icon

Mám chronickú candidózu

zoy3
16. jan 2015

Ahojte ocitam sa v situacii ked neviem ktorym smerom mam ist.mam nieco ako chronicku candidozu cize stale dookola mykozy a neprijemnosti.a kedze candida zije zo sacharidov je to pre mna dost velky problem drzala som trojtuzdnovu protikanfidovu dietu no mala som velke traviace problemy. A strasne mi rozhadzals psychiku a mala som nespavost.Neviem ako sa mam z tohto dostat co jest akym smerom sa vydat ako sa stravovat.chcem nat zdrave telo aby som mala zdrave dieta ale jedlo a dennodene stravovanie mi prinasa len stres lebo viem.ze mi skoro vsetko skodi.nwviem co robit.nepoznate dakeho odbornika na vyzivu niekoho kto by pomohol ale ziadne zazracne preparaty nechcem.je nirkto podobny?

januus
16. jan 2015

@zoy3 vlastna skusenost - ja som mala zistene kvasinky v stolici (mam ich v crevach, neviem ci to je to iste ako u teba v principe), dr. mi dala antb. Fungalon 2x8tbl balenie. mala som to na 16 dní + probiotiká nejaké, ale nie hociaké, no musí to všetko predpísať dr. + upravená strava = 2-3dni po dobratí antibiotík som dala opäť vzorku stolice na rozbor a dnes mám výsledky = sú negatívne! žiadne zlé kvasinky už nemám emoticon dr. mi dala papierik s potravinami ktoré musím vylúčiť úplne. síce na intternete som potom pozerala, a ľudia a články ma tu vystrašili, že nesmiem ani ovocie, dokonca som našla že ani mäso, ani celozrné pečino.. ale držala som sa stravy podla mojej doktorky, že veď uvidíme. a zabralo to, takže rada sa s vami podelím o info., ale baby, vážne to dodržiavať, nie že "veď kúsok ma nezabije..", je tisíc ďalších jedál, ktoré jesť môžete, tak na tie sa treba zamerať a nie fňukať, že "a čo mám jesť?! nič nemožem jesť.."
takže tu sú potraviny, ktoré treba ÚPLNE vylúčiť:
-pivo, alkohol, káva, víno
-ocot
-plesňové syry, Niva, huby
- zavarániny (kompóty), nakladaná zelenina (napr. nakladaná kapusta atď)
- biele pečivo a žiadne výrobky, ktoré obsahuje droždie (čítať na obaloch, príp. každý dobrý obchod má pri pečive niekde vyvesený zoznam zložiek daného pečiva, alebo sa treba pýtať predavačky)
-"bielu" cestovinu, "biele" špagety, rezanky, halušky (všetko vymeńte za celozrné)
-zákusky, koláče, keksy a pod.
-údeniny
- syntetické vitamíny (tzn. napr. vitamín C v tablete, ako je Celaskon, Cetebe, nejakí hlúpi Marťakovia, ako ich moja dr. nazvala.. verte či nie, aj bez umelých vitamínov neochoriete ;) trošku viac zeleninky a ste zdraví ako ryba..a chorobe sa neuchránite aj keby zjete 10tbl denne C, raz-2x do roka proste človek musí ochorieť..)
-mlieko (mliečne výrobky ako jogurty, tvaroh, cottage, acidko, kefir a podobne, všetky môžete)
-oriešky, arašidové maslo
-sladené vody
-olivy
-sójová omáčka (ani tú "kvapku" do mäska, "veď to len kvapka" - nie!!)
-umelé rastlinné tuky (napr. šľahačka!) a nevedela som čo všetko tam patrí, tak som obmedzila tie bežné masla, ako je Veto, Flora, Rama alebo neviem aké jete
-->tzn. polievky bez záprašky (ani nespoznáte rozdiel), omáčky s múkou a maslom tiež nepotrebujete, zemiakovú kašu s kvalitným živočíšnym maslom, a tak emoticon
avšak aj keď už dnes mám výsledky na kvasinky dobré, v tejto strave mi dr. odporúčila pokračovať 3 týždne a potom postupne môžem pridávať aj tieto "zakázané" potraviny... to že nemám kvasinky dnes, neznamená, že sa nemôžu vrátiť ak hneď vypijem pohár mlieka, dám si hrsť orieškov, na raňajky biely rožok, na desiatu croissant a na obed knedľu emoticon pekne postupne, žalúdok by to nezvládol - moja druhá skúenosť,
"nevydržala" som to a už keď som odovzdala vzorku na rozbor, tak po 2a pol týždni som si povedala, že veď môžem si dať keks - rovno Snickers som zožrala!! - celé zle, tak ma rozbolelo brucho, že som si myslela, že odpadnem a prosila som Boha, nech to prejde a sľúbila som, že už to nikdy nesparvím (nezjem niečo čo viem že mi uškodí)... dostala som hnačku a zvíjala som sa od bolesti.. žalúdok to ešte nezvládol.. takže preto treba v tom vytrvať, a ísť na to teraz postupne.. ja už to nechcem zažiť znova, takže som plne odhodlaná pokračovať

bbbarunka
16. jan 2015

@zoy3 ahoj. Mne v tomto diety nepomohli. Ale pomohlo mi PORIADNE preliecenie mna aj partnera. Ak toto s partnerom nemate za sebou, tak sa obrat na gynekologa. Kandidozu totiz na teba moze prenasat aj partner. Preliecis sa, milujete sa, "vrati" ti to. Moj lekar to nazval pingpongovy efekt.

