icon

Mám podľa výsledkov mononukleózu?

marietuska
28. mar 2017

Dobrý deň,
minule som tu pisala, ohladom tej mononukleozy, ze ju asi mam, Prisli mi vysledky, ale kedže mi moj obvodny nikdy nekomentuje vysledky krvi,ani nic podobne,len nasadi lieky,a ani neodpoveda na moje otazky,co mi je vlastne., tak prosím vas ako viem,ci ju mam alebo nemam?Ja s av tých cislach nevyznam, nie som zdravotnik.
tu su vysledky testov na to

anti- EBV-VCA IgG WB.pozitivne
Anti EBV-VCA IgM WB: negativne
EBV-VCA IgM : 1,25 S/CO ( z intervalu 0,50-0,99)
EBNA IGM WB :negat
EBNA IgG WB negat.
EA IgG WB negativne

budem vam velmi vdacna za akukolvek spravu, lebo sa citim zle, a sedelo by to podla priznakov a priebehu na mononukleozu,podla internetu, ale doktor sa k tomu nechcel vyjadrovat.Tak ako je to vlastne ?mam ju teraz ?alebo bola kedysi ,alebo ju mam chronicku, ci o vlastne ?Inak zvazujem aj vymenu obvodaka po tejto neochote komunikovat.

ďakujem

Strana
z4
marietuska
autor
1. apr 2017

@kristinka83 no mna pobolievaju vsetky uzliny aj v trieslach,aj na krku, aj na bruchu,vsade...uz teraz posledne dni...a pred tyzdnom som si dala na oslave deci sektu a boleli ma veeelmi na krku uzliny, este viac,co sa mi az nepáčilo, asi cca 10-15 minut od vypitia, takze sa velmi bojím,lebo som citala na nete,ze je to vzacny prejav rakoviny lymf. uzlin, preto som z toho mierne vyvedena z miery:(
neboleli ma uzliny na zaciatku mojich peripetii,pred mesiacmi,ale teraz uz ano,preto sa tak velmi bojim,aj ked uz nie su ani zvcsene,ale neviem,ten alkohol a bolest sa mi velmi nepaci.

pasikavamacka
1. apr 2017

@marietuska to by si mala niekolkonasone zvysene lymfocity v krvi. ale ked ta to ukludni, vrat sa k obvodnej a dozaduj sa dalsich testov
ja som mala zvacsene uzliny v trieslach, pod pazuchami, pod krkom a pri genitaliach. 3 na krku mam zvacsene dodnes a nebolia

marietuska
autor
1. apr 2017

@pasikavamacka myslim,ze lymfocyty mi asi nerobili, ale tam su nejake speciálne T a B lymfocyty to vobec nerobili,iba erytrocyty a leukocyty tusim( nemam pri sebe kartu),a tam to bolo ukazkovo pekne,ale toto neviem. ja mam v rozkroku pri pyskoch zvacsenu uzlinu velku asi 2 cm velku, uz asi 4 roky, ked sa jej dotknem bolí, a niekedy aj sama od seba bolí,napriklad v strede cyklu.
Budem sa istotne dozadovat testov, nenecham to tak, tento týžden,čo príde,to vyriešim,lebo sa velmi bojím, ked ma pobolievaju a najma po tom vypiti maleho mnozstva alkoholu, ma veemi zacnu boliet,to je podla mna dost zly priznak, niecoho velmi zleho,to by nemalo boliet po alkohole vobec,je to nieco divne.

marietuska
autor
1. apr 2017

ono problém je v tom, ze obvodaacka ma vzdy iba odbíja, ze kd ich nemam zvacsene viac ako 1 cm,ze sa nemam coho bat,a na moje podnety nereaguje,ked jej povime,ze ma bolia na krku hlavne, potom ze ma bolia pod pazuchami, na bruchu a aj v rozkroku,tak nereaguje, ma prehmata,ze nezdaju sa jej zvacsene,ale to ze su bolestive, vobec neberie do uvahy, divny pristup, asi ze ked nie su zvacsene,ze sa nemam coho bat, ziadnej rakoviny,alebo co,-lenze- ja sa obávam velmi,co ak je to nieco vaznejšie a nie ""obycajne bakterie"",ake mam, lebo toto som nikdy nemala.:(a to som uz velmi bola chora mnohokrat, naginy, hrdla, chripky , zapaly pluc, zapaly priedusiek, zapal stredneho ucha a kadecoho som prekonala v zivote ,nikdy ma uzliny nikde neboleli.

