Mali ste niektorá vyrážku na slabinách?

problemik123
21. sep 2019

Ahojte, potrebovala by som poradiť. Na slbinách sa mi pred niekoľkými dňami vyhodila vyrážka. Dosť veľká. Myslela som si že to je len zapálený folikul, ale vyrážka pukla a vytieklo z nej naozaj veľa hnisu. To bolo tak 3 dni dozadu. Odvtedy je vyrážka otvorená, nehojí sa, a neustále z nej vyteká hnis. Otvor je nie vačší ako špendlíková hlavička. Ak sa niektorá z vás s niečím takým stretla a vedela by mi poradiť, bola by som vďačná. Dopredu ďakujem 🙂

miriam439
21. sep 2019

@problemik123
Neviem, čo to môžeš mať ty, ale podľa mňa je dobré, keď z toho hnis ide von, ako keby sa to uzavrelo a hnis sa hromadil dnu.
Ja som raz mala pod pazuchou nejakú hrčku, asi dva mesiace sa to babrilo, ale mne sa to hromadilo dnu, až ma v tom akoby pichalo, potom som z toho vytlačila kopec hnisu a zase dookola to isté. Ale prešlo to potom postupne a už sa nevrátilo.
My doma používame buď obklady z propolisu alebo medu, keď niečo nechce vyhnisať, alebo potom repíkové obklady. Repík vysušuje a je protizápalový. Podľa mňa skús ten repík.

janinah
21. sep 2019

Je to absces a treba to narezať a vyčistiť na chirurgii.

jeliz59
22. sep 2019

Určite na vatový tampón lieh, alpa,betadyne,poprípade Biely alkohol nie ovocný napríklad vodka a priložiť....no a ísť k dr.... pozrieť co to je ako ďalej...ja som mala na slabine malú hrčku tvrdú....reku uzlina do týždňa bola vo veľkosti tenisovej loptičky to neklamem fakt nemohla som chodiť....dala som si na tampón alpu miesto zbelelo vytiahlo hnis pod kožu a vytlačila som to von... plakala som aj od bolesti aj hnusu aj strachu dala som to von estecraz dezinfekcia a chvála Bohu pokoj..

problemik123
autor
22. sep 2019

@miriam439 ďakujem pekne za odpoveď ☺️ Toto ma tiež bolelo dokým to nepuklo. Ale teraz o tom vlastne ani neviem. Nebolí to ani pri dotyku. Len je to na nepríjemnom mieste kde mi to tak trošku vadí 😄

problemik123
autor
22. sep 2019

@jeliz59 tiež som si myslela že to bude uzlina. Zavadzalo mi to pri chôdzi, až mi to nakoniec puklo samo. Nevedela som kedy. Ale vytieklo z toho fajne hnisu. A od vtedy ma už nebolí.
Ďakujem za skúsenosť 🙂

pininka1
22. sep 2019

Mne sa to robí pravidelne, žiaľ aj pod prsiami, pod pazuchami a pod.

janinah
22. sep 2019

Tak ešte raz...samoošetrovaním a vytláčaním si môžeš narobiť viac škody ako osohu....nie som laik.

@pininka1 potrebuješ odbery a hladať fokusy,niekde v tele máš bacila ,potrebuješ zubné,orl,kožné,gynekol. vyš. ...dúfam,ž eto riešiš

pininka1
22. sep 2019

@janinah všetko som absolvovala, popravde je to kožná choroba, už som o tom čítala, teraz neviem presne ako sa to volá, rieši to kožná. Ja ale ešte niesom v stave kedy potrebujem stálu liečbu, lebo sa mi to objaví vždy na inom mieste a nie všade naraz ako majú ťažké prípady.