Laparoskopia - hojenie vnútorných rán

slusnaxbaba
25. dec 2014

Ahojte. Som pár dní po laparoskopii - odstránenie vajcovodu. Doktor mi dal kontrolu o mesiac - dovtedy mám len ležať, sedieť a prechádzať sa - že kľudový režim. Neviete koľko sa hoja vnútorné rany? Napr. kedy najskôr sa môžem ísť prejsť do lesa a pod? Lekár povie určite najskôr o mesiac.

17alexis
25. dec 2014

@slusnaxbaba ja som dva tyzdne mala strasne bolesti chrbta a rezov a celkovo son tak naozaj trpela asi 3 tyzdne. Potom to bolo znesitelne. Vyberali mi endometricku cystu a velky kus vajecnika.

xevulax
25. dec 2014

Ja som po laparke 6. Den. Dnessom bola s scerkou na prechadzku uprimne po pol hodke som bola rada ze som doma. Ved pomalicky zacni a ked sa na to bides citit tak mozes. Ja mam doma 3 deti a len sedet a lezat teda nemozem.

trgypadl
25. dec 2014

@slusnaxbaba
@slusnaxbaba ahoj,vsetko zavisi od toho ako sa citis,dolezite je,aby nezdvihala tazke veci.cize pohybovat sa mozes podla svojich moznosti.ak vladzes ist na prechadzke preco nie.

siska53
25. dec 2014

@slusnaxbaba vies co to je asi individualne- ja som mala laparoskopicky robeny zlcnik a pruh. Mohla som sa normamne pohybovat,akurat som mala 2m.zakaze nosit tazke bremena.
A po cisarskom co si teda ine vnutorne velke rezy som fungovala uplne normalne hned ako presli bolesti akurat som nemohla cvicit na brucho pol roka (ale to cbicenie som mama aj po pruhu zlcniku zakazane).

Ved sa ho opytaj aky je dovod. U kazdzeho to mize byt z roznych dovodov inak.

latvia
26. dec 2014

@slusnaxbaba proste to nemas prehanat.akonahle si vycerpana, zacne ta boliet brucho, uz je to signal, ze mas polavit.tvoje telo ti urci limit.ak zvladnes turu na krivan bez tazkosti, tak budis 🙂

slusnaxbaba
autor
27. dec 2014

Dnes je deviaty deň, odkedy mi robili laparoskopiu a zo dňa na deň je to lepšie a lepšie. Ešte pred tromi dňami som ťažšie vstávala z nízkej sedačky, musela som si pomáhať rukami a dnes úplne vpohode vstanem aj z postele. Už to takmer vôbec nebolí, iba brucho na dotyk. Preto mi je zvláštne čakať mesiac.

miruliatko48
27. dec 2014

kazdym dnom Ti bude lepsie a lepsie,ale myslim,ze ten mesiac to chce. Sama uvidis,ze ked zacnes uz viac chodit,tak to brusko budes citit. Ja som po laparoskopii 2 mesiace a este stale ked mam den,ze viac beham to brucho citim a co ma najviac hneva,tak to je to,ze ho mam stale nafuknute 😒
@slusnaxbaba

candour
28. dec 2014

Asi to fakt zalezi od organizmu a toho ako ti to urobili.mne vybrali oba vajcovody naraz cez laparo v ramci
1dnovej chirurgie teraz v sept..a 3.den som uz normalne sla do roboty a o mesiac na ivf.dr.mi ziadne obmedzenia nekazal dodrziavat.bolesti ziadne extra.akurat jak sa vo vnutri hojilo tak take skor tahanie..vela sportujem takze som to nevydrzala a uz po nejakych 10dnoch normalne nabehla na trening.a pohoda.je fakt ze ked som bola na laparo predtym na tej istej klinike kde mi vajcovody spriechodnovali bolelo to viac ako ked mi ich teraz vzali.ale nic extra ..odporucam vela zenske caje pit po zakroku a pozitivne mysliet🙂

yukki
28. dec 2014

Nuž, nad týmto som po ani jednej z operácií akosi nemala čas dumať...to, čo bolo treba som robila...neboj, v bežnom živote ťa to nejako zvlášť neobmedzí, pošetri brucho pri dvíhaní bremien a inak ak vrcholovo nešportuješ, tak hádam všetko aj by sa dalo..