Mám problém otehotnieť. Poraďte mi
Ahojte žienky, potrebujem sa trošku vyžalovať a potrebujem rady. Neviem ako ďalej postupovať čo sa týka vyšetrení a čo sa týka psychickej stránky, som na tom už pomerne zle. V poslednom čase sa mi chce stále plakať. Málokto ma dokáže pochopiť, každý mi tvrdí, že na to nemám myslieť, že som ešte mladá. V júli budem mať 26 rokov. Snažiť o bábätko sme sa začali v lete v roku 2016.. Budú to teda už dva roky. Nikdy som si nemyslela, že zrovna ja budem mať taký problém. O necelý mesiac budem s mojim drahým už 10 rokov, z toho skoro rok a pol sme manželia. Nečakali sme, že sa budeme takto trápiť. Snažili sme sa najprv bez pomoci lekára, ale potom som mu po polroku povedala, že je asi niečo zle. Vtedy mi povedal, že mám polycystické vaječníky a budem mať problém otehotnieť. Doma som si kvalitne poplakala, nasadil mi progesterón, aby som aspoň ms dostávala normálne. Ten som užívala nejaký čas, manžel bol na spermiograme, je v poriadku. Tak som sa v októbri 2017 konečne odhodlala a išla som na laparoskopiu. Po laparoskopii som dostala k progesteronu ešte clostilbegit a pregnyl. Každý druhý mesiac mám od clostilu a pregnylu pauzu. Momentálne mám za sebou druhý neúspešný pokus s clostilom a nasleduje posledná pauza a posledný cyklus s clostilom. Mám pocit, že môj dr sa o mňa veľmi nezaujíma, keďže teraz som nemala ani kontrolu folikulov, nič, len som brala clostil a pichla som si pregnyl. Posledný pokus to určite bude zasa to isté a asi ma pošle do CAR ak sa to nepodarí. Chcela by som sa spýtať, aký by sme ešte teoreticky mohli mať problém? Neviem na aké vyšetrenia by som sa mala vypýtať, ale dr ma nepošle sám od seba nikde. On je spokojný, že mám ovuláciu a proste , že raz sa to podariť musí.. Aj keď som sa ho pýtala, čo by tam ešte mohlo byť, tak tvrdil že určite mi nič nie je.. Ale tak niekde asi ešte problém je. Prosím, keby mi viete napísať, aké vyšetrenia by som mala absolvovať ešte predtým, ako sa objednáme do CAR, bola by som veľmi vďačná 🙏 Ja viem, že sa oproti iným párom snažíme krátko, ale bolí to veľmi a veľmi sa nemám komu vyrozprávať... ďakujem.. ❤❤
Skus naprotechnologiu, tam sa snažia o podrobnu diagnostiku príčin neplodnosti a aj prirodzený spôsob liečby ( je to niečo ako protiklad asistovanej reprodukcie, kde ani veľmi nepatraju po príčine a rovno realitnú IVF ) , popozerať www.plodar.sk
@macka67 ahoj viem co zazivas ja som od potru skoro 2roky a nejako sa nedari ...manzel mal zly spermiogram tak sme boli na ivf a neuspesne..potom sa zadarilo no zase potrat...psychiku mam dost zlu...uzivam gynex macu,femibion a pijem alchemiku..no nepomaha ....vsetko je vraj o psychike no kazdy povie len si uzivajte a pride to samo ....no nas to obchadza...dali sme si do decembra pauzu a potom este skusime ivf ...tiez mam dni ked placem a pytam sa preco no snad to raz bude a budem tehulka
@ikonica ja som do mája študovala, toto je moja prvá práca. Ak som náhodou tehu, neviem či mi vyjde materská, ale netrápi ma to. Budem šťastná že sa nám podarilo prirodzene bez operácie , nakoľko vravím že už 2 roky sa pokúšame a dr. Vravela že skúsime tento rok clostilbegyt a keď nepomôže tak už len laparoskopia ... Ale samozrejme, ak nie si šťastná v robote, tiež by som asi uvažovala nad zmenou
@ikonica no ja neviem, ja som tam otehotnela tak, že mi práve končil menzes, takže tabuľkovo som ovu mať nemohla, ale evidentne si tam na mňa bábo počkalo.
Ja som mala tak, že som bola 2x tehotná, test pozitívny, ale po 2-týždnovom meškaní som začala krvácať a z bábätka nič nebolo.
Tebe sa ani raz nepodarilo byť tehotná ani takto krátko?
No nezúfaj, si fakt mladá, čo je fajn, že si to začala riešiť teraz a nie po tridsiatke. Niečo snáď zaberie, držím palce.
