icon

Mala by som mať vyšetrenie hneď po prvom potrate?

16. jún 2025

Ahojte, riesili ste hned po 1. potrate hned vysetrenia?

pininka1
16. jún 2025

Bola som za gynekológom kamarátom a ten mi povedal ze pri prvom sa to ešte nerieši, že je to ralativne bežné, niektoré ženy ani nevedia že boli tehotné. Následne som mala dve deti a až pri pretej ma poslali na hematologiu pre zlé prietoky a doktorka sa veľmi cudovala že s mojimi výsledkami som mala len jeden potrat. Svoje zohrala aj psychika. Keby ze viem, že niesom úplne ok, v kuse by som bola v strese

domka222
16. jún 2025

Nie,až po druhom

evcagabi
16. jún 2025

Nie

zobaka
16. jún 2025

niem otehotnela som o mesiac po missed abort bez problemov

vandica
16. jún 2025

Ja som išla až po druhom. Ale čo viem z okolia dosť žien poslal dr na vyšetrenia až po treťom.

nika_val
16. jún 2025

Išla som hneď po prvom. Moja pôvodná gynekologička ma nechcela poslať a okomentovala to že "veď to je iba jeden potrat"
Prešla som k inej a tá má hneď automaticky poslala.
Na hematologii som si síce vypočula poznámky typu:
"A to iba po jednom potrate vás posielajú? To načo. "
Ale ignorovala som to..

selenka7
16. jún 2025

Ja som bola po prvom, poslala ma gynekologicka na hematologiu. A aj mi potvrdili trombofilne mutacie. Cele nasledne tehotenstvo s dcerkou som bola sledovana a pravidelne som chodila na odbery (nastastie to bolo bez nutnej liecby). Dalsie tehotenstva vsak uz uspesne neboli. Nic tym nepokazis, ak sa das na hematke vysetrit. Lepsie ako dalsie sklamanie.

autor
16. jún 2025
@nika_val

Išla som hneď po prvom. Moja pôvodná gynekologička ma nechcela poslať a okomentovala to že "veď to je iba jeden potrat"
Prešla som k inej a tá má hneď automaticky poslala.
Na hematologii som si síce vypočula poznámky typu:
"A to iba po jednom potrate vás posielajú? To načo. "
Ale ignorovala som to..

@nika_val a nieco zistili?

autor
16. jún 2025
@selenka7

Ja som bola po prvom, poslala ma gynekologicka na hematologiu. A aj mi potvrdili trombofilne mutacie. Cele nasledne tehotenstvo s dcerkou som bola sledovana a pravidelne som chodila na odbery (nastastie to bolo bez nutnej liecby). Dalsie tehotenstva vsak uz uspesne neboli. Nic tym nepokazis, ak sa das na hematke vysetrit. Lepsie ako dalsie sklamanie.

@selenka7 no len nevie my mame jedno dieta uz a ta reprodukcna imunologia stoji 300 eur
..

autor
16. jún 2025
@zobaka

niem otehotnela som o mesiac po missed abort bez problemov

@zobaka kedy ste mali.MA?

zobaka
16. jún 2025

autorka - 100 rokov dozadu, ja uz mam velke dieta, ale po MA som otehotnela po mesiaci opat, nesnazili sme, vsetko bolo v poriadku, ale je potrebne brat Duphaston, vacsinou je problem v nedostatku progesteronu, mne ho dr. hned nasadila ako som zistila, ze som tehotna

selenka7
16. jún 2025

Nemusi to byt hned reprodukcna imunologia. Henatologicke vysetrenie na vrodene trombofilne mutacie. Tie su castou pricinou MA v prvom trimestri. Ja som za to nikdy nic neplatila.

autor
16. jún 2025
@zobaka

autorka - 100 rokov dozadu, ja uz mam velke dieta, ale po MA som otehotnela po mesiaci opat, nesnazili sme, vsetko bolo v poriadku, ale je potrebne brat Duphaston, vacsinou je problem v nedostatku progesteronu, mne ho dr. hned nasadila ako som zistila, ze som tehotna

@zobaka brala som aj duphaston nepomohlo no

zobaka
16. jún 2025

autorka - stava sa, mysli pozitivne, ja som prikladom, ze vsetko bolo v poriadku, este som aj prenasala, ale tiez som sa zlakla, ci bude vsetko v poriadku, tak kratko po ma

nika_val
16. jún 2025

Nie, mne nezistili na hematologii nič

autor
17. jún 2025
@zobaka

autorka - stava sa, mysli pozitivne, ja som prikladom, ze vsetko bolo v poriadku, este som aj prenasala, ale tiez som sa zlakla, ci bude vsetko v poriadku, tak kratko po ma

@zobaka a nabehol vam cyklus hned po potrate?

sense
17. jún 2025

U mňa až po tretom

selena_luna
17. jún 2025

Zalezi na tvojom veku - ak si mlada, lekari cakaju az 3 straty kym zacnu vysetrenia. Je to velmi caste totiz, dokonca tak ze aj druha strata pre doktorov byva nestastna zhoda nahod a az 3 strata hovori o probleme. Pri starsich rodickach odporucaju vysetrenia uz pri druhej strate, nechcu stracat cas. No a niektori gynekologovia aj po prvej strate odporucia vysetrenia. Tazko povedat ktory pristup je najlepsi, vsetky su pochopitelne. Ja som napriklad po 1.strate nemala vysetrenia, nasledne som 3x otehotnela spontanne a zatial uspesne tehotenstva. Vacsina zien po potrate vynosi a porodi zdrave dieta.
A k dufastonu - ak je plodik poskodeny, odide. Ani dufaston nepomoze. Proste to je priroda .

