icon

Mám chronickú kvasinkovú infekciu

katarina0123
28. jan 2021

Čaute babule, potrebujem pomoc. Niečo čo Vám ozaj pomohlo. Skusila som kadečo zatiaľ bez výsledku. Opakovane sa mi vracajú kvasinky ( cca 2 roky) a lieky od doktorky gyn. sú dočasným riešením. Aj som prišla na dôvody prečo sa mi objavujú väčšinou je to stresové obdobie, tým zvýšený príjem cukru ( áno som sladká riťka) a pred MS. Myslím, že ich mám v celom tele , lebo okrem ženských problémov ma svrbí pokožka najmä päty večer počas spánku alebo nad ránom. Užívala som grapefruitové kvapky pomohli ale zas len počas užívania, aj som vydržala bez sladkého vyše mesiaca ale potom ako náhle som niečo zjedla sladké znovu ožili. Vyskúšala som kadečo z lekárne a vždy mi to pomohlo len počas užívania. Ak máte niečo overené sem s tým. Mám aj zvýšený cuko v krvi, ale cukrovkou netrpím. Chcem to nejako poriešiť lebo už ma to dosť obmedzuje a Dr. tomu nejako nevenuje pozornosť. Ďakujem :-*

Strana
z2
simsalabim
28. jan 2021

@katarina0123 urcite treba riesit zvyseny cukor v krvi, na jeho podklade mozu tie kvasinkove infekcie vznikat.

katarina0123
autor
28. jan 2021

@simsalabim riešila som u Dr. povedala, že je zvýžený zo stresu, že sa mám menej stresovať. Toť vsio. No niekedy to jednoducho nejde.

simsalabim
28. jan 2021

@katarina0123 to je zaujimave. Ako na to prisla? Obvodna ci gynekolog? Toto bola jedna z prvych veci, co mi kontrolovali. Ake ine vysetrenia robili? Profylakticku 6messcnu liecbu celkovymi antimykotikami skusili? Vysetrenia u imunologa?

katarina0123
autor
28. jan 2021

@simsalabim u gyn som bola preliečená macmirorom, obvodná vyšetrila vzorku krvi. Skonštatovala, že je všetko vporiadku. Nie žiadnu profylaktickú 6 mesačnú liečbu som nemala. Užívala som len nejaké ženské probiotiká, čo mi gyn odporučila na voľný predaj, pomohlo ale po čase sa to vrátilo a už nemám energiu ísť po ďalšie lieky. U imunulóga som bola ale skrz alergiu, mám zníženú imunitu od dieťaťa a som alergik.

simsalabim
28. jan 2021

@katarina0123 gynekolog ma zacat patrat po pricine - vyter na vsetko mozne, krv. Pri recidivujucich infekciach sa zvykne davat liek ako Mycomax, Diflucan ci Sporanox 6 mesiacov zvycajne v prvy (prve) dni menzesu. Cukor treba riesit u vhodneho odbornika. Imunolog moze pomoct s lokalnou imunitou, pripadne dat vyrobit autovakcinu.

katarina0123
autor
28. jan 2021

@simsalabim takže odporúčate zmeniť gyn? a nejakú domácu liečbu?

simsalabim
28. jan 2021

@katarina0123 no ja by som zmenila, alebo sa ozvala, ze nech to dalej riesi. A ten cukor je podla mna problem tiez - minimalne je to u teba spolufaktor, ak nie hlavna pricina.

katarina0123
autor
28. jan 2021

@simsalabim určite a ako si viem pomôcť sama? teraz v tomto období s Dr. je ťažko kým to obehám. Máš s tým skúsenosť, pomohlo ti niečo konkrétne?

simsalabim
28. jan 2021

@katarina0123 ja som absolvovala profylakticku liecbu 6 mesiacov ( pomohlo pocas toho obdobia), vytery na vsetky potvory (negativne), manzel urologa s preliecenim nejakej bakterie (ze mozno ta mi vadi - nevadila), vysetrenie krvi, cukor, kozne, gasto, alergologiu a imunologiu (nasadena liecba - frekvencia zapalov znizena z 3x za mesiac na raz za 2-3mesiace). Bolo to pred viac ako 20 rokmi - teraz uz maju k dispozicii dalsie lieky, aj autovakcinu. Samozrejme, milion probiotik vsetkymi otvormi, vselijake vodicky, masticky - minula som majland. Definitivne mi pomohla klasicka homeopatka (dalsi majland, ale stalo to za to).