Inak, naozaj mam v okolí veľa kamošiek, ktorým lekári vyslovene povedali, že deti mať nemôžu a podarilo sa, keď to už nečakali, alebo keď to už aj vzdali ... asi je to fakt o psychike.
@majuska72 tak to ti veľmi držím prsty aby si bola naozaj tehotná ❤
@ikonica ja mám tiež veľa stresu v práci a sedavé zamestnanie, teraz v zime mám málo pohybu, keď je teplejšie chodím do práce na bicykli tak sa už teším na jar 🙂 a zas ako náhle prídu teplejšie dni tak my sme stále vonku na dvore a niečo robíme, ale odporúčal aj mne dr troška schudnúť.
@sevcikovaanna to ma veľmi mrzí, to si neviem ani predstaviť 😢 držím ti prsty všetky aby sa aj vám už pošťastilo ❤
@hettinka na dovolenke sme boli naposledy po svadbe, čiže pred vyše rokom v bardejove, uvažovali sme že pôjdeme k moru tento rok ak do leta neotehotniem. dúfam, že k tomu moru ale nakoniec nepôjdeme 😀
@macka67 ďakujem, bol by to pre mňa fakt zázrak 🙂 akože poznám veľa báb, čo sú ťažšie ako ja a nemali problém, ale je pravda že pohybu som veľa nemala a aj keď som možno na kg neschudla vela, ale hýbala som sa fakt minimálne 3x do týždňa pravidelne . Skús zmeniť dr. Ak ti to nerobí problém, neboj sa zmeny ak nie si spokojná so súčasným
@macka67 ahoj ty si presne ako ja moj pribeh zacali sme sa snazit v 2015 mam tento rok 28..... moj dr tvrdil ze vsetko super brala som neaky progesteron,inofolic...no nic ... proste realne?mne nezabralo nic... do centra ti netreba ziadne vysetrenia to je blbost ja som sa objednala sama a urobili mi svoje...az tam mi prisli na polycyst.vajecniky a ze sama cysta spermiogram katastrofa ... nemala som ovulu ani po clostyle to ti poviem ze bolo placu .... aj pred dr v centre...hrozbe stavy a potom raz konecne jedno jedine vajicko mi dozrelo a som si povedala urobim preto vsetko a sla som na IUI a bud 5mesiac uz...tiez som si hovorila ze som mlada ale psychika v keli mne nepomohlo nic ani zaluby dovolenky kamosky ..tvoj dr sa o teba stara moj sa nestaral ze neprisiel na taku banalitu ako PCO...a rady ze nemysliet?neplatia revala som vsade vzdy bolo mi hrozne ked som pocula ze kamoska sa snazi a bala som sa ze ona bude tehona skor...ked som bola na to IuI stacilo mi ze mam ovulku z toho som bola stastna ako velmi som neverilla a ani som sa netesila lebo som myslela na najhorsie mala som podozrenie na mimomaternicove odpadavala som bolesti a zatial a drzime aj ked sa hrozne bojim..cjodte do centra a ked je vsetko ok treba bohuzial len cakat
Ak si nespokojná s dr., zmeň ho, neváhaj, vidíš, uz ti tu poradili pani doktorku. Tiež mam PCO, snazili sme sa skoro 3 roky. Zmenila som bývanie (bez svokrovcov), prácu (menej nocnych, menej stresu), každý den do roboty na biku, alebo pešo, aj v daždi a vela smoothies, casto so spenatovymi listami. Novy doktor urobil plan, co ideme, pomeral folikuly, tie neboli, dal mi clostil, ale uz nebolo treba. Podarilo sa ako zázrak, folikul tam predsa niekde vyrastol, ked to uz nik necakal, aj termin porodu sa inak ratal. Ja som sa uz ukludnila, zurovala s kamoškami a prestala na to mysliet a podarilo sa. Žabka spinká v postieľke.
Až sa mi nechce veriť, že takéto problémy existujú. Prajem všetkým ženám, aby priviedli na svet krásne detičky.Zdá sa mi nespravodlivé, že niekto sa takto musí trápiť. Ja mám 27 a čakám tretie (neplánovane) ale čo už, musíme ho prijať. Žienky veľa šťastia, nech sa čoskoro stanete úžasnymi mamami.
Chcem ta len trochu podporiť a povedat ze ak aj pôjdete do CAR, tam vam pomôžu. Tam su ini profici a vedia veci, ktore bezny lekar ani netusi. Ja som mala veru diagnózu horsiu ako ty a na druhý pokus to vyšlo. Len bojuj a nevzdavaj to!!!
