icon

Liek Alventa

veronika92581
10. apr 2014

Prosím Vás užíva niekto z Vás Alventu liek od psychiatra ďakujem

erikan
Autor odpoveď zmazal
dasy009
16. jan 2017

Ahojte už 6 rokov užívam Alventu , po tomto čase už mám toľko nežiaducich účinkov , že fakt rozmýšľam ,že sa toho chcem zbaviť . Na meniny som skončila na pohotovosti s 200 / 150 tlakom , čistá katastrofa. Doktorka kázala úplne vysadiť som 6 deň bez nej a zatiaľ to ide , no akurát na noc dávam lexaurin . Má stým niekto podobnú skúsenosť či sa to dá zvládnuť ? A postupne vysadiť aj lexaurin? Budem vďačna za každy poznatok. Vopred ďakujem.🙂

marusia12
17. jan 2017

Dievčatá, nemáte niektorá na mesiac požičať jedno balenie Brintelixu? Bývam už v BA a nestihla som v Rk lekárku.... viem vrátiť 9.2.

figa777
17. jan 2017

@marusia12 skoc do lekarne a popros lekarnicku povedz co sa stalo mne tak dali dala zalohu a recept som jej doniesla a zalohu vratila.

figa777
2. feb 2017

Ahojte ked som na 3dni znizila davku alventy 37.5mg a potom nasadila 75mg moze to urobit vykyv

erikan
Autor odpoveď zmazal
figa777
2. feb 2017

@erikan dakujem

figa777
2. feb 2017

@erikan lebo mam unavu slaba kolko to potrva kym tie 3dni sa daju do normalu

erikan
Autor odpoveď zmazal
figa777
2. feb 2017

@figa777 mam unavu mota sa mi hlava

figa777
2. feb 2017

@erikan patrilo tebe

erikan
Autor odpoveď zmazal
figa777
2. feb 2017

12sty tyzden ale dala mi na vecer valdoxan po nom mi nebolo dobre za 9dni vysadili dala nove ad escitil polku a rano este 37.5mg alventy az neurobime sok telu ale za 3dni som povedala ze sa chcem vratit na alventu tak suhlasila

erikan
Autor odpoveď zmazal
figa777
2. feb 2017

Tak po tych troch dnoch chaos ad uz zas pokracujem 3den alventu 75mg pokracujem v 12tom tyzdni asi som telu urobila chaos

erikan
Autor odpoveď zmazal
figa777
19. feb 2017

@erikan ahoj je v tom rozdiel ked sa berie alventa 75rano a 75na obed alebo iba rano 150mg .a kazde zvysenie musim cakat kym si telo zvykne?

erikan
Autor odpoveď zmazal
janka_banka
19. feb 2017

@figa777 ahoj,ja beriem presne tuto kombinaciu liekov Alventa 75mg ráno a Valdoxan polka večer...na aku diagnozu sa liecis? Prečo Ti Valdoxan nesadol?

mary215
22. máj 2017

Zdravím žienky, už je to 5 rokov,čo sa snažím tejto hnusoby zbaviť, tak som sa rozhodla, možno niektoré články nie sú zrovna napísané pozitívne, chcem priblížiť pocity a život človeka s touto chorobou, snažím sa písať všetko ako je, bez priklášľovania a nezmyslov, všetko ,čo postupne pridávam som osobne prežila a hovorím aj roznych aspektoch, ktoré toto ochorenie mohlo povzbudiť ku vzniknutiu. Ak by niekto potreboval troška podpory, že nie je na tom ešte tak zle, tak prikladám môj web, kde budem písať o tejto chorobe všetko tak, ako je.
http://markofshadows.blogspot.sk ... chcem tým pomôcť, tak prosím ,žiadne kydanie a urážanie, ďakujem

jessi03
29. júl 2017

Ahojte.Prosim o radu uzivam alventu 2 tyzden...prvy tyzden v poriadku stav sa mi dokonca dost rychlo zlepsil....ale 4 dni dozadu ma zacali boliet oci a taky tlak v nich citim...moze to byt z tej alventy?mali ste niekto takyto vedlajsi ucinok??lebo v pribal.letaku je ako vedlajsi ucinok bolest oci...rozmazane videnie atd...