autor
17. jún 2025
@selena_luna

Zalezi na tvojom veku - ak si mlada, lekari cakaju az 3 straty kym zacnu vysetrenia. Je to velmi caste totiz, dokonca tak ze aj druha strata pre doktorov byva nestastna zhoda nahod a az 3 strata hovori o probleme. Pri starsich rodickach odporucaju vysetrenia uz pri druhej strate, nechcu stracat cas. No a niektori gynekologovia aj po prvej strate odporucia vysetrenia. Tazko povedat ktory pristup je najlepsi, vsetky su pochopitelne. Ja som napriklad po 1.strate nemala vysetrenia, nasledne som 3x otehotnela spontanne a zatial uspesne tehotenstva. Vacsina zien po potrate vynosi a porodi zdrave dieta.
A k dufastonu - ak je plodik poskodeny, odide. Ani dufaston nepomoze. Proste to je priroda .

@selena_luna lebo jedno dieta mame, ktore ma 2,5 roka a dost som z toho teraz vykolajana zeby som mala nejaky problem.

selena_luna
17. jún 2025

Pravdepodobne nemas problem, evidentne dokazes vynosit zdrave dieta teda, aj spontanne otehotniet, to su vyborne spravy. Zial, oplodnenenie je obrovska loteria, jedna malicka chyba pri deleni sa nasobi az nie je zlucitelna so zivotom - najcastejsie su to rozne trizomie, ale aj napriklad chyba pri vyvoji neuralnej trubice, ci srdiecka. Nie je to ziadna chyba, deti su skratka zazrak. Proste co ma odist odide, co ma ostat, ostane. Neznepokojuj sa preto, stava sa to velmi casto, malo sa o tom hovori, zeny sa trapia potichu same a potom maju pocit ze je to ich chyba - nie, nie je.

autor
17. jún 2025
@selena_luna

Pravdepodobne nemas problem, evidentne dokazes vynosit zdrave dieta teda, aj spontanne otehotniet, to su vyborne spravy. Zial, oplodnenenie je obrovska loteria, jedna malicka chyba pri deleni sa nasobi az nie je zlucitelna so zivotom - najcastejsie su to rozne trizomie, ale aj napriklad chyba pri vyvoji neuralnej trubice, ci srdiecka. Nie je to ziadna chyba, deti su skratka zazrak. Proste co ma odist odide, co ma ostat, ostane. Neznepokojuj sa preto, stava sa to velmi casto, malo sa o tom hovori, zeny sa trapia potichu same a potom maju pocit ze je to ich chyba - nie, nie je.

@selena_luna no len teraz som mala hormonalnu stimulaciu kvoli chybajucej ovulacii...a hned tehotenstvo ale aj potrat

selena_luna
17. jún 2025

Nemusi to vobec suvisiet. Ale pre pokoj duse si mozes vypytat testy, uvidis co ti povie dr.

caramellka
17. jún 2025

Až po druhom MA. Jedno dieťa som už vtedy mala a tam bolo všetko bezproblémové.

michaela329
17. jún 2025

Mňa vyšetrili aj bez potratov, stačilo, že som vôbec mala problém otehotnieť.

autor
17. jún 2025
@caramellka

Až po druhom MA. Jedno dieťa som už vtedy mala a tam bolo všetko bezproblémové.

@caramellka cize jedno a dieta a naledne 2 MA? a co vam zistili?

autor
17. jún 2025
@michaela329

Mňa vyšetrili aj bez potratov, stačilo, že som vôbec mala problém otehotnieť.

@michaela329 a nieco zistili?

michaela329
17. jún 2025

Bezvýznamnú mutaciu - trombofilny stav. V prípade, že by som v tehotenstve spinila, dostala by som Clexane. Mala som odvtedy dve tehotenstva, jedno skončilo vo vyššom týždni kvôli trizomii 18. Druhé úspešne a mám syna, Clexane nebolo treba.

ronie338
17. jún 2025

Mňa au po 2hom a to mam doma 2 ročného z prvého tehu bezproblemoveho doma. V 6tom a 11tom tt potrat, po druhom aj kyret, nič mi nezistili, všetko v poriadku ale my máme iné Rh ale pichali mi protilátky tak neviem co. Ešte ma čaká hormonálny u môjho gynekológa. Ale zatiaľ absolútne nič. Mam síce zhoršené migrény naviazané na cyklus ale neurologická ze to nemá súvis, ja mam aj iné neuro problémy a to je problém skôr

caramellka
17. jún 2025

Na endokrinologii boli výsledky o.k. a na hematologii po všetkých možných testoch nezistili žiadnu konkrétnu diagnozu, ale lekár mi povedal, že ak znova otehotniem, budú ma sledovať na hematologii a dostanem lieky na riedenie krvi. Mám v rodine syndróm lepivych doštičiek, tak som sa obávala toho, ale to sa nepotvrdilo po testoch.

zobaka
17. jún 2025

autorka - ano mala som hned cyklus po ma, ja mam cely zivot pravidelny cyklus