icon

Mala som nechránený sex s mužom, ktorý má HIV

andea1234
20. nov 2023

Ahojte. Mala som nechránený sex s mužom. Na druhý deň som sa dozvedela že ma HIV. Podľa jeho lekára je jeho zdravotný stav pod kontrolou a ma nulovú virusovu nálož. Posledny test (3 mesiace) mal výsledky ako keby vyrus takmer nemal. Jeho prechádzajúca partnerka s ktorou mal niekoľko nechránený sex je aj po troch rokoch zdravá. Aká je možnosť že som sa infikovala? Samozrejme pôjdem na testy po 3 mesiacoch. On čaká výsledok tento týždeň s posledného testu.

macatt
20. nov 2023

@stellarstar no tak jej poraď niečo múdrejšie a nie opakovať, že nič jej nepomôže..

martinkatinka
20. nov 2023

@stellarstar tak pracujes v odbore, tak som to myslela.

stellarstar
20. nov 2023

@macatt to vysvetľujem tebe že tvoja rada jej nepomôže. Ona si musí 2,5 - 3 m počkať a potom ist na krv ale ako som už písala keď chlap užíva pravidelne svoje ART a má 0 záťaž tak šanca nakaziť sa je minimálna priam žiadna

bluka2
20. nov 2023

@stellarstar to nie je pravda, čo píšeš, že sa s tým organizmus nepopasuje. Zober si, že v chodobnych afrických krajinách je HIV rozšírené najmä medzi tými chudobnejšími. Ti majú kopec iných potiazi, častejšie maláriu, jednotvárnu stravu a pod. Ti bohatší to tam majú omnoho menej, lebo jedia normálnu stravu, spia pod sieťami atd. A sex majú bez kondomu asi tak všetci

stellarstar
20. nov 2023

@bluka2 áno ale oni tam nemajú liečbu ci? Takže sú častejšie chorý a umierajú skorej a maju ďalšie ochorenia kv tomu .
Bez liečby sa vírus rýchlo rozširuje a pri liečbe je možnosť potlačiť šírenie a tým pádom sa život predlžuje. A nemôžeš porovnávať Afriku napr s SK či AT alebo inou EU krajinou.

ailiba
20. nov 2023

@andea1234 tak to je fakt na zlost, stretnut prave takeho.... Drzim palce, nech si zdrava a je vsetko v poriadku.

macatt
20. nov 2023

@stellarstar nooo, ale na mňa kašlať😊 mne ide o autorku, nech urobí všetko, aby bola v pohode a nech si nasadí dobrý preparát na imunitu, vitamíny a nech zostane v klude a spolieha na svoju imunitu… a ešte taká vec, (dávno som čítala) že vlastne ejakulát je hlavne rizikový, či?

macatt
20. nov 2023

@stellarstar ejakulát, sliny, krv..

stellarstar
20. nov 2023

@macatt môže užívať ale nepomôže jej to. Keď ma 0 záťaž tak ejakulát a krv sú čisté

macatt
20. nov 2023

@stellarstar no, to ale hovoril on, že 0 a čaká sa na výsledky..
Tak ak nebola v kontakte s jeho ejakulátim, je väčšia šanca sa nenakazit?

stellarstar
20. nov 2023

@macatt ejakulát krv a materské mlieko, sliny nie ale to len vtedy keď je v krvi viac ako 20 kópií/ ml hi-virusu

stellarstar
20. nov 2023

@macatt tak keď ma nulu to znamená ze je pod záťažovou hranicou co znamená ze nie infekčny. Pod 20kopii/ ml je neifekčny nad 20 kopii/ml je infekčny ( u nás v AT možno na sk sú inak )
HIV pozitívnych musí chodiť každé 3 m na krv do konca života

macatt
20. nov 2023

@stellarstar tak pokiaľ nebola v ,,kontakte,, s ejakulátom, tak sa nemusela nakaziť..

macatt
20. nov 2023

@andea1234 kde skončil ejakulát?

bluka2
20. nov 2023

@stellarstar ok, asi vieš viac než ja. Aký je teda výskyt v populácii HIV, najmä u heterosexuálnych mužov? Lebo už v meste s 10-15% prevalenciou sa mi zdalo pomerne ťažké stretnúť niekoho v mojich kruhoch s HIV, tak v Európe takého stretnúť sa mi zdá už takmer nemožné. Keďže tu bolo v posledných dňoch viac tém o HIV, uvazujem, či je to stále ta istá osoba alebo na oživenie stránky nova téma?

ettella
20. nov 2023

https://hivaids.sk/asi-som-sa-nakazil/
Volá sa to postexpozičná profylaxia, treba kontaktovať príslušnú ambulanciu čím skôr.

stellarstar
20. nov 2023

@bluka2 tak osoba bude určite tá istá, lebo ako píšeš iz 2 témy tu boli

stellarstar
20. nov 2023

@ettella tu treba max do 72 h začat užívať

bluka2
20. nov 2023

@ettella presne, mala si ist čo najskôr po tom, čo sa o tom dozvedela zohnať tie PEP lieky; ak sa to teda dozvedela do tých 72 h

bluka2
20. nov 2023

“ Na druhý deň som sa dozvedela že ma HIV.” bol čas vtedy

nevenka
20. nov 2023

@andea1234 ja by som Ti poradila od Andreja Medveda - Lactoferrin Pure a medicinalnu hubu Coriolus. Ostatne uz zaznelo.
Ja by som si to urcite dala a sla na krv ako treba. A modlila sa...

stellarstar
20. nov 2023

@nevenka lactoferrin jej pomôže pri chrípke alebo covid nie nie pri...

andea1234
autor
20. nov 2023

@stellarstar čo mi teraz "pomoze"?

stellarstar
20. nov 2023

@andea1234 na PEP je už neskoro, už len počkať. S vitamínmi ci nejakými doplnkami si nepomôže. Toto nie je ako pri chrípke ci covide že nasadím zvýšené dávky vit C a nejaký doplnok je to virus ale nie taky ako ty myslíš. Jedno šťastie máš že keď je naozaj pod 0 záťažou že nie je infekčny . Tak už len vydržať

riyadh
20. nov 2023

@stellarstar jediny blud ktory pises, ze Co pomoze kastracia, velmi vela kedze dojde dotyxny o semenniky a bez testosteronu sa mu nema ako "postavit" takze ano pomoze takym ako ten chlap ktory trtka s prepacenim, Kade tade by dotrtkal

andea1234
autor
20. nov 2023

@stellarstar vyššie písala 72 hodín. Stalo sa to teraz v sobotu ráno. Aj tak je už neskoro?

stellarstar
20. nov 2023

@andea1234 tak zajtra smer dr alebo hiv ambulancia

stellarstar
20. nov 2023
stellarstar
20. nov 2023

Zavolaj na to číslo ci ti teraz dvihnu

mirkam3
20. nov 2023

@andea1234 ak to je reálna téma, tak v prvom rade držím palce a v druhom rade by som ho aj tak nahlásila. Ak si dobre spomínam na tvoj úvodný príspevok, spomínaš niekoľko jeho bývalých. ktoré sa nenakazili - ma zjavne napriek svojej diagnóze záľubu v nechránenom styku a zabúda sharovat takúto maličkosť??? Pochybujem, že ktorákoľvek z vás by s nim spala bez ochrany, ak by vedela pravdu (ak teda vôbec). Nech si teda chlapík kľudne užíva koľko len vládze, ale sex by sa mal zakladať na vzájomnom súhlase a toto mi príde ako game-changer…s aj ty budeš Ok, možno ta po tebe raz nebude mat toľko šťastia ☹️