Laparoskopia a vaše skúsenosti s ňou
Ahojte. rada popýtala, resp. poradila a získala nejaké info, či má niekto skúsenosť s laparoskopiou cysty v rámci jednodnovej chirurgie? ja by som mala ísť koncom mesiaca a ked tak čítam diskusie kde baby píšu o zákroku v nemocnici, čo to všetko obnášalo /klystír, vývody, nemožnosť chôdze/, zdá sa mi priam nemožné aby sa to dalo všetko bez rizika zvládnuť tak, že už poobede budem doma so zašitým bruchom. neviem si to celé akosi dobre predstaviť a hlavne to fungovanie po dalšie dni! dakujem za všetky odpovede!
@1aduliatko1 ahoj nemas sa coho bat..je to rychly zakrok, ja som sa bala a zvladla som to v pohode.. bola som tam tri dni..zalezi ako sa budes citit.. pn mi trvala necele tri tyzdne, kym som sa dala doporiadku. Dr mi povedal, ze mam pockat do prvej menstruacie a pak mozeme skusat o mimi.. a hned som ostala tehotna.. predtym sa nam rok nedarilo kvoli cystam.. takze laparka pomohla 🙂
@evellin26 ďakujem veľmi pekne za povzbudivé slová 🙂 dúfam,že aj nám sa potom podarí otehotnieť..a že všetko zlé je na niečo dobré 😉
Ahojte baby ja som akurát tretí deň o laparke a odstraňovaní polypu a ešte kontroly prechodnosti vajcovodov....ja som tam bola niekoľko hodín aj s cestou...ráno o 7:00 mi to robili o 11:00 som sa prebrala a o 12:30 som už išla domov....bruško bolí poctivo ale da sa to zvladnuť u mna je to asi preto horšie lebo mi aj ten polyp odstraňovali...ale laparka no tam ma len boleli rameny a kus chrbát lebo nemôžem spať na chrbte ale inak sa to dá zvladať....🙂
@sandra077 ahoj 🙂 .... ja som necele 3 tyznde po laparoskopii.... a lekar mi odporucil tiez az po prvej menstruacii sa zacat opat snazit. To iste mi povedal aj obvodny lekar, a tak isto aj moj urolog. No skusali sme to aj skor, ale bala som sa.... a bolo to cele take stresujuce a strnule....
@sandra077 Ja som mala blby pocit, ze nieco pokasleme, a potom sa bal aj moj partner, aby mi neublizil. Tak to bolo take cele upjate..... Ak to chcete vyskusat, tak opatrne, ziadne akrobacie.... 😀 . Presne viem ake mas pocity!!!!! 😒
No a sex sme mali nechraneny....
A co ti zistili na laparke? A kde ti ju robili?
@manana17 ja som mala len diagnosticku laparku a ze mam lahky endometriozu ale to som vedela aj predtym ze mam daco ale neni to take velke ze by sa to malo operovat..inak ze mam vajcovody prechodne a vsetko asi oka uvidime vysledky potom budem mat az ked pojdem na navstevu zase k doktorovi..asi skusime iui raz a potom budeme skusat este doma a ked nic ideme na druhe kolo asi ivf prve nevyslo na jar..mame menej spermii ako je norma totizto takze jedno s druhym..jasne ze najradsej by sme boli kebyze to ide prirodzene... 🙄 inak laparku mi robili v iscare centre kde uz rok chodim...a zatial som odolala teda sex sme nemali skusim az po mendzese mam mat o par dni...
@bublinka322
ahoj,
ako dlho si PNkovala ?
@zuzka56 Ahoj ja som ani na PN nebola a po tyzdni som uz bola v robote aj ked si myslim ze treba kus dlhsie ostat doma lebo ja som musela ist s prace skor domov co mi bolo kus zle....ale to je na kazdom inak 🙂
@bublinka322 ahoj bublinka322, mozem sa opytat na tie polypy? mala si krce? ako ti ich odstanovali? spolu s laparkou, ale odspodu? dakujem pekne
@sandra077 no ja uz som po menstruacii, tak smelo skusame... 😀 , ale chytil ma zapal mocovych ciest, tak mi urolog nasadil antibiotika....,takze sa to snazenie zase posunulo 😢 .
Som zvedava co ti povie lekar, ked pojdes na kontrolu.. Mne povedal, ze kedze sa uz dlho snazime,tak nechce to dalej natehovat a odporucil nam inseminaciu....,lenze moj partner to chce najprv po tej laparoskopii vyskusat prirodzene par mesiacov. Tak pekne oddolavas 😵 ... uvidis,ze po menstruacii to pojde hladko.
Mne robili laparoskopiu v Gynfive, a chodim tam cca od juna tohto roku.
A ako dlho sa uz snazite???
Caute baby 🙂
Ja som bola na laparoskopii v kochu 17.10.
Vyberali mi 5 cm cystu a odstranili mi aj málu čas vaječníku na lavej strane.
Ako som dostala krámy mam strašné bolesti toho laveho vajecniku a pus citím vlavo aj ako keby vetri .
Nemali ste aj vy po operácie laparoskopie ked Vám dosli krámy bolesti vajecniku na tej strane kde Vám vyberali cystu a necítili ste bolestive vetry na tej strane ?
diki za odpoved
@anike1 Ahoj odstranovali mi to spolu s tym odspodu ako pises ale viac bolela ta laparpskopia alebo som to ja tak vnimala...mne robili naraz laparku, polyp a aj prechodnost vajcovodov....bolesti som mala ale asi len s toho ze som mala tie zavy a nemohla som sa sama dvihat s postele ale inak pohoda po dvoch dnoch uz bolo lepsie len tie ramena ma este boleli ako pri svalovke 🙂
@bublinka322 a ked si mala ten polyp, tak si mala nejake bolesti? lebo ja asi ho mam a mam take krce, je to dost neprijemne...ako to bolo u teba?
Ahojte, chcela by som sa spýtať, či je normálne keď mešká ms po laparoskopke. Mne v auguste brali vajíčkovod, keďže som mala MMT. Prvú ms som dostala presne na 28 deň po zákroku, a táto druhá mrcha nie a nie prísť. Pravda je aj to, že sme si raz s mužom nedali pozor, takže je tu možnosť, že by som mohla byť aj tehotná. Máte niektorá s tým skúsenosť? ☹
@anike1 jaj tak to hej to mi ani nespominaj to bol snad horor som sa nesla dockat toho zakroku...mala som aj krce aj taku zvlasnu bolest som pocitovala
@otomanko12 mne napodiv prvá mrcha prišla na čas po laparo, mala som benígny nádor na vaječníku, pritom to na sone vyzeralo len ako cysta, no nakoniec sa z toho takáto pliaga vykľula, našťastie, že šla von, lebo sa to mohlo rýchlo zvrhnúť 😒 Dr. mi potom kázala brať antiku ešte 3 mesiace, lebo to podporuje hojenie vnútorných rán a tak vysadiť a skúšať mimi 😵 Tak som v auguste vysadila a od vtedy skúšame, zatiaľ nič, ale mrcha chodí pravidelne ako hodinky, ešte ani raz nevynechala, takže ak tebe vynechala, tak možno dáka fazuľka v tebe prebýva, držím palce 😉 Testík si si ešte nerobila?
ahojte ...ja idem na laparku zajtra...aj sa bojim aj to chcem mat za sebou..snazime sa 2 roky..tak hadam to pomoze...ako dlho ste boli PN...ja mam tazku pracu tak sa budem snazit co najviac...
@katuskalis Ahoj, ja som bola cca 2tyzdne, i ked ranky pobolievali dlhsie...a urcite nou nieco zistia ked sa vam nedari, ja som mala endomeriozu...a teraz mam krasneho syna, drzim 😉 palce...
@katuskalis ahoj, tak ti držim palce zajtra, ja som bola koncom septembra na tom, včera som dostala duhú menštruáciu od vtedy, na 27 den cyklu takže presne na čas. už len čakám kedy sa podarí baby. mna to najviac bolelo prvé 2,3 dni, myslím si že taký týžden mi trvalo a bola som v pohode.
@luciarobotova jjeej tak to gratulujem.. no zatial vsetky hormony a testy co mi robila gynekologicka su ok..aj manzej je ok... tak uvidime... hadam ma po 3 dnoch pustia... ja pracujem v zahradnictve a teraz v tej zime makat a natahovat sa sa mi nechce..vlastne ani nemozem..ved snad mi gynda da dlhšiu PNKU...
@vanesa73 ja som este nikdy nelezala v nemocnici. tak sa aj trochu bojim..ale zvladnem..hlavne nech som v poriadku... ja mam doma aj Jonášov výpočet tak uvidime... menstruaciu mam dostat 17 a po nej by to snad išlo...
Budem ti držat palce... a ako dlho sa snazis ty ??? a mala si prefuky ?? zistili ti nieco ??
@katuskalis Dakujem, i ked nam vtedy kazali sa hned snazit, my sme rok pockali radsej...testy som mala aj ja ok, ani na sone nebolo nic vidiet, az pri laparke mi nasli endometriozu..ale to som mavala asi 3-4roky krce v podbrusku akonahle som sa v praci namahala, takze ked sa nebudes dobre citit a mas naahavu pracu urcite ta necha gyndos/ka na PN a aj nie, tak aj tvoj prakticky doktor ta moze vypisat, aby si sa nenamahala zbytocne...mna vtedy prijali v utorok, v stredu urobili zakrok a v sobotu pustili...len si nezabudni vziat vlozky, bo budes krvacat...
@katuskalis ja som bola tiež vtedy prvý krát v nemocnici, nikdy mi nič nerobili, a to som dúfala že prvý krát pôjdem do nemocnice až rodit. ale tak čo už, ja som vysadila antiku pred rokom koncom septembra. ale pripadá mi to už ako večnosť, zistili mi PCO tak mi odporučili túto operáciu, menštruáciu som bez duphastonu nedostala. tak teraz som rada že aspon to sa napravilo. jasne zvládneš, čo my ženy nezvládneme keď chceme deti. ja som tiež rozmýšlala nad tým jonašom ale zatial som si to pozerala len na nete a tam som si to vyrátala. pošleš mi stránku s ktorej máš ten výpočet? ďakujem
@luciarobotova noo. tak to ste dlho vydrzali, ze rok..ale ako sa hovori na dobre sa dlho čaka.. som nevedela, ze aj moja všeobecna ma moze vypisat...aj mna idu veru zajtra prijat..ved som si dnes nachystala 20 vložiek a vsetky hyg.pomocky...bo dnes v nemocnici asi nic nedostanes... a mala si klasicke pyžamo, ci nocnu koselu ?? neviem co je lespie... ?? ja verim, ze ma štvrtok pustia..
@vanesa73 jasne pošlem ti.. za jedno som zaplatila a druhe som nasla na nete...kuknem to na maily a pošlem ti to.. vela zien ma dobre skusenosti..vela nie... žena musi byt hlavne v 100 percentnom zdravot,stave ..co ja asi nie som...

@satko17 ahojky chcem sa opytat ze ako dlho po laparke ste mali sex? ja som citala dakde ze aj mesiac treba cakat kym telo nie je oka...ja som prave 4 ty den po laparke..dakujem za odpoved 😉