Má dopad na zdravie, keď žena nemá sex?
Stane sa niečo s telom ženy keď nemá sex? Myslím to tak či telo nejako zaznamená keď naozaj dlho nie je ( niekoľko rokov) a či môže zostať neplodná alebo môže nastúpiť skôr menopauza atd… pripadne nejaké ochorenia ( zápaly cysty atd). Uplne ma to zaujíma a nenašla som k tomuto odpovede, len obycko ženské články kde sa píše dopad na psychiku a podobne a skôr plusy prečo mat sex bla bla toto mna nezaujíma zaujímajú ma otázky vyššie, či napríklad žena ktorá veľmi dlho nemala pohlavnú aktivitu ma menšie/ väčšie šance na otehotnenie v budúcnosti keďže nemala tieto všetky veci aktivované alebo ako to povedať 😃 a nemyslím panna
Môžem napísať len za seba, osobnú skúsenosť. Keď som porodila dcérku,ostala som s ňou sama, slobodná mamička a sex som nemala 3 a pol roka, pretože som sa naplno venovala dcérke 24/7 a myslím, že to na mne nenechalo žiadny dopad. Nič negatívne. A keď som si našla partnera, tak funguje všetko ako má 🤣👍
@alex49 ja chápem ako to myslela nad týmto som sa zamýšľala že tým že všetko je tam neporušené a nič sa tam nedeje či telo nevysiela nejaké signály potom negatívne 😃poviem obrazne asi to aj vyznie vtipne ale ako keď sa doma neupratuje a budú pavučiny 😂tak či aj tu keď sex nie je a je prirodzene mat ho teda aj telo môže byt na to nastavene aby nejak fungovalo tak či jeho absencia nespôsobí potom nejaké problémy
@jaskolka ale mníšky pravdepodobne nebudú riešiť ci môžu otehotnieť 😃 môže mat žena menštruáciu a nemusí otehotnieť preto bola otázka ci nedostatok alebo aj uplna abstinencia sexu má vplyv na nejakú aktivitu hormónov a tieto veci ci sa tam niečo nespomalí v zmysle že toto telo nemá sex tak zrejme tu netreba ani otehotnenie a tam kde sex je aj aktivita všetkého bude lepšia 😃
@patus_2 mne to dávalo celko zmysel v tom že pri sexe sa deju v tele rôzne procesy vyplavujú sa hormony atd tým pádom sa tam môže všeličo aktivovať alebo ako to povedať 😃proste telo zaznamená ze tieto činnosti prebiehajú tak ako tu niektorá písala ze aj auto ktoré dlho stojí bude mat problémy
Tak tie cysty by mohli vznikať pokial telo len stojí nič sa tu nedeje a začne sa takto brániť alebo ako to nazvať
Napríklad vraj keď žena má cysty a takéto problémy je dobre otehotnieť a vtedy väčšinou zmiznú to už nie je babsky výmysel ale od gynekológov takze či tu ide vlastne o ten sex 😃
@marsmykkok áno toto som zaregistrovala aj ja a aj viem že ,,staré dievky,, ako naše staršie generacie hovorievali mávali ženské problémy tohto typu len teda nikde neboli spomenuté že by to boli kvôli sexu alebo teda hra rolu tehotenstvo . To mi žiadna babka nepovie lebo veď žena ktorá sa nevydala a nemala deti akoby ten sex asi nikdy ani nemala 😂 tak neviem ako to je myslene či sa to tehotenstvo mysli v zmysle mat sexuálnu aktivitu alebo len vyslovene tehotenstvo
V tomto pripade len tehotenstvo lieči vyskyt cyst
@chillibubble takto ma to nenapadlo ale pravdou je že telo asi nevie či je to pohlavný úd alebo uhorka 😂😂
No tak si to vezmi veď keď žena nesexuje určite to ma dosť na psychiku a z toho si vie telo vziať svoju daň..keď to nieje v súlade všade tak to proste nieje ok nikde..
Ja žiť bez sexu tak som neuroticka a zlá..nie nie neprosím sex je zdravý a skvelý..ale zase nie s kadekym 😀😀
hej, plus orgazmy moze mat zena dva typy 🙂
Nuž tak ja napríklad som bola panna veľmi dlho, a nemala som absolútne nijake problémy potom otehotnieť. Ani cysty, ani nic podobné.
Okrem toho, poznám osobne niekoľko žien, ktoré boli v minulosti rehoľnými sestrami,alebo žili do istého veku zasväteným životom, potom sa rozhodli odísť a momentálne žijú normálne v manželstve, majú deti a pokiaľ viem, torz nejaké problémy nemali.
Čiže podľa mňa toto nijako nesúvisí s castostou sexuálnych stykov.
Neviem, nikdy som sa nad tym nazamyslala. Ale kazdy clovek, kazde telo je ine. Statistiky na toto tiez asi nie su, Ale ako priklad, mam kolegynu, ma 56 rokov, pozname a pracujeme spolu (s prestavkami) od 2007 a je to zena, ktora asi nikdy nemala partnera. nie je vydatam zadana, nema a ani nikdy nemala deti, nikdy nebola tehotna. Je uplne normalna, zdrava (okrem migreny, ale tu ma uz od teenegerskych cias a problem s platnickou) po fyzickej a psychickej stranke. Menopauza jej zacala, myslim aj dost neskoro, pred ca. 3mi rokmi. Gynekologicke promlemy tiez nema. zato mam kamosku z gympla, sexovala ako kraliky od ca. 14-15 a furt (uz mame 40+) od mladosti riesi gynekolocicke problemy. PCO atd. Aj ju operovali. Deti ma len zazrakom. Menopauza u nej uz cerstvo nastupila (45 rokov).