gabriela93
1. apr 2017

@marietuska jednoznacne sa dozaduj rozsiahlejsich testov,ak je to tak ako pises,tak by ta mala brat dr.vazne,ved to nieje normalne,ze ta uz davno neposlala k nejakym odbornikom vysetrit.Ja by som snad ani z ambulancie neodisla,nenechaj sa odbit,ved je to tvoje zdravie predsa,,,

ukulela
1. apr 2017

@marietuska zmen doktorku. objednaj sa do tej blavy.od mononukleozy si si za 4 strany diagnostikovala aj boreliozua dva druhy rakoviny.
... inac k diskusii o psychiatrovi, pribuznemusa opakuju ravidelne kolapsove stavy - ale take, ze muuplne vypne hlava, doslova ani obraz anizvuk. vsetky od boha vysetrenia OK, CT, MR, chodil stovky km do BA - skratka neprisli na to, z coho. a posledna stacia bol psychiater - div sa svete,zatial pomohlo. neviem, co sa tomu tak branite - ved aj depresia je len chemicka nerovnovaha v mozgu.
ja ti zelam, aby si sa vyliecila. na to ale potrebujes VYPNUT NET! lebo ty ked si prdnes,diagnostikujes si prinajmensom lupus ... baby ti tu nukaju doktorku - do BA ti je daleko rok jest ATB dlho, ma zle referencie na webe, alternativa zas nemusi zabrat ... web ta nevylieci. ani nediagnostikuje. moj chlap mal minuly rok problem - podla symptomov a neru mal do pol roka nezvratne a neliecitelne oslepnut. uz si hadzal maslu ...vyklulo sa z toho neskodne znamienko na sietnici.
a k pojmu hranicny - sama vidis, ze sa udava rozmedzie. kazdy sme iny, preto co je u jedneho este normal, u ineho uz nad - a preto sa tie rozmedzia prelinaju. aj maso ked varis, tak nepovies presne este jesurove a o pol sekundy uz je hotove.

marietuska
autor
2. apr 2017

@gabriela93 je to tak,ako pisem,inak by som to nepísala. bolestivost uzlin, a najma po alkohole, uz hi raddšej ani nepijem,ale bojím sa aj tak.
@ukulela nezdiagnostikovala som si boreliozu,ja len viem,ze aj tu mozem mat,podla symptomov, a ta rakovina,s nou ani nechcem radšej strasit- toho sa bojím najviac,kedze priznaky sedia aj na to.

aka154
2. apr 2017

@marietuska skús a uvidíš, telu treba pomôcť, ak ho chceš vyliečiť. tie uzliny ti signalizuju infekciu.

marietuska
autor
2. apr 2017

@aka154 ja uz mam vsetkych tych infekcii tak dooost, ze som z toho na zrutenie :(:( dnes som sa rozplakal pred frajerom, uz neznesiem tolke trampoty...:(

gabriela93
21. apr 2017

@marietuska ahoj,no ako si pochodila?Urobili ti vysetrenia?Zistili nieco alebo ti to preslo?

marietuska
autor
26. apr 2017

@gabriela93
pochodila som kadečo...infekčne, interné, nič prevratné nezistili, a mne je stale zle.:( uzliny ma bolia, najma za usami, uz preslo to z krku za usi, vysledky nesignalizuju akutny zapal v tele,tak to absolútne neriesia lekári...vysrali sa na mna, a na internom sa ani nebavili poriadne so mnou, len zobrali krv a nic viac, prehmatali uzliny a ze je to ok, ze rakovinu nemam, to povedali,ale nevedia zistit pricinu mojich trampot.a mam isto nejaku infekciu ,stale hrdlo skriabe, neustale..aj uzliny bolia atd, tak to uz neriesim, nikto mi nevie pomoct, stale som unavena, ale nie az tak ako pred cca mesiacom, trosku uz lepsie, ale stale to nie je normalny stav, no zijem, robi co mozem, chodim do skoly,co uz mi ine ostava, som KO, a na infekcnom nic, vzali vyter z hrdla, nic ezistili, (kedze som predtym a pila aj jedla-to je tak,ze ma objednali poobede slavni lekári!) a zobrali krv na mykplazmy a chlamydie, zase...a borelie a yersinie, nic viac a nic dokopy ta dotorka mi tam nepovedala, .ba ze tie vylsedky budu zle, ze budu signalizovat ze je to akutna infekcia.aby som sa nachystala.ale ja uz neviem kam mam za kym ist, nepreslo to, telo sa s tym snazi bojovat,ale ja velky bojovnik velmi nie som, takze prehravam. Na krv z infekcneho cakam uz tri tyzdne....:(ale asi nic nepovedia.

