Laparoskopia a vaše skúsenosti s ňou
Ahojte. rada popýtala, resp. poradila a získala nejaké info, či má niekto skúsenosť s laparoskopiou cysty v rámci jednodnovej chirurgie? ja by som mala ísť koncom mesiaca a ked tak čítam diskusie kde baby píšu o zákroku v nemocnici, čo to všetko obnášalo /klystír, vývody, nemožnosť chôdze/, zdá sa mi priam nemožné aby sa to dalo všetko bez rizika zvládnuť tak, že už poobede budem doma so zašitým bruchom. neviem si to celé akosi dobre predstaviť a hlavne to fungovanie po dalšie dni! dakujem za všetky odpovede!
@leona45 urobia Ti predoperacne vysetrenie, pozru srdiecko, povedia Ti ci si v poriadku, ci mozes do narkozy. Pred narkozou rano davaju oblbovak, aby si sa nebala a vecer uz ides sama na zachod. Brusko par dni nafuknute ako balon. Tyzden PN, mozno aj 2, to asi zalezi od toho co Ti teda bolo.
Dievcata, aku velku cokoladovu cystu vam operovali laparoskopicky? ja mam 6cm, pojde to laparoskopicky?
poprosím,,,či by mi niekto napísal či obsolvoval laparoskopicky operáciu lavinových kamenov,,,laser sa nezdaril lebo nevedia zamerať 9 mm kamen,ževraj sa nedá dobre zamerať,,preto prosím ak niekoho laparoskopom operovali ,nech sa mi ozve ,,ahoj a vdaka
baby mam take divne ranky po laparoskopii .. asi 5cm pod pupkom, su to take kruzky, z kazdej strany asi 3, mam tam uz chrasty a ked ich chcem strhnut, mam pocit akoby zvnutra isla nejaka nitka .. Nikde som o tom nic nenasla, myslela som si, ze je to normalne, ale ako som si pozerala fotky inych zien po laparke, nikde som nic take nevidela .. Mam to mat alebo nie? a od coho to je?
Ahojte, ja som bola na LSK na klinike jednodnovej chirurgie v Presove- Sofycclinic a mozem len odporucat. Robili mi diagnostiku plus prefuk vajecnika tento tyzden v stredu, nechali si ma tam na noc este a dalsi den, po vizite a infuziach, som sla domov. Vsetko prebehlo celkom rychlo a chvalabohu bez problemov, z narkozy som sa prebrala hned, zle mi nebolo a na moje pocudovanie ma ani nic nebolelo. Je jasne, ze bolesti som mala tlmene liekmi v infuzii, ale aj tak musim povedat, ze aj neskor tie bolesti boli uplne znesitelne a ani som si nepytala dalsie analgetika. Skor co ma bolelo namiesto bruska, tak to boli ramena, hrudnik a neskor aj krk a hrozne 🙂 To z toho plynu, co pumpuju do brucha, ale niekde som citala, ze na to pomaha Espumisan, tak som si ho potom doma naordinovala 3x2 tbl. a je to uz prec, to bolo este vcera, cize 2 den po. Dnes sa citim uz ozaj dobre, aj ked este sem tam ma stipne v podbrusku a v oblasti pupka, ale zajtra verim, ze uz bude zase lepsie. Som rada, ze som nemusela ist do nemocnice a ze som mala moznost vyuzit tuto kliniku, ludia su tam zlaty, ustretovy a venuju sa vam v plnej miere. Je jasne, ze si clovek musi za to nieco zaplatit, ale viem aspon, ze tam niesom ziadne cislo, ale pani ta a ta, a ze ma neodflaknu a venuju mi starostlivost aku maju 🙂
@ponozkazt ja som tu nitku po nejakej dobe sama odstranila... ked sa ti rana zahoji , nitku chytis a pojde ti sama.. ja som si ranu cistila ušnym tamponom... neboj nič to je normalne...
Ktore baba mala zvas octavenu menstruaciu po laparoskopii a ako dlho sa liecila pp operacii.