mary215
29. júl 2017

Akú Alventu užívaš? 75, 150... =)

jessi03
29. júl 2017

Alventa 37.5

jessi03
29. júl 2017

@mary215 ahoj alventu 37.5 s postupnym uvolnovanim.

mary215
29. júl 2017

@jessi03 ,užívaš k nej ešte niečo iné? žeby niektorá látka medzi sebou reágovala, alebo si na ňu len potrebuješ zvyknúť, tieto lieky sa merajú zväčša od tých 4-6 týždňov užívania, počas nich môžeš mať rôzne príznaky ,ale ak ti liek patrí ,tak sa to môže aj počas tých 4 týždňov upraviť. Záleží aj od toho, akú máš diagnózu, možno ti ju dala len na preliečenie ,ak ti ju bude navyšovať postupne, tak v tom prípade treba len vydržať, ak by boli účinky veľmi obmedzujúce ,že ťa bolí hlava každý deň a nevieš s tým liekom fungovať, tak treba pýtať iný ;)

jessi03
29. júl 2017

@mary215 nie uzivam len alventu...mam uzkost diagnostikovanu.....toto su uz 5 te antidepresiva ktore mi nesadli....no takto ma nikdy oci neboleli ako posledne dni....tiez si brala alventu?ake si mala vedlajsie ucinky?ja som mala busenie srdca ....telesne prejavy....preto som zacala brat lieky...no prvy tyzden super uz som si myslela ze sa to vrati do normalu a potom prislo toto☹no v pondelok sa pojdem poradit s lekarom

mary215
29. júl 2017

@jessi03 ja som užívala tiež najskôr 37, potom mi dala 75, tá bola v pohode, ale teraz mám 150 a počas dňa som v pohode, ale z rána niekedy tiež mávam búšenie srdca, ale je to v norme, neobmedzuje ma to nijak vážnejšie. Beriem ju už asi 4tý rok.
fuha, ako dlho máš túto diagnózu? lebo po toľkých zmenách, či nie je aj organizmus unavený z tých zmien, možno sa to aj upraví, ono je to normálne, že najskôr je dobre, potom akoby sa vrátili niektoré stavy a následne sa to dá do normálu, ja by som asi ešte počkala, ak to nie je akútne.

jessi03
29. júl 2017

No trva to uz 8 mesiac...vsetko sa mi to nastartovalo vyrozou dost silnou.....a odvtedy sa mi objavila depresia a potom uzkost....no ale nebrala som ich dlho myslim vsetky...fevarin 7 tyzdnov ale bez ucinky a davky sa zvysovali...a ostatne len 1 tyzden...alebo par dni...vcera som si nedala alventu dnes uz tie oci o nieco menej boleli....no skoda lebo som sa citila lepsie.....no uvydim ako zajtra bude a v pondelok zajdem za lekarom....dakujem za tvoje rady....a ty mas aku diagnozu?ja mam uzkost s teles.prejavmy dost neprijembymi takze keby ich nemam tak sa nedam do liekov vobec lenze☹.....

sindy30
30. júl 2017

@jessi03 ,,,, ja dnes to iste, toto su iz 3tie AD , a mam panicku poruchu a.z.toho uzkost, dnes je 5ty den co som zobrala alventu no zacalo.mi byt strasne proste na nevydrzanie hrozne nieco

sindy30
30. júl 2017

@jessi03 ,,,, a zacalo to presne s telesnymi prejavmi pred dvomi rokmi, potom sa to opakovalo zas po roku a teraz, len ja som si to nechcela pripustat, no a odzaciatku busenie srdca nasledne som sa zlakla, neskutocna slabost ledva na WC som dosla, hnacky, strasne nechutenstvo proste vsetko co k tomu hnusnemu ochoreniu patri :(