icon

Mám strach z návštevy lekára

16. mar 2023

Žienky potrebovala by som poradiť.
Som 2x po pôrode, po 600 nedelí na kontrole mi doktor povedal že maternica nevyzerá dobre a odporúča sterilizáciu, aj vzhľadom na priebeh druhého pôrodu. Výsledky z cytológie boli už dávnejšie zlé.
Problém je že som mala vždy takmer na hodinu pravidelný menzes, no posledné 2 mesiace sa to zmenilo. Minulý mesiac mi ms meškala 7 dní, tento mesiac 4 dni. Vždy som mala ms bolestivú ale tieto posledné 2 mesiace som ledva stála na nohách. Aj počas ovulácie pociťujem veľmi silné bolesti . Avšak strach z toho koľko máme v rodine rakoviny mi bráni ísť k doktorovi. Neskutočne sa tam bojím ísť, bojím sa toho čo mi povie. Nájde sa tu žienka ktorá mala podobné problémy a povie mi čo bolo za tým? Prípadne ma možno trošku uistí že to nemusí byť až také zlé ako si ja myslím? 🤦‍♀️ Keď vidím "biely plášť " mám panicky strach 🤦‍♀️ ďakujem..

melanta
•
16. mar 2023

Nikto ťa na koníku nemôže uistiť, či to bude dobré alebo nie. Lebo by ťa mohol klamať. Ale máš 2 deti, takže prvé, čo by si mala mať na mysli, sú práve detičky a vedomie, že AK to bude zlé, ak, tak čím skôr sa na to príde, tým je väčšia šanca na vyliečenie a tým je väčšia šanca, že sa o svoje detