Mala som nechránený sex s mužom, ktorý má HIV
Ahojte. Mala som nechránený sex s mužom. Na druhý deň som sa dozvedela že ma HIV. Podľa jeho lekára je jeho zdravotný stav pod kontrolou a ma nulovú virusovu nálož. Posledny test (3 mesiace) mal výsledky ako keby vyrus takmer nemal. Jeho prechádzajúca partnerka s ktorou mal niekoľko nechránený sex je aj po troch rokoch zdravá. Aká je možnosť že som sa infikovala? Samozrejme pôjdem na testy po 3 mesiacoch. On čaká výsledok tento týždeň s posledného testu.
Ako pomôžeš iným? Čo napíšeš jeho meno a vylepíš sem fotku? Ty si dobrovoľne spala s človekom, ktorý podľa teba strieda jednu za druhou...to si napísala ty...takže už si mohla dopredu myslieť na to, že nejakú fajnotku od neho môžeš chytiť...nemuselo to byť to HIV, ale stačilo aj HPV alebo iná chuťovka...a ešte dobrovoľne s takým človekom sexuješ bez ochrany...🤦♀️🤦♀️🤦♀️ Tvoja vlastná hlúposť...
Ale teraz k veci...on o tom vedel, môžeš to v budúcnosti použiť proti nemu, zákon je na tvojej strane. Držím palce a nabudúce trocha viac rozumu 😉
@stellarstar samozrejme.
@zahrajzlato zo zdravotného hľadiska, keď nemá druha strana partnera partnerku tak tam bude problém a bude si musieť nájsť tiež s hiv ale sú aj ľudia kt s tým nemajú provlena na druhej str keď je druhá str vydatá ženatý tak je na partnerovi ci to akceptuje
@simca06022011 co?
@simca06022011 dobre vymenuj mi aspoň 3 ART ktoré sa bežne predpisujú, kedy ich treba užívať a čím nesmieš ART kombinovať? Prečo musí hiv pozitívny chodit každé 3 m na krv a KO a co sa pri KO z krvi zisťuje? Som zvedavá na tvoju odpoved
@andea1234 tak ak sa, aj nenakazis snad si sa poucila dost ze s cudzim chlapom sa do postele bez ochrany nelezie (ak teda vobec)
@simca06022011 no? Nejak si ticho alebo hľadáš info na nete?
Ach, musíš spoliehať na imunitu, nasaď si dobrý preparát na imunitu, ber vitamíny a aj psychika je dôležitá..držim palce🩷
@macatt tak sklamem ťa ale doplnok vitamíny jej budú asi na 3 veci
@stellarstar prosim ta neprehanaj, nepisem, lebo mam aj inu pracu ako tu sediet... a samozrejme MYSLIM, ze nemusim vediet liecbu (a vpodstate pokym nie som lekar a pacient, tak ma to ani nezaujima) ale to ako sa choroba prenasa, kedy, ake su rizika a pod, su veci co viem, a vie to aj kopec ludi tu. A nic ine su v tejto teme ani len neriesi... CIZE TVOJE hlboke znalosti, neviem na co su nutne tu.
A hlavne ja som narazala v mojej PRVEJ reakcii na to, ze si mi napisala, ze sa "nakazit moze aj inak"... co by som iste bez tvojej odpovedi nevedela.
@simca06022011 nepreháňam ale 15 r osobná skúsenosť a ty? Tak láskavo sa nerob dôležitou ty keď sa v tom naozaj nevyznáš. Moje znalosti jej môžu pomôcť pozri kocku vyššie ta jej radi vitamíny a co jej to pomôže? Nič a keďže ja sa vyznam môžem jej radiť co a ako a hlavne tvoja rada že sa ma vykastrovať je top 👍
Asi tak 1:1000, určite nie 50:50. Ak ješ zdravo, s dostatkom živín, nefajčis, môj odhad je, že budeš ok. Držím palce
@stellarstar ale radila som hlavne na posilnenie imunity, od imunity záleží ako sa s tým telo popasuje…
@macatt to jej ale nepomôže to nie je tak ze ide nádcha či chrípka a nasadím vit C. S HI-virusom je to inak a naozaj tu jej ani vit C nepomôže
@stellarstar ale ani neuškodí, ja by som to určite urobila..
@macatt ale na čo keď jej to nepomôže?
@stellarstar na to ako pri HPV napríklad, je to vírus , ktorým sa niekto nakazí a niekto nie, záleží od imunity..
@macatt ale medzi HPV a HIV je obrovský rozdiel, s HIV si organizmus nepopasuje lebo sa extrémne rýchlo rozmnožuje v organizme a len ART ( antiretrovirotika ) dokážu stopnúť rozmnožovanie
@andea1234 pokial naozaj berie pravidelnu liecbu tak to ze si sa pri beznom styku nalazila je minimalna sanca. Hanba nehanba nahlasila by som ho. Tu ani nejde o to ze teba nenalazil ale o to ze moze nakazit. A preco by sa to prevalilo, ved ako taka ochrana sukromia tu existuje a pri takychto pripadoch nechodi do sudnej siene dalsich 300 ludi pozerat ako sa hadate.
@andea1234 ries to hned. Je to tvoja povinnost.
@stellarstar ach, myslíš, že neviem že tam je rozdiel? Chcela som podporiť autorku, čo sa o tebe moc povedať nedá.. a ešte si zopár ľudí robí z toho prču, tak som poradila posilniť imunitu, môžeš sa s tým zmieriť?🙏🏼
@macatt myslim, ze
@stellarstar to nemusis vysvetlovat. Ona je odbornik, takze vie o com pise.
@macatt nie 🤣 lebo jej to nič nepomôže 🙈
@martinkatinka odborník nie som 🤣 ďakujem ale naozaj sa v tom vyznám

@andea1234 nemusíš čakať 3 mesiace, aby si pomohla iným, dovtedy môže ďalšie "zabúdať" informovať.
Trestný čin je už ohrozenie touto chorobou.