icon

Leukocytospermia. Čo je jej príčinou?

katkaajurko
14. feb 2010

Ahojte- nenasla som temu kde sa presne rozobera vysoky pocet leukocytov v spermiach.

CHcem sa opytat- kto s tym mate skusenosti a radu ako zistit pricinu leukocytospermie a ako sa toho zbavit.

MM bol pred 3 mesiacmi na spg a zistili mu zlu morfologiu plus leukocytospermiu...oznamili-ze s tymto sa ani na IVF neda ist-musi sa najprv ta leukocytospermia vyliecit..navstivili sme urologa - ten odobral vzorku vyterom, urobil komplet kultivacie a nezistil NIC. NIC tam vraj nie je...

dnes som vsak vypatrala-vraj morfologia v kombinacii s tymto suvisi a zapal tam niekde musi byt a musi sa preliecit... lenze ako to najst? resp. neviete niekto o tom ci na takyto skryty zapal nepomoze dlhodobo brat napr.uroval biotic - plus probiotika alebo take nieco?

Strana
z2
denka01
19. jan 2016

@lilienka89 ahoj ako ste dopadli z vysledkami? riesim nieco podobne

lilienka89
19. jan 2016

Ahoj zatial nic nenasli, tak uvidime co povie urolog...a vy ste ako na tom?

denka01
20. jan 2016

@lilienka89 podobne,,,,, tiez len v spg leukocyty ale nikto nic nenasiel ani mne ani mm

lilienka89
22. jan 2016

A co vam teraz navrhol urolog, androlog? Manzel je objednany az koncom februara, tak som zvedava co povie, ako dalej....

cecil36
22. jan 2016

@lilienka89
@denka01 a robili vam ureaplazmy, mykoplazny, ASLO, zuby ok? Toto vsetko moze byt pricinou, ale casto sa pricina ani nenajde...

denka01
22. jan 2016

@lilienka89 daj vediet potom ako ste dopadli,,,,,, môj je objednany az na marec

denka01
22. jan 2016

@cecil36 Aslo a zuby nerobili dr. Bobak v tkanivovej banke sa vyjadril, ze iny zapal v tele nema nic spolocne s leukocytmi v spg. Tak ja neviem uz ☹

cecil36
22. jan 2016

@denka01 tak potom vysetrit urea a mykoplazmy, vysetreniu mocu-kultivacia,ako ako hovorim nie vzdy sa pricina najde. Ono pri ivf to nevadi, tie spermie sa aj tak ocistia a vyberaju sa najma ak mas icsi alebo picsi tie zdrave, kvalitne. Leukocyty sposobuju skor zhustnutie ejakulatu, takze spermie sa zle hybu a aj zlu morfologiu, ak teda nemate 100% zlu morfo na ivf sa vybrat da.

denka01
22. jan 2016

@cecil36 mm ma robene vysetrenie RT PCR metodou moc plus ejakulat vsetko mykoplazna, ureaplazma chlamydie negativne. No vysledky spg: mnozstvo: 190mil, prestup 1min 30sek, pohyblivych 61%, progresivny pohyb 51%, neprogresivny pohyb 11%, nepohyblive 38%, invazna pohotovost 1260, zivych spermii 64%, bunkovost 9.4, PMN leukocyty 3,2 vyvojove stadia spermii 6,2 morfolog normalne spermie 8% celkom sa v tom nevyznam tak ak ta môzem poprosit ci je to velmi zle

cecil36
23. jan 2016

@denka01 ten spg je velmi dobry, jedine co je zle je ta morfologia- cize patologia spermii. Moze to byt sposobene tymi leukocytmi, ale aj hocicim inym od genetiky az po oxidacny stres. Ak ste nic nenasli, crp aj Aslo ok ta klutivacia mocu, tak skus nasadit na dva mesiace cesnak (da sa aj v tabletkach) je to prirodne antibiotikum. A potom skontrolujte spg u niekoho ineho nie tam kde ste boli naposledy tipujem dr.Bobak.

denka01
23. jan 2016

@cecil36 dakujem pekne za vysvetlenie. Na tu morfologiu nam Bobak povedal, ze to bude spôsobene tymi leukocytmi ale v zavere je napisane tiez ze oxidacny stres. Ten neviem co znamena. A genetiku tu velmi netipujem kedze mi jedno dieta uz mame a nebol problem. Ten censnak skusim uz som o nom pocula a kupila som aj koloidne striebro tak aj to uzivame. A dakujem este raz si zlata

cecil36
23. jan 2016

@denka01 oxidacny stres je proste vsetko okolo co moze posobit od stravy cez mobily, notebooky...Este mi napadlo k tomu cesnaku teda este pridaj antioxidanty A, C, E, B. S koloidnym striebrom opatrne, ja by som ho na vnutorne uzivanie nepouzivala, na vonkajsie hej.

denka01
23. jan 2016

@cecil36 zatial som pocula iba same pozitiva na koloidne striebro tak ho uzivame aj vnutorne v malom mnozstve asi tyzden a este 2tyzdne som planovala. A v marci uvidime co sa dozvieme u androloga . Mm ma varikokelu ale vraj ta ovplyvnuje rychlost zapal vraj urcite nie. A vy ste ako na tom?

cecil36
23. jan 2016

@denka01 varikokela by mhla aj pocet, ale ten mate ok, navyse zapal sam o sebe znemoznuje pohyb + spermie sa pri nom zlukuju... My? Uz mame 4 rocneho drobca z ivf 🙂

denka01
23. jan 2016

@cecil36 takze myslis, ze s takym spg ako mame môzme ist na IVF? ja som zatial pocula len, ze s leukocytmi sa ani na IVF neda ist. Sme rozmyslali, ze ako do leta sa to neupravi a nenajde sa pricina zapalu tak skusime IVF

cecil36
23. jan 2016

@denka01 mozete ist in ivf, to nie je problem, ale asi by som sa pokusila najskor tymi prirodnymi vecami odstranit zapal, Ako ak by bol zisteny co to spusta, tak treba preliecit, ale ked sa nevie... Ale ako pisem ivf to nebrani tam sa spermie precistia a vyberie najvhodnejsia. A imunologiu mate v poriadku?

denka01
23. jan 2016

@cecil36 na imunologii sme neboli. Pockame do marca na vysetrenie u androloga co zisti on zatial bude papat cesnak a koloidne striebro a ak stale budu zvysene leukocyty tak skusime sa objednat na imunologiu. Posledny spg mal robeni teraz v januari leukocyty mal 3.2 a predtym 3mesiace dozadu leukocyty boli cez 7. Bez antibiotik bez vitaminov sami takto klesli len im sa v tkanivovej banke stale nepaci vysoka bunkovost ta je stale uz v 3spg cez 9

ninka99865
11. jún 2022

@denka01 ahoj, ako sa vám to prosím podarilo vyriešiť?

Strana
z2