katarina0123
autor
28. jan 2021

fuuu, a mňa nikto nerieši :´( ach. Ďakujem za radu.

natalushka
28. jan 2021

Pripajam sa, rovnako ako kolegynka vyssie..skusila by som zatlacit na gynekologicku,ze to takto uz dalej nejde..lebo proste odist,niekde vam uz pomozu..mala som rovnaky problem..od mlada(od zacitaku sexulaneho zivota) postupne castejsie a castejsie mykozy,nakoniec priste kazdy mesiac..presne ako vy,vzdy pred menzes..tiez som skusala certa,dabla..pre cipky som si uz ani nechodila,az ki to bolo trapne,vzdy som si dala canesten,po menzese klud..tiez som presla pol rocnou kurou Mycomaxom..vzdy pred a po menzes tusim..uz nepamatam presne tu schemu..kazdopadne co mne asi pomohlo..uprava jedalnicka(menej sladkeho,inked ho milujem,alebo skor take zracionalnenie stravy,viac zeleniny a tak..),presla som uplne na bio eko prasky(najprv detske eco prasky),obyc kozmetika mi tiez vadi,takze verzie bez sulfatov,menstruacny kalisok(tampony my asi vysusivali sliznicu a ta bola potom nachylnejsia a vo vlozkach som sa zasa parila,talze nekonecny pribeh)..raz za 1-2mesiace papam probiotika..a klopem,som bez problemov(za poslednych 6rokov od narodenia syna som mala mykozu asi 5x..a to som uz mala aj cele tehotnestvo..aj to som si vedoma presne preco)..klop,klop☺️Dokonca teraz v druhom tehu som sa bala,ci sa to nepokazi,no chvala bohu zatial klud..takze proste skuste taku celkovu zmenu..nie je to nic zasadne..no ja som napr.zistila,ze mi nerobi dobre Ariel prasok, mama v nom prala cely moj zivot(vacsia,co si pamatam😅),nikdy nikoho nenapadlo,ze to moze byt tym..ja ked som sa osamostatnila som v to. Samozrejme pokracovala😅vsak co by ne😅vravim,skuste zmenu,mozno pomoze..a teda ten zvyseny cukor urcite treba riesit..drzte sa

lemra
28. jan 2021

Mne pomohol oreganovy olej, je veľmi stiplavy, ale dá sa zvyknúť a ešte dom i cesnak jedlá.Predtým som skúšala i i liečbu od gynekológa, ale nad oreganovy olej nie je.Veľmi pomáha prestať jesť cukru myslím tým aj múku bo sacharidy.No a ešte aj pomáha používať gel na intímnu hygienu os Soaphoria.Oreganovy olej sa nesmie jesť ak si tehotná.a treba dať pozor aj na kvalitu.

hundroska
28. jan 2021

@katarina0123 v jednom príspevku som videla, že si ženy pochvaľujú anionove vložky, predávajú v DM.

mirpet
28. jan 2021

Mala som na mieru vyrobenu autovakcinu proti kvasinkam....liecba cca pol roka ale uz je to ovela lepsie....a pouzivat iba anionove vlozky

lemra
28. jan 2021

Ešte som začala používať menstruacny kalisok a látkovej vložky.možno fajn alternatíva menstruacne nohavičky,to chcem ešte vyskúšať.

katarina0123
autor
28. jan 2021

@natalushka ako keby si môj príbeh rozprávala, prosím aké probiotiká konkrétne, na MS kalíšok sa odhodlávam, idem do toho teda, lebo už som zúfalá.

katarina0123
autor
28. jan 2021

@lemra cesnak milujem ten papám často, oreganový olej skusim dakujem

katarina0123
autor
28. jan 2021

@lemra a aký používaš ten olej?

