icon

Mám pocit, že sa mi skracuje dĺžka MS cyklu

30. júl 2021

ahojte, naposledy keď som bola na preventívke gynekológ mi povedal že je všetko v poriadku. Ale: mne príde, že sa mi skracuje dĺžka MS cyklu. takmer každých 20 dní mám menzes, ktorý dokopy od prvého špinenia trvá 8 dní (kým to úplne prestane) a potom znovu. je to ešte normálne? či mám znovu skúšať gyndu alebo ho rovno skúsiť vymeniť? Úprimne je dosť otravné a vyčerpávajúce mať menzes aj 2x za mesiac.
vďaka za rady. 😔

viktorka124
•
30. júl 2021

Ahoj. Určite to rieš, môžeš mať anovulačné cykly.

21oktober
•
30. júl 2021

kolko máš rokov ? Takto sa často prejavuje perimenopauza.

erickatt
•
30. júl 2021

Ja mam tiež kazdych 21 dni. Ale našťastie len 3 dni. Ale zacina mi to všeobecne blbnut, takze na najbližšej preventivke si vydupum nejake testy navyše.

autor
•
30. júl 2021

@viktorka124 mám 29 tak toto sa ma hádam netýka.
viac je vyčerpávajúce trvanie ms ako tých 20 dní medzi tým. 🙈

viktorka124
•
30. júl 2021

Tiež som si myslela že sa ma to netýka, a mám anovulačné cykly už rok a pol. (mám 23) Ale hej, rozumiem. Každopádne by som to riešila, nech hľadajú príčinu, a ak tak zmeniť lekára.

halci
•
30. júl 2021

No mne gynekolog povedal, ze kym nie som chudokrvna, tak je to ok. Ja mam ale cyklus kazdych 25 dni. Tiez nie som z toho nadsena. Povedal mi, ze je to normalne, ze sa to meni. Ja mam ale uz 39 rokov.

sense
•
30. júl 2021

Po minuloročnom MA sa mi skrátil cyklus na 21-22dni, predtým takmer na hodinu presne 28 dní, ovuláciu som mala na 9-10Dc, podľa hlienu, aj bolesti a testov, raz potvrdenú aj lekárom... Hormonálny profil v poriadku. Tiež mi lekár povedal ze sa to mení, mam 39r, ale teda každé 3 týždňa ms nič extra ale aj krvácanie sa skrátili so 6dni na 4.

luccija
•
30. júl 2021

Treba hormonálny profil spravit
Aj ja dostávam skôr posledný rok, ale mám po 40 tke

podmostom
•
30. júl 2021

To závisí. Ze niektoré ženy mávajú aj každých 23 dní, menej by už nemalo byť. Ale ak si napríklad mávala každých 28 a zrazu 20 čosi a trvá to už dlho, tak to celkom OK v tvojom veku nevyzerá. Môj gynekológ chcel vidieť môj menštruačný kalendár keď sa mi niečo nezdalo, vy ste to takto spolu nekonzultovali?

autor
•
31. júl 2021

@podmostom pýtala som sa ho na to aj na to že ms trvá 8dní povedal mi že je to v poriadku. do konca roka mám ešte u neho preventívku ak mi znovu povie že v poriadku tak idem inam.
po pôrode mi našli z výterov nejaké zvýšené hodnoty, predpísali čípky a zakaždým som dostala mykózu 🙈 to ma tiež vytočilo že som chcela odísť no všade majú plno.

lenkakravcova
•
31. júl 2021

Ja mám tiež 8dni. Mám 26r, po druhom pôrode sa mi to takto spravilo. Predtým som mala 6-7dní.
Dr mi vravela že do 10dni je to normálne.