Laparoskopia a vaše skúsenosti s ňou
Ahojte. rada popýtala, resp. poradila a získala nejaké info, či má niekto skúsenosť s laparoskopiou cysty v rámci jednodnovej chirurgie? ja by som mala ísť koncom mesiaca a ked tak čítam diskusie kde baby píšu o zákroku v nemocnici, čo to všetko obnášalo /klystír, vývody, nemožnosť chôdze/, zdá sa mi priam nemožné aby sa to dalo všetko bez rizika zvládnuť tak, že už poobede budem doma so zašitým bruchom. neviem si to celé akosi dobre predstaviť a hlavne to fungovanie po dalšie dni! dakujem za všetky odpovede!
@cicanuska Ach tak.A to PCO je prosimta co?Nie nam laparka nepomohla nakolko zas ze nemam vajicka a hormony.Tak neviem co bude s nami.IVF nam raz nevyslo.
Ahojte dievcata, chcem vas vsetky podporit, ktore sa chystaju na laparku. Po 2,5 roku snazenia som sla na laparku, poprepichovali mi vajecniky, urobili prefuky. Doktorka mi vravela, ze do pol roka je najlepsie otehotniet, a ze 7 z 10 sa to podari. Ja som neverila, ze budem medzi tymi 7 a na 2 cyklus po laparoskopii som naozaj otehotnela, hoci som to v ten mesiac vobec necakala.
@mamartinka ☹ to mi je luto som zvedava ako dopadneme my 😒 pco je syndrom polycystickich vajecnikov
@domenique 🙂 moc moc gratulujem,ze sa vam to podarilo dufam ze aj ja budem stastna,ale neverim v tom 😢 kedy je najlepsie zacat po laparke so snazenim?Ked si isla na laparku potrebovala si tiez gel?(Alobaner eudo gel) mne ho doki kazal kupit,ale na nete som onom nic nenasla tak neviem.
@cicanuskadakujem,
ziadny gel som nepotrebovala, ani som nikdy o nom nic nepocula........., ja som tiez neverila, ze sa to podari prave nam 🙂 ,
no my sme zacali hned tyzden po laparke, asi sa aj nieco podarilo, lebo som mala na teste ducha, ale potom som dostala silny menzes..........kazdopadne doktorka mi povedala, ze by to nebolo dobre, kedze tam bola narkoza,
takze pockaj mesiac
@domenique ja tiez som o nom nic nepocula ani som o nom nic nenasla na nete doki povedal ze ked ho nebudem pri laparke potrebovat tak ze sa ho pokusi predat v ordinacii,myslim si ze ma niake ine plany,rozhodla som sa ze ziadny gel nebudem kupovat a hotovo poviem mu ze som zabudla snad ma potom z operacky nevihody.Normalne si mi dodala odvahu.........uz v kutiku duse verim ze to vyde 😀 dakujem
Caute🙂 ja som tu nova...tiez som bola na laparke akurat dnes su tomu dva tyzdne🙂 pekne som to zvladala 🙂 ja som sla na vlastnu ziadost lebo tiez nevieme otehotniet uz cez dva roky a kedze nic ine nenasli tak som myslela ze este vyskusam toto ako posledne riesenie🙂 vsetko bolo OK 🙂 chvalabohu.....a ja som bola fit tiez raz dva, uz o 2 hodky som (sice s tazkostami ale predsa) isla sama na wc a rano som odpochodovala domov, v posteli som stravila este jeden den a potom som uz fungovala normalne🙂 takze sa nemusite bat. Akurat som urobila jednu bbost a to ze sme snazilkovali hned 4 den po operacii, som si neprestudovala ze sa to neodporuca....chcla som sa este opytat ci vam ovplyvnila laparka menstruaciu, ci vam prisla skor alebo neskor..dakujem
@cerkutka ahoj no ja mam prave mesiac po operacii a uz by som ju nepodstupila moc dobre som to nezvladala:( ale uz je vsetko O.K. Si myslim ze 4dni po operacii by si nemala mat sex pretoze mas v sebe este zostatok narkozy a to neni dobre odporucaju pockat masiac.Aj ti nieco zistili?
@cicanuska ahoj....no uz mi prisla mrska vcera takze nic neohrozim🙂 prisla mi presne 2 tyzdne od laparky🙂 a co sa tyka ci by som ju este podstupila...tak ja som nemala fakt ziaden problem, dnes mam brusko uplne ciste, ani nevidno ze som tam nieco mala🙂 mozno zalezi aj od cloveka, mna sa lekarka pytala ci som sportovkyna lebo ze moje telo to extremne dobre znasa, coz baba vedla mna (bola operovana hodinku po mne) to znasala uplne zle. Mne vobec nic nenasli, dr. povedal ze anatomicky som absolutne OK, a tebe?? na jednej strane som bola happy ako cappy, na strane druhej som si povedala "tak co mi do frasa vlastne je?"
@cerkutka tak teda fakt nic nehrozi ked mrcha prisla🙂 mne prisla cca.3 tyzdne po laparke.Tak to si teda dobre zniesla tak to ja som vracala,dusilo ma popraskali mi zili no des:( dr.si myslel ze ci nemam zrasti,ale nemala som a vsetko je v poriadku tak neviem kde je problem.tiez som si ako ti polozila tu otazku.
Baby prosím vas ake vysetrenia ste absoôlvovali pred laparkou ?
Co vsetko brat zo sebou ?
Dakujem.
@bulik30 normalne predoperacne, ides na tlak , srdiecko ti skontroluju, krv a moc....a musis byt zdrava nesmies byt nachladena ani nic podobne...ja som mala iba infekciu v oku a uz som haluzila ci ma zoberu nakoniec ma zobrali hoci rozmyslali ci je to OK, tak sa o seba staraj aby si bola fit🙂 a potom by si nemala mat ziadne komplikacie🙂

@mamartinka manzel je v poriadku a mne bolo zistene PCO a ako som uz pisala laparka mi bola odporucena uz skvor ale mala som strach,ale teraz som uz odhodlana ist.doki povedal ze mi to pomoze a mozem byt tehula,len aby mal pravdu a co ti este nic?ked si uz rok po