lemra
28. jan 2021

@katarina0123 od gréckej firmy za ne kamarát ho objednaval priamo z grécka.ale určite nájdeš aj u nás nejaký a sú aj kapsule ak by ti vadilo jesť ho.Ešte mi pomohla aj chlorella.

mirpet
28. jan 2021

Najlepsie su tablety oregan.olej....candimis- finclub

lemra
28. jan 2021

@katarina0123 je vyrobený parnou destilaciou a obsahuje 86% carvacrol

1medvedik1
28. jan 2021

@katarina0123 ja som mala tiež toto asi dva roky tiež v kuse. Každý cyklus. Bola som už zúfalá. Doktor mi dával rôzne lieky, maste.. Priateľ chodil na vyšetrenia. On bol uuplne v poriadku. Nakoniec zo dopadlo tak že odkedy mám nového partnera tak (klop, klop) nemám žiadne takéto problémy. Nechápem, pretože bývalý nemal žiadne problémy a ani nespaval s inými že by to nosil na mna, proste nič.. No tiež som obmedzila cukor. Skus zahnať chuť na sladké ovocím. Ja som mala aj po tele neskôr škvrny, kožná povedala že obmedziť sladké.. Boli to kvasinky a tie žijú z cukru.. Tam dole mi dosť pomáhal Rosalgin.

katarina0123
autor
29. jan 2021

@mirpet ďakujem

katarina0123
autor
29. jan 2021

@1medvedik1 no manžela nevymením, tiež bol na vyšetrení úplne je zdravý. No to sladké je u mňa problém veru

zaluzia321
29. jan 2021

Ja som mala také isté problémy a skončili vtedy keď ma gynekologička odporučila na alergologiu.Doktorka mi urobila krvné testy na imunitu a zistili sme že tam je problém.Nasadila liečbu a problém bol vyriešený.

1medvedik1
29. jan 2021

@katarina0123 nie nemeň 😄tak som nemyslela. To je len moja skúsenosť. Aj to bolo tak že som pri novom partnerovi mala strach že ako mu povedať o mojich problémoch atď. Ale nebolo treba. No naozaj som obmedzila sladké..
Ale skús rosalgin. Je to vyplach, tým nič nepokazíš používam ho občas aj ja, len tak raz do týždňa alebo mesiaca. No vtedy som asi každý deň.
Doktor mi vtedy vravel ešte že nič nepoužívať tam dole na hygienu, len čistú vodu prípadne Mydlo pre deti. Všetko parfumované môže škodiť a dokonca aj prípravky na intímnu hygienu 🤷‍♀️

katarina0123
autor
29. jan 2021

@1medvedik1 Ďakujem 🙂 skúsim

ajsha123
29. jan 2021

@katarina0123 @1medvedik1 Dievčatá, a ako sa to rieši s partnerom/manželom, resp.viaceri píšu, ze by sa mali preliečiť. Vy píšete, ze boli na vyšetreniach. Kde? Kto ich objednal? Netuším, ako postupovať, ešte som to neriešila... Ale aj ked sa ja dám ako tak dokopy, a sme potom s mužom spolu, vždy sa to vráti...

katarina0123
autor
29. jan 2021

@ajsha123 mne najprv gyn dala mastičku pre manžela ale keďže sa mi to opakuje sama som ho poslala na vyšetrenie. Od obvodnej si zobral výmenný lístok a išiel na urológiu. Išla som pre istotu aj ja s ním a tiež sa dala vyšetriť ( nechcela som aby sa cítil nepríjemne, a ja som tiež potebovala kultiváciu moču) Nakoniec bol aj rád, lebo doktor vyšetril všetko hlavne aj prostatu cez sono a výsledok zdravý ako ryba. Takže aspoň sme vedeli, že problém je u mňa.

lusinda1989
29. jan 2021

@katarina0123 mne inak pomohlo tehotenstvo. Pred tehotenstvom som mávala kvasinky po každom styku pomaly. Preliečení niekoľkokrát aj ja aj muž. Po tehotenstve mi to zmizlo objaví sa to už ken sem tam po návšteve kúpaliska alebo tak

Strana
z2