januus
16. jan 2015

napisala som co pomohlo mne, ale neveim teda ci je candidoza ako candidoza..ja som mala kvasinky v creve, takze som potrebovala dietu.. a tu pani neviem ci dieta pomoze.. to by mal vediet lekar samozrjeme

andrejka2424
16. jan 2015

Ahoj,mne vždy tiež len nachvíľku pomohli tie kadejaké vkladacie tablety,ale mne pomohli probilotiká. Asi rok v kuse som ich brala-candistop a ešte také s brusnicami ,striedala som to po troch mesiacoch a ja už viac než rok nemám žiadne problémy. nevrátilo sa to viac...a to som mala problémy dobré 4 roky..

zoy3
autor
17. jan 2015

@januus ahoj dakujem, za nazor mne vyslo daco slabo zo stolice no nikto sa s tym nechcel zaoberat, kam si s tym sla? obvodnemu?

zoy3
autor
17. jan 2015

@bbbarunka ahoj, manzel nic nema, ale nerobili mu ziadne stery, bol u urologa a podla toho co videl povedal ze nema ziadne priznaky(pritom moja imunologicka vravela ze treba stery no nakaz to lekarovi...) kto dal lieky pre tvojho partnera? kto vas riesil?

zoy3
autor
17. jan 2015

@andrejka2424 no kiezby sa to stalo aj mne, no probiotika beriem a napriek tomu som to dostala pocas toho a mam ich kvalitne ja to mam stale proste

trgypadl
17. jan 2015

@zoy3 ahoj a hygiena je ako na tom?aj prilis caste umyvanie nie dobre.pouzivas nieco na intimnu hygienu??? Ake spodne pradlo pouzivas??vela veci ma na to vplyv

trgypadl
17. jan 2015

@zoy3 za kazdym Ti candidu potvrdi lekar???

jeemima
17. jan 2015

@zoy3 ahoj aj ja som mala niekedy taky problem zmenila som gynekologociku a ta mi prvykrat povedala o moznosti vytvorenia vakciny ....stalo to asi 1000sk
a podla vysledkov vyteru mi vyrobili vakcinu asi na 4 mesiace ..ak si dobre pamatam....vakcina bola vo forme kvapiek ktore sa uzivali kazdy den rano ...boli to 4 fllase kvapiek a kazda flasa mala ine zlozenie aby si postupne telo vybudovalo odolnost....klopem odvtedy pokoj svaty...dovtedy kazdu chvilu bolo zle

jeemima
17. jan 2015

@zoy3 ahoj aj ja som mala niekedy taky problem zmenila som gynekologociku a ta mi prvykrat povedala o moznosti vytvorenia vakciny ....stalo to asi 1000sk a podla vysledkov vyteru mi vyrobili vakcinu asi na 4 mesiace ..ak si dobre pamatam....vakcina bola vo forme kvapiek ktore sa uzivali kazdy den rano ...boli to 4 fllase kvapiek a kazda flasa mala ine zlozenie aby si postupne telo vybudovalo odolnost....klopem odvtedy pokoj svaty...dovtedy kazdu chvilu bolo zle

januus
17. jan 2015

@zoy3 ja som mala problemy s travenim, tak ma poslala obvodna na gastro..no a tam si hned myslela ze to budu kvasinky, a tak aj bolo. nasadila tuto liecbu a uz som zdrava, teraz este stale beriem probiotika aby sa mi obnovila crevna flora a dietu este do konca mesiaca 🙂

bbbarunka
17. jan 2015

@zoy3 to vidno az po steroch. Skus sa popytat svojho gynekologa, mozno nieco vymysli. Moj mi dal domacu testovaciu sadu. Drzim palce

zoy3
autor
17. jan 2015

@trgypadl neumyvam sa uz nicim len vodou a to normal nic prehnane, a ano stale mi to potvrdi lekarka az ma to tam prestalo bavit chodit

zoy3
autor
17. jan 2015

@jeemima hm a nerobila ti to imunologicka? bo mala som asi pred piatimi rokmi od imunologicky vakcinu lne teraz neviem ci na streptokokoa alebo candidu...no zial uz nemam tu lekarku ale taku trubku co je strasne neochotna asi vymenim a kedy si to brala a ako dlho mas klud? to ti navrhla lekarka sama? v akom meste prosim ta byvas?

zoy3
autor
17. jan 2015

@bbbarunka testovacu sadu? idem mrknut ci sa to da kupit.

norikk
17. jan 2015

asi poznas povahu candidy...... neuvazovala si o liecbe liekmi?? flukonazol pomaha ...zabranuje rozmnozovaniu candidy albicans...ale zial, drzat dietu tri tyzdne nestaci...kamoska drzala dietu pol roka,aby sa jej zbavila ,aj bez liekov..... tatiez skus citrovital, su kapsule aj tabletky, je to preparat zo semienok graprefruita..... posobi proti pliesnam..... pomoze len nevykrmovat ju, cize vyhybat sa takym potravinam,ktore potporuju kvasenie....

bbbarunka
17. jan 2015

@zoy3 skus, nam to dal lekar v ambulancii

trgypadl
17. jan 2015

@zoy3 a potvrdi Ti candidu albicans???kolko krat sa umyvas za den a aky sprchovaci gel pouzivas??vo vani sa kupes alebo sprchujes,chodis niekam do bazena?