Laparoskopia a vaše skúsenosti s ňou
Ahojte. rada popýtala, resp. poradila a získala nejaké info, či má niekto skúsenosť s laparoskopiou cysty v rámci jednodnovej chirurgie? ja by som mala ísť koncom mesiaca a ked tak čítam diskusie kde baby píšu o zákroku v nemocnici, čo to všetko obnášalo /klystír, vývody, nemožnosť chôdze/, zdá sa mi priam nemožné aby sa to dalo všetko bez rizika zvládnuť tak, že už poobede budem doma so zašitým bruchom. neviem si to celé akosi dobre predstaviť a hlavne to fungovanie po dalšie dni! dakujem za všetky odpovede!
@rula je to strasne ze clovek keby jednoducho otehotnel a nemal problemi ani nezisti ze ma niejake zrasty a kade co prajem aby ti vsetko dobre dopadlo
@adulka1989 to je pravda.Ja mam tieto diagnozy cele roky a moj dr.nic nerisil,v maji som sa vydala a zmenila dr. ten sa hned pustil do mojho otehotnenia a na nic necaka. chvala bohu. zajtra konecne budem vediet co v bruchu mam za bordel.
@adulka1989 mam otazku, po zakroku mas nejake krvacanie?
@rula ano ale len spinila som uz nie treba si brat aj vlozky
@adulka1989
Asi 9ty den po mi vyberal stehy. Mne prisli na pricinu preco to nejde tak snazit asi nema vyznam ☹ ale aspon viem na com som 😉
@sisska11 veru to je dobre ked odhalia pricinu ako sa zbytocne trapit
Ahojte dievčatá.Ďakujem za rady a postrehy.v stredu idem na to.veľmi sa bojím,ale dúfam že sa tým posuniem nejakym dobrym smerom;) neviem si to vôbec predstaviť;)
Dievčatá,ďakujem za podporu,uz mám potom.teda laparo bola včera ale ešte som v nemocnici.vajickovody su priechodne,tak sa z toho teším.viac budem vedieť keď ma prepustia.ale ten vývod na odtek tekutiny som mala dodnes. A vám sa ako darí?
@smejko18 ja mam este stale stehy a som objednana az na 18teho som rada ze to mas za sebou tak nech sa konecne zadary
@adulka1989 aj ja som.objednana na 18teho na stehy;) a aj troška krvacas?a prišli pri tebe na nejakú príčinu?...aj nejaké odporúčania od doktorky?mne povedala ze ak do 3mesiacov neotehotniem treba skúsiť ďalšie možnosti napr.reproimun.
@smejko18 co je reproimum ano prisli ze som mala zrasty a pravdepodobne z po operacii slepeho creva a za doktorkou este len idem ten tyzden uvidim co odporuca a ako sa docita z vysledkoch ja z toho moc nerozumiem
@smejko18 ja som tiez na 18 teho a ano spinila som trosku asi tri dni
@smejko18 ja mám už dieťatko 16r., mala som strašne bolesti, až take, že som od bolesti zvracala. Z prace som musela odchádzať domov. Po lsk super, keby som vedela, že mi bolesti ustúpia, išla by som určite skôr. Mala som zrastené hádam všetko, maternicu ani nebolo vidieť, všetko jeden guláš s crevami.
Prajem ti skoré zotavenie 😉
Dievčatá mám absolvovať laparo.... popíšete mi prosím o tom viac? Kľudne aj Ip. Ďakujem pekný večer 😉
Ahojte, bol niekto na laparoskopii v nemocnici v Trenčíne? Aké máte skúsenosti? Ďakujem
@adulka1989 ahoj, a kto ra operoval?
Ahojte. Pridávam čerstvú skúsenosť s laparkou. Robili mi ju na Sofyc Klinik PO. Deň predtým dieta po obede xprep a do večera piť veľa vody. Jeden deň som prišla, hneď 1.ma operovali a na ďalší deň na obed som šla domov. Po operácii si ma nechali asi hodinu na pozorovanie v pooperacnej izbe, ziadne vývody som nemala. Keď ma presunuli na izbu - výživy,lieky od bolesti, v kuse ma kontrolovali ako mi je. Prišlo mi aj zle, keď som sa 1.x napila vody, nevracala som, dali mi injekciu a potom bolo lepšie.
Som 2 dni po tom. Robili mi dg laparoskopiu spojenú s priechodnostou vajíčkovodov a hysteroskopiou. Personál a doktor super profesionálne.
Čo sa týka zdravotného stavu,ja to znášam veľmi zle, ešte včera som mala silné bolesti, teraz sa už zmiernili a stale trošku krvacam. No najhoršie znášam tu bolesť,ktorá chodí po tele z toho plynu,čo do mňa napustili, síce už dnes je to lepšie. Keď som došla domov z kliniky, hneď mi prišlo strašne zle od žalúdka a trvalo to až do rána. Ráno som nasilu zjedla 1.jedlo - výživu a je to lepšie. Bolo mi hrozne zle, až som sa triasla, dúfam že sa to uz nevráti.
Tak drzim prsty tým,ktorých to čaká. Na každého inak zaberá tá operácia.
Baby,ako dlho trvá spinenie alebo krvácanie po laparke? Lebo ja jemne krvacam už 4.deň.
Ahojte. Boli ste niektora na laparke V BA v Petrzalke na jednodnovke? 🙂

42+