icon

Mám problémy so zubami

lamadea
15. dec 2017

Zdravím Vás. Od októbra mam neskutočne probelmy so zubami. Dala som si ich postupne opravovať a tie najväčšie kazy, ktoré by mohli sposobovat bolest, su už davno osetrene. Problém je v tom, že zuby ma bolia aj nadalej, hlavne lava polovica dole. Na chlad mi zuby nereagujú, pritom ich mám citlivé tak, akoby som ich mala obrusene. Bolí ma to stále, tabeltkami sa nechcem napchavat donekonecna. Už mam z toho dosť velku úzkosť.. Zubár mi odporucil neurologa. Ma s tym niekto skúsenosť? Som uz zufala.

Strana
z2
sabinkabublinka
16. dec 2017

Akoby som čítala svoj príbeh. Pomaly dva roky v zubarskych kreslách. Vystriedala som troch zubárov, dvoch stomatochirurgov a každý len bezradné kýval plecami...vraj zuby problém nebudú. Snímky mi robili ako na páse a vraj všetko v poriadku.Nasledujúce vyšetrenia boli krčné, kde na doktorka poslala na CT trojklanneho nervu. Dúfala som že konečne prídu na príčinu, ale CT bolo v poriadku. Nasledoval neurológ, ktorý mi len nasadil lieky ale problémy neprestávali. Zo zúfalstva som jedného dňa prišla k doktorke a povedala že nevstanem z kresla kým mi zub nevytrhne. A tak to postupne šlo ďalej. Vytrhla mu jeden, začal bolieť druhý. Zase liečba kanálikov, ukrutné bolesti a nakoniec po mojom vyžiadani zub von. Samozrejme začal bolieť ďalší. Boleli ma raz hore, raz dole. Veľa krát som ani nevedela ktorý.Pri trhani jednej osmičky sa mu zlomil koreň a keď mi ho chirurg vyberal tak som myslela že odpadnem v kresle.Ta bolesť pri sekani, píleni a rezanie sa ani nedá opísať. Injekcia mi nezabrala, lebo vraj- máte tam zápal... No keď som bola schopná rozprávať tak som sa pýtala ako je to možné keď mi povedal že snímky sú ukážkové? Tak vraj sa to niekedy stáva... No mala som dosť. Poviem ti ale že už mám niekoľko mesiacov po tej strašnej operácii,ale este stále mám bolesti. A zase je vraj podľa snímkov všetko v poriadku... Tak už ozaj neviem... Do dnes neviem čo má tam vlastne bolí.

lamadea
autor
17. dec 2017

@sabinkabublinka dodnes ti neprisli na to co ti je????

sabinkabublinka
17. dec 2017

Nie,pri čeľusnej lekárke mi akurát povedala, že klbiky sú trocha problém a potrebujem dlahu na noc, lebo vraj zatinam zuby....Neviem aké keď pomaly žiadne vzadu nemám😲

lamadea
autor
17. dec 2017

@sabinkabublinka Bože môj... Najhorsi ten pocit beznadeje, keby clovek aspon vedel co mu je, co mu sposobuje tu bolesť. Ved to všetko potom odnasa nasa psychika. Ja mam tiež už poriadne uzkosti. Verím, že raz sa podari vyriešiť náš problem a opäť budeme moct plnohodnotne žiť. Veľmi si to prajem. Tak bude držať palce! 👍

sabinkabublinka
17. dec 2017

Veru, tie bolesti ovplyvňujú všetky plány

lamadea
autor
18. dec 2017

Taaak ľudia, rano som bola u neurologa, nič tam nemam co by mal liečiť. Jednoznacne treba riesit zuby. Ze urcite tam je nejaky, ktory sposobuje problemy. No a teraz zase som, kde som bola. 👎

sticker
mon_soon
18. dec 2017

Nemáš ešte nejake iné príznaky? Niečo ďalšie čo si možno nevšímas lebo tie zuby prehlusuju?
Mna fakt boleli zuby,ale občas aj hlava, casto má “tlačil” žalúdok...a laktozova intolerancia...a vždy vždy boleli zuby,taká hnusná pulzujúca bolesť keď som si dala mliečne výrobky (čo ja rada)...zubár tiež nešťastný že všetko je Ok...

lamadea
autor
18. dec 2017

@mon_soon vsetko mam uplne v poriadku, proste niekde musí byt nejaky zub ktory robí neplechu ale na to treba cas kludne to pozriet a vysetrit. Moj zubar sa stale ponahla, ma vela ľudí. Nebavi sa velmi.

noralucia
1. feb 2019

Mňa boleli 4roky zuby rad radom ani drahé ošetrovanie nepomáhalo! Zuby som mala pekné ale počas tehotenstva a po sa mi začali rýchlo tvoriť kazy. Používala som drahé pasty, dentálne nite kadečo možné, ústne vody zameriavala som sa na to aby som ich mala vždy poriadne vyčistené ...nepomáhalo nič už som mala také problémy že som poriadne nemohla jesť..u zubárov som nehávala strašne vela peňazí a nič z toho! ... tak som sa nahnevala a povedala som si že dosť!Dala som si zuby vytrhať a mám pokoj čakám už len na umelé a to mám 24rokov a už keď mám ďasná zahojené najem sa ovela lepšie ako s tými mojimi zubami čo som mala 🙄a moc to ani vidno nieje lebo mám plnú peru ... a keď si to aj niekto náhodou všimne názor ma absolútne nezaujíma lebo viem, že už nemusím koli zubom trpieť🙂

noralucia
2. feb 2019

@sabinkabublinka aj mna tak boleli raz jeden vytrhli zacal dalsi a islo to tak postupne

matkamirko
7. dec 2020

@sabinkabublinka sice starsia tema, ale chcem sa ta spytat, ci sa uz tvoj problem so zubami vyriesil? A ak ano, kde bola pricina?

Strana
z2