Ahojte ja som po laparkke a mam aj pprerudsenu menstruavciu. Nasest mesiiacou len neviem ako dlho sa na taketo. Lieci
@ludmila1307 ahoj aj mna caka niečo podobne laparoskopia , mozem sa spytat aky lekar ti ro robil a čo sa za to platí?
ahojte baby!!!
je bezne ze sa po laparoskopii krvaca? a ako to je so snazenim, ked mam ovulku par dni pred operaciou? viem, ze narkoza, plyn atd a ze by sa radsej nemalo, no ci ste sa niektora s tymto nestretli a co vam povedali lekari? ja som sa pytala toho mojho a kukal na mna tak, ze nezkazuje (ze ved ked sa doteraz nepodarilo) ale ani neodporuca...
baby , myslite ze je problem ist na laparku 5 DC, mam 5-6 dnovu MS, laparka mi vychadza na 5 DC, prisla neskor nez mala.
@zuzu9251 prvá noc je náročná, hlavne ma bolelo v chrbte, nemôžeš sa tak pootáčať ako by sa ti žiadalo, si oťapená z narkózy, ale ráno je už lepšie a už to potom smeruje stále k lepšiemu... mne pomáhala prvý týždeň mama aj manžel, aby som mohla oddychovať, regenerovať a nedvíhať ťažké veci. Bolesti po operácii, ak dobre pamätám, tak som si len raz pýtala lieky od bolesti, najťažšia bola tá prvá noc, sme boli dve na izbe po rovnakej operácii, sme tam ochkali jedna cez druhú.. ale ráno sme už vykecávali, na obed sa najedli a šli domov. Držím palce
robili vam laparku koncom MS aj napriek tomu ze MS este stále bola? Nie spinenie ale červena krv?
Aj ja sa chystam na LPS ...uz mam vymenny listok...este vysetrit priatelove spermie...a mozem ist....tehotna som bola pred 3 rokmi v 16 mesiaci missed abort a odvtedy nic.tak mi drzte palce🙂nech mi to vide 🙂
ahojte vcera som sa vrátila zo Sliača laparoskopicky mi odstránili cystu aj vaječník v stvrtok som tam prisla o 11 a brali ma iba o pol 5 bolo to hrozne tolko čakať bez pitia a jedenia od večera! operácia prebehla dobre akurát po narkoze sa mi krutila hlava ale kedže sa leží tak sa to dá vydržať, dali mi 3 infuzie bolesti boli v pohode nic strašne dalo sa to vydržať 3 otvory jeden cez pupok a pustili ma na druhý den domov už ráno o 10. Tam som bola na druhý den frajerka pohybovanie super a večer doma som už chodila ako kačka. Myslím si že z toho že už infuzie vyprchali! Domov mi dali 3 ampulky je to na zrazanlivost pichnut si po 3 dnoch do brucha! to chodenie ako kačka je z tých rán na bruchu ale postupne sa to zlepšuje. Nezabudnite sa opýtať na klinike kolko vás to bude stát lebo na takejto klinike sukromnej sa plati aby ste mali peniažky pri sebe a aby ste nedostali šok další po operácii :- 😀
Ahojte. Mám v tom trochu neporiadok. Niekde som čítala že laparoskopia sa robi čisto z diagnostickeho dovodu aby sa prípadne odstránenili cysty alebo na zistenie endometriozy a niekde čítam že sa odstranuju zrasty a robia sa prefuky a spriechodnuju vajcovody a následne po laparke je preto vačšia šanca otehotnieť. Tak kde je pravda? Odstranuju zrasty alebo nie?
Ahojte,prosim vas ako dlho ste čakali na laparoskopiu,mne doktor povedal,že musím čakat kým mi to schváli poistovna.

Ahojte baby, snazime sa o babo ale moc sa nam nedari, zatial mam vsetky vysledky dobre, manzel ide tento tyzden na spermiogram, tam budu urcite problemy. Ale mna este lekar chce poslat na laparoskopiu ci tam nemam nahodou nejake zrasty atd. No ja sa toho moc bojim, hlavne narkozi. Ake mate skusenosti s touto operaciou?Dakujem