Laparoskopia a vaše skúsenosti s ňou
Ahojte. rada popýtala, resp. poradila a získala nejaké info, či má niekto skúsenosť s laparoskopiou cysty v rámci jednodnovej chirurgie? ja by som mala ísť koncom mesiaca a ked tak čítam diskusie kde baby píšu o zákroku v nemocnici, čo to všetko obnášalo /klystír, vývody, nemožnosť chôdze/, zdá sa mi priam nemožné aby sa to dalo všetko bez rizika zvládnuť tak, že už poobede budem doma so zašitým bruchom. neviem si to celé akosi dobre predstaviť a hlavne to fungovanie po dalšie dni! dakujem za všetky odpovede!
@katuskalis http://www.centrumjonas.com/ a druhe http://astrologie.najdise.cz/doktor-jonas/jonas... musíš tam zadat spravne udaje... mne vychadza jonas na 30.11 a 1.12. ale nebudem planovat uvidim ako sa k tomu budeme mat a hlavne ako sa budem citit...
@katuskalis ok dakujem, a čo to stoji? ja som mala nočnu košelu v nemcnici lebo mi tak nakázali. ja dúfam že už som úplne ok, nemal by byt žiaden problem, manžel má tiež dobrý spermiogram tak dúfam že sa už podarí lebo že najvačšia šanca je prvý pol rok potom sa mi tam asi zasa spravia tie cysty :(
@luciarobotova noo..ved uvidim, ako so mnou bude.. nebudem to riesit tak ako mi bude a budem mat chut tak sa dame do toho... 😎 ale aj tak to dakujem za radu..ja mam menstruaciu ok.. vacsinou pravidelnu..alebo o 2 dni skor... no ti verim, ze po 6 mesiacoch to z teba muselo tiect..kokos...si to neviem predstavit...moj manzel si myslel, ze ma bude mat doma na druhy den..chudatko... hihi 🙂 som zvedava na nasu nemocnicu užasnu...
@vanesa73 ved mam nove pažamo a susedka mi dala svoju nočnu košelu, co nenosi tak som pripravena.. haha jaaj asi 24 eur ??? ani si nepamatam..ak chces poslem ti do spravy moj vypocet aby si vedela asi ako to funguje...ja zevraj cysty nemam..aj na sone som, zevraj mala ovulku, doktor mi este zazelal vela stastia... tak uvidim co mi potom zistia...a ako dlho si cakala na vysledky zo zakroku... hej pocula som ze do 6 mesiacoch by sa malo podarit..ak nie potom pojdeme asi na inseminaciu... ved neplanujem..len premyslam.. 😉
@katuskalis No urcite ti potom nakazu brat kys.listovu, Duphaston a asi Ascorutin, tieto som brala vsetky do 12tt a aj pred otehonenim...mne sa po nej upravila mrcha...no urcite ta nepustia hned domov, budes po narkoze este lezat na Jiske, tak zelam nech ti tam nieco najdu, odstrania a potom smelo do vyroby babatka 😉 ...drzim silno palce...
@katuskalis hej možeš mi to poslat do správy lebo čo som čítala od niektorých báb že sa v tom nevedia vyznat, ja som si podla tej jednej stránky čo si poslala už skúšala vyrátat podla toho dátumu narodenia. ja som bola naštastie v nemocnici len jeden deň lebo som si to platila. výsledky nám doktorka ukazovala ked som išla na výber štichov a to bolo asi za týžden po operácii, ukázala nám to na pc fotky s operácie ako som to tam mala a čo všetko mi robili.
@luciarobotova no ved uvidim.. aj kyselinu som brala... ved vsetko je vo hviezdach.. dakujem za vsetko..a neskor sa ozvem co a akos... maj sa pekne... 🙂 a drz palce
@vanesa73 ok..poslem..a preco ti robili laparku, ?? mala si cysty ci len kvoli tehotenstvu.. ??? mne gynda povedala, ze aspon budeme vediet ako mi to tam funguje a ci to je ok...
@katuskalis kvôli polycystickým vaječnikom mi to robili. preto som aj nedostávala menštruáciu.
@rybkaa Ahoj, tak fazuľku ešte nemáme, mám len hrášok a na správnom mieste 😀 . Len aby tam vydržal ešte aspoň 6 mesiacov. 😵 .
@otomanko12 Jéééj, no to je skvelé, veľmi držím palce, aby pekne bola na svojom mieste 🙂
Ja som včera robila test, lebo mi mešká mrcha 3 dni a tam dva ružové pásiky, div som neodpadla 🙂 v pondelok idem k dr. až potom sa začnem tešiť 🙂
@rybkaa Gratulujem, k dvom čiaročkám, to sú asi najkrajšie čiarky, čo môžeme vidieť. Ja keď som zbadala tie moje tak som poldňa plakala, ešte syn sa ma pýtal, že čo plačem, tak som mu povedala, že prišiel veľký účet za vodu. 😀 Aj ja som bola tiež pondelok - tento, a s malou dušičkou, ale keď som uvidela ten hrášulik a bol v maternici, tak mi aj slzička vybehla. A na budúcu stredu by sme mali mať už aj srdiečko 😀 . Tak držím palčeky - všetky a krásne tehuľkovanie. 😵
@otomanko12 Ďakujem ďakujem, neviem ako vyčkám pondelok, už aby to bolo 🙂 Ja si to stále akosi neuvedomujem, nemám žiadne príznaky, len v krku mám počas celého dňa takú ako hrču, akoby sa mi tlačil žalúdok do hrdla, ale je to len pocit. Ešte neplačem, ešte sa neteším, ešte nič nechcem predbiehať, kým to nemám na papieri 😀 Držím palčeky aj tebe, aby bolo všetko ok a hráštek rástol a rástol 🙂 Uži si to 😉
@rybkaa mne tie dni tiež išli strašne pomaly a aj teraz, keď máme ísť na to srdiečko. Ja príznaky mám akurát ako keby som prehltla kameň a sedím mi na žalúdku a som nafúknutá ako slon. 😀
@otomanko12 no to mám rovnaký pocit a tiež som ako slon a to som si dnes na obed ešte dala kukuričkovú polievku,nech ma zduje ešte viac :D
@rybkaa ja som si zas dala dusenú kapustičku 😀 , keď tak - nech tak 😀
@otomanko12 ja sa kapuste snažím vyhnúť...minulý týždeň som si dala halušky s kyslou kapustou a o hodinu taká hnačka ako šľak, odvtedy sa jej bojím 🙂
@rybkaa ja tiež snažím "nafukovacím " jedlám vyhnúť, no ale niekedy - nedaj si!!! 😀
@otomanko12 no šak toto! že nedaj si, keď oči by jedli a hlava si to neuvedomuje ešte, že nesmiem :D Inak, je niečo v jedle, čomu sa treba vyhnúť počas tehu?
@rybkaa ja som v podstate jedla skoro všetko, ale teraz som si niečo našla na nete posielam ti link:http://www.klub-mamiciek.sk/articles/view/akym-potravi...
@otomanko12 ďakujem 🙂 niečo som si už čítala, že sa treba vyhnúť bylinkám a plesňovým syrom a tiež kávu vylúčiť, všetko by to šlo, ale jednu kávu denne môžem s mliekom? bo bez nej som nemožná 😀 Niekde píšu, že úplne vylúčiť, niekde zase, že max. dve slabšie za deň môžem, tak som z toho jeleň 🙂
@rybkaa ja si zvyknem robit jednu rano, mam nizky tlak a to by som mohla rovno ostat v posteli cely den... ale to je kafe bud instantna s mlieckom alebo dolce gusto ale tiez s mliekom a to nie su silne kavy.. inak ked mi pride cez den na chut, tak si robim kavu bez kofeinu, instantnu tiez... chut mi nahradi a nic si tym neurobim... dobre placebo 🙂
@neomea tiež si robím dolce gusto, hlavne tie kávové nápoje - kapučínka, latte a tak a v práci nescu s veeeľa mliekom, pol hrnka vody, pol mlieka, tak myslím, že to je ok 🙂 Caro mi veľmi nechutí, tak ešte skúsim bez kofeinovu 🙂 ďakujem 🙂 inak, ak mi dr. potvrdí tehu. tak sme spolu júlovky 🙂
@rybkaa ja som pri synovi pila kávu jednu denne, ale potom od 5.mesiaca mi začalo tvrdnúť brucho. Teraz som ju vylúčila, a snažím sa ju nahradiť Inkou - ale nie je to káva ☹ . Káva je proste káva.
