podpisovala pred operáciou, že v prípade, že by našli niečo, tak môžu ihneď robiť s tým, čo treba. už som bola včera aj vybrať stehy, ale aj tak ešte zostávam doma, necítim sa na sedenie celý deň pri pc v kancelárii. takže ešte oddychujem 🙂 držím ti palce, aby si mala všetko v poriadku a cítila sa najlepšie ako sa dá. 🙂
@cikyta Vies, dufam, o tom, ze ak chcete dalsie babo, tak treba zamiesit co najskor v obdobi tri az devat mesiacov po ukonceni hormonalnej liecby. A cim Ta idu liecit? Lebo kedysi sa tradovalo sest mesiacov na hormonalnej liecbe, ale pred troma rokmi sa zmenili odporucania na tri mesiace. Tak neviem preco si vyfasovala sest mesiacov natvrdo.
Inak prepac, ze tak familiarne, ale denne sa bavim na Tvojich historkach s dcerkou, co zverejnujes. 🙂

@dafy ja som bola tyzden po skonceni menzesu na dg lpk .doktor ma chvalil ze som to dobre nacasovala. tam ide o to aby si mala kratku dobu po nich pred lpk. drzim palce