maria123
15. aug 2017

len som tuto temu preletela,kvoli nedostatku casu...opisem svoju skusenost s Inf.mon,neviem,ako je na tom autorka ci je fit,moja dcera21r.sa vcera vratila z infekcneho.lezala tyzden s monon.ano ak su pecenove testy zle,je tam aj hodnota, ktora ak je vysoka-ALT enzym-musis lezat-a zvacsena pecen aj slezina a,le asi nie vzdy,ide o inf.monon. a kedze vcera som sa nedostala k prepustajucej dr. riesim,ako je mozne,ze dcera skryto a pomerne lahky priebeh. pred 3rokmi-mala potvrdene-prekonala inf.mon. a vsade sa pise,ze sa da len raz a ziskas protilatky,ako je mozne,ze nedavno sa to objavilo opat,teploty do 39,zvacsene uzliny az skoncila v nemocnici.a jej obvodna ju prehmatala a nic nezistila..

ale odporucila nas na hematologiu a uz to slo rychlo-testy hned na dalsi den a na dalsi uz sme leteli do nemocnice,hoci uz teploty boli nizsie a dceru nic nebolelo,len zvacsene uzliny a nechut k jedlu,inac s anecitila zle,ani hrdlo nebolelo,ano niektori dr.hned nasadia atb,aj dcere na pohotvosti hned dal azitromycin vzala dva a myslela som ze sa zblaznime obe,tak ju bolel zaludok,vsetko jej to rozhodilo a hoci je dospela vekom,bol na nu zalostny pohlad..hned jej vysadili a tu tretiu ani nedobrala,naco aj,ked to sposobil virus...len tu Lagosu davaj a infuzky,obsahuje ostropestrec,vitaminy B,telesne setrenie,opakovane testy ,dieta je podstatna a dispenzar do roka na inf.odd.
a na margo,uz dvakrat tu boli panicky z nasej hygieny,najprv na zaciatku,potom po skonceni pytala si prepustaciu spravu,mierne ma to vytocilo,hoci viem,ze maju hlasenie a to je ich postup,ale urcite to poculo pol bytovky,kedze kricia do telefonu...je mi to trapne,nie sme ziadni asociali,dcera je dost citliva,myslim si,ze ak uz ta co pise prep.spravu,ma kontakt na hygienu zatazko je jej to tam elektronicky odoslat?neviem,ci aj vy mate tuto skusenost,mna to vykolajilo..asi aj preto,ze posledne mesiace sa nam doma toho nakopilo pozehnane a kazdy den nejaka jobovka,nedajte sa preto odbit lekarmi,ani hned nasadit atb,lebo sa objavia vyrazky a to este zhorsi inf.mon.inac citala som,ze je spajana so syndromom chronickej unavy,co je uz ofic.diagnoza vo svete,len u nas asi este nie☹

sticker
ive56
29. sep 2020

@stepanka274 a kedy mu zmizli tie uzliny ake velke ich mal

martin105
30. dec 2021

@marietuska
Zdravím Vás. Ako ste dopadli nakoniec, zistili Vám niečo? Ja mm teraz presne to iste a doktorky to absolútne neriesia.

martin105
22. jan 2022

@aka154 zdravím Vás.. mam momentálne ten istý problém. EBV, CMV pozitiv + pľúcne chlamydie.. na to.mi boli nasadené antidepresiva. Ako zvyčajne sa to robi u našich neschopných lekárov. Vedeli by ste mi poslať ten protocol prosím Vas pekne?

janazba
16. feb 2022

@zenazaba preco kardio a vit d?

mantinelka
Autor odpoveď zmazal
mantinelka
Autor odpoveď zmazal
viktor24091999
24. júl 2024

@marietuska zdravím ako dlho trvalo kým vám prišli výsledky krvi ?

agon1111
1. júl 2025
@kristinka83

Ja som prekonala mononukleozu, ked som ju mala v akutnom stadiu, mala som asi tri tie parametre pozitivne a jeden negativny, a to mi na infekcnom vysvetlila, ze ked prekonam, ostane mi tam stopa a ten parameter bude pozitivny, ze mam na to protilatky. Mononukleozu, keby si mala akutny stav, urcite ta poslu na infekcne. Dolezite su pri tom pecenove testy, tie by si musela mat vysoke. Ak ich mas v pohode, urcite nemas mono.
Ja som mala zvacsenu slezinu o niekolko centi, pecen, hrcky na krku, krvacali mi dasna, horucka dva dni a neskutocna unava, ale taka, ze to mas telo ako handrovu babiku. Drzala som pecenovu dietu a brala Lagosu - je to vytazok z ostropestreca marianskeho. Ten si mozes kupit aj volne. Este pol roka po som mala zvacsenu slezinu. nic ine ani na infekcnom na to nedavaju - dieta a este ten ostropestrec.

@kristinka83 a bola si aj v nemocnici ? Co si užívala aké lieky na mononukleózu ? Mne sa opäť vrátila trápim sa už vyše roka

Strana
z4