Nam sa nedarilo 1,5 roka. Teraz mame //😍. Tento mesiac som bola chora a ani ma nenapadlo ze zrovna teraz by sa zadarilo. Ale vraj ked je oslabena imunita chorobou, vajicko sa skor uhniezdi 😉
A ešte som zabudla, mam 33, vtedy skoro 32.
Ja som natom ako ty...... Len z rozdielom,ze mam endometriozu.Moj gynekolog ma neriesil,zmenila dom ho a som spokojna....Sama som si pytaka odporucanie do Car....s mm sme spolu 10rokov,7manzelia...snazime sa v podstate od zaciatku...viac az po svadbe. No stale nic.... A to nam tvrdia ze sme zdravi a ziaden problem nevidia....Laparoskopia 2013,2014. Navsteva Car, 3x IUI, neuspesne
Dali sme.si 3roky odklad stahovali sme sa do svojho,zmenila som pracu a srale nic.....terax.sme boli na prvom IVF. O pár dni robim test a dufam....aj ked mam pocit ze sa nezadarilo....No o 2mediace idem znova ns Ket....uz to neodkladam....
Teraz lutujem len jedno,ze som to tak dlho odkladala...
Byt tebou idem do car aspon na konzultaciu gynekologicku aby si vedela co a ako....
Drzim prsty
Ahoj mam podobny problem mam len 23 a reci typu si este mlada zabudni na to vsetko pride
Nemam rada viem ze som
Mlada ale ak mam problem otehotniet teraz budem ho mat aj o 10 rokov cize ja si myslim ze robime dobre ze sa to snazime riesit my sa snazime tak isto 2 roky
Zhruba pred rokom a pol mi zistili PCO bola som na laparoskopii hned 2 mesiace po tom ako mi to zistili lekar mi odporucil brat inofolic mne aj manzelovy brala som ho zopar mesiacov no prestala som z tym kedze zijem v zahranici a posielat si ho bolo financne narocne a kade ake vytaminy som skusala
Ked som vysadila Inofolic ktory mimochodom vobec nepomohol a nic nepomahalo
Dokonca ani po laparke ovu testy nikdy mesiac co mesiac neboli pozitivne
Nakoniec som sa dostala do Centra ktory sa zameriava len na pary ktore nemozu mat deti nasadil mi tabletky na
Podporu ovulky ( Clomid )
a na 3 cyklus som otehotnela lenze to nedopadlo dobre v 7tt som potratila ale to uz je iny pribeh chcela som ti len povedat ze mam podobny problem ako ty PCO a aj mne lekar povedal ze otehotnejem az po laparke lebo mavam anovulacne cykly no nestalo sa
... skus si vyziadat clomid
Mne ich ponukal dr na slovensku no to by som tam musela zostat zopar mesiacov a to som nemohla
Momentalne som 6 tyzdne po
Potrate a dufam ze mi nasadi lekar zase clomid je to moja jedina sanca na otehotnenie
Tak prajem vela Stastia a dufam ze coskoro si najdeme // na tehu teste 🙂
@buxus24 ďakujem pekne a veľmi držím prsty aby bol test pozitívny ❤ veď to je to, že mám síce 26 tento rok ale nechcem to odkladať po 30ke alebo kedy. máme síce nie úplne dorobený dom, ale tento rok už to dobojujeme do jesene celé, takže bývať máme kde, sme sami. je mi to tak ľúto, máme velikánsky dvor a tak veľmi túžim po tom, aby sa mi na ňom už hrali moje detičky ☹
@vyvka je to dobre, že to riešime skôr určite, ja sa bojím toho, koľko to ešte bude trvať. ten čas ide veľmi rýchlo. to mi je ľúto, že si potratila ☹ to si ani predstaviť neviem ani nechcem... nabudúce to už určite dopadne dobre 😉 ten clomid to by malo byť podobné ako clostilbegyt. clostilbegyt užívam. len už mám len posledný pokus s ním
Ahoj,diskusiu som necitala. Mam pvc a otehotnela som po uzivani inofolicu a duphastonu po cca dvoch mesiacoch. Este odpoorucam a velmi, hormonalnu jogu. Je to zostava nenarocmych cvikov na cca polhodinu denne od dinah rodrigez, su k tomu aj kurzy,majdes na nete. Velmi pomaha aj na psychiku,lebo su tam prijemne relaxacie. Vsetko dobre prajem.
@macka67 pre povzvudenie pripajam link http://www.hormonalna-joga.sk/index.php/skuseno...

@majuska72 tiez som citala o pripadoch, ze zacali napr behat a podarilo sa... ja som zacala cvicit na elipticale a chodim vencit psy z utulku... to mam tak na dve hodky denne aspon cez vikend... este musim cez tyzden nieco zaradit....