Vo veku 20 rokov nie, ale po 40tke ano. Stensuje sa stena vaginy a potom po dlhom case to moze boliet. Odporucam knihy od Sheila da Liz Woman on Fire. Je to o problemoch okolo obdobia menopauzy a toto je jeden z nich
@yanni Je to fakt skvele. Bolo mi to odporucene a mozem vrelo odporucat dalej. Ja som rada, ze som si to precitala predtym, nez nastupili problemy. akoze nie je to pisane pre chemikov, ale pre ludi, ktorym aj treba vysvetlit ako funguju hormony - to som preskakovala, ale ten zvysok ma velmi obohatil
No hej, fabelhaft, ale dava taky cerstvy pohlad na to :D
@bluka2 od 20 do 30 povedzme a teda či si týmto spôsobom môže žena znížiť šancu na otehotnenie alebo následne nejaké problémy s dieťaťom
@zuzana212722 každý má aj iné libido preto som písala že odhliadnuc od vplyvov na psychiku lebo žena ktorá trebárs sex nemá rada nepotrebuje ho ten vplyv na psychiku bude vnímať inak ako taká ktorá sexovat chce ale nemá s kým atd a ide ju z toho psychicky poraziť 😂
Opýtala som sa chatGPT 😀 a tvrdí, že žiaden konkrétny negatívny dopad to nemá 🙂 Spomenul aj to panvové dno, že to áno, ale to je ľahko nahraditeľné inými cvikmi.
Ako chlap po 50-ke si myslím,že minimálne na psychiku to dopad má. Za svoj život som si všimol,že ženy ktoré nemajú deti sú slobodné resp nemajú pravidelný sex sú "také nejaké iné".. 🤣
Tak isto to samozrejme platí aj o chlapoch.
@nepic tak na chlapov existuju aj studie(na zeny neviem). zhorsuje im to rozne choroby...
anonym sex je len pôžitok, môže mať vplyv na psychiku iba, je to len zasúvanie niečoho dnu, nie nejaká medicína. Ale skôr problém robí absencia tehotenstiev, proste tak sme ženy naprogramované, že malo by byť tehotenstvo/tehotenstvá, ak nie sú môže to spôsobiť cysty a iné problémy, rovnako vraj dojčenie je prevenciou pred rakovinou prsníka a tak. Sesternica 42 tiež bola operovaná na tieto ženské veci, bezdetná, dlhodobo bez partnera.
@marsmykkok ono vsetko so vsetkym suvisi ale nejak extra to este nie je prebadane. poliehat sa na to, ze ked sexujes ako diva a mas kopu deti a kojila si kazde do 18tsky, je prevencia pre chorobami a tie "opacne" maju smolu. Tak zo zial nie je. Ja napr. mam kamosku (spoluziacka zo skoly a suseda), cize rovnakos tara ako ja (40+) bezdetna, straaaasne dlho bez partnera mala rakovinu prsnika. Aj jej ho zobrali:A le nastastie sa z toho dostala. Je tomu ca. 3-5 rokov. Dalsia kamoska, teraz ma uz cez 50siat, dospeleho syna, sice rozvedena ale partnera mala stala a tiez par rokov dozadu rakovina prsnika. A to syna aj kojila. Tiez jej prsnik zobrali, preventivne oba. Ozarovane, chemo, dostala sa z toho. Takze toto nie je pravidlo.
Dva roky som bola bez sexu, tak po 20-tke, okrem toho, ze teraz lutujem, ze som si viac neuzivala, tak po fyzicke stranke.
Ked som zacala mat po tych rokoch sex, cyklus som mala pravidlnejsie a kedze som ho mala aj pocas menstruacie, tak bola kratsia a menej bolestivejsia. Na plodnost to vplyv nemalo, kedze podla vysetrenia som bola neplodna a podarilo sa nam na prvu šupu.
Za mna neodporucam.
@yanni samozrejme, veľa robí genetika, ale proste aj tak si myslím, že ženské telo je nastavené na to tehotenstvo/dojčenie a ak žena deti nemá, môže to spôsobiť komplikácie. Ale zase samozrejme, rakovinu prsníka nemusí dostať bezdetná celoživotná panna, môže dostať žena s 5 deťmi čo každé kojila 3 roky, nie je to úplne pravidlo, ale nejaký prínos pre ženské telo si myslím že to tehotenstvo a dojčenie má.
Pri nedostatku sexu Dochádza k hormonálnej Nerovnováhe, zvyšuje sa estrogen, ktorý potom spôsobuje tvorbu cýst a myómov na maternici
@vilma7 že je chlap v base ?:D

inak bavime sa tu o sexe ako cinnosti s chlapom? lebo to ze zena nema sex s muzom neznamena, ze nemoze mat orgazmus a teda iste procesy a cinnosti tam nastavaju tiez...