@otomanko12 skúšala som aj caro ale tiež nič moc 🙂 tak si robim kapucino a jednu nescu denne s mliekom
Ahojte baby 🙂 Rada si prečítam každú odpoved, alebo príspevok na moj pokec :D Ja som mala pred 3 rokmi cysty na ľavom vaječníku , Dr. mi dala nejaké antibiotika asi 3x iné...žiadne nezaberali, pred tým som užívala antikoncepciu 5 rokov, tesne pred tým než mi našla cysty som ju vysadila a kedze antibiotika nezaberali, tak mi odporucila zase ju brat. Nasadila som si ju opäť, cysty sa rozpustili, fajn, myslela som si, že budem mať pokoj....ale od tej doby ma neustale denno denne boli ten vajecnik, stale som chodila na vysetrenia ako na klavír na ultrazuku nic nebolo vidiet , ale mna neskutocne boli...tak po 3 rokoch bolesti ma moja Dr. poslala na laparoskopiu, este ma to len čaka...no mam z toho obavy. Predstavovala som si to ako nejaku zjednodusenu modernu operaciu, no vidim, ze je asi jednoducha ozaj len v tom hojeni a malych jazvickach. Mam obavy z narkozy aj celkovo...neviem si to ani predstavit, ale pozeram , ze kazda z Vas to znasa inak a je to individualne...Ja mam 23 rokov a na operaciu by som mala ist po novom roku...tak mi drzte palce...mozno skor ako fyzicky sa obavam psychicky.....lebo budem na to sama, priatel bude odcestovany , moja mamina tiez...no tak si myslim fasa :D Pojdem sama, pridem sama...mozem is hned do prace :D Aj tak sa o mna nik nepostara....a koniec koncov dufam, ze ani nebude treba...., drzte mi palce prosim 🙂
ahojte,
chcela by som sa popýtať na ceny za laparoskopiu. Majú mi ju spraviť v decembri u Kocha a viem, že si časť dopláca pacient ale čo ma zaujíma je, či si musím nájsť doktora, ktorý mi to spraví. Cena za dohodnutie lekára je okolo 300€, čo sa mi zdá dosť veľa a hlavne teraz pred Vianocami. Je to bežný postup alebo sa dohodnem s gyndom nech ma zoperuje službukonajúci doktor... ďakujem za každú radu a držím palec všetkým 😉

@katuskalis Lepsie je mat nocnu koselu, lebo pyzamo ta bude tlacit na bruchu,koselu vzdy vyhrnies...no neboj ak by si nemala vlozky, urcite ti poskytnu...No to neviem ci ta tak skoro pustia, budu sledovat ci ranky sa dobre hoja a nehnisaju...a sa priprav, ze 2dni budes mat riadnu svalovicu z toho a budu ta nutit aby si ju rozchodila..a viem, ze o tyzden som sla ku svojmu gyndosovi na vybratie stichov...a moja obvodna doktorka ma nechala 2tyzdne doma, bo som mala silne bolesti..a este mi gyndos zastavil na 6mesiacov mrchu, aby maternica bola v suchu a potom ked dosla, som skoro vykrvacala, mala som ju asi 2tyzdne a ked ma brali v nemocke, tak dokori krutili hlavou, ze mrchu som mala mat hned a nie takto ked ma niesli na rukach, co som nedokazala uz ani chodit...takze aj preto sme radsej cakali rok....neviem, niekto sa hned pusti na babo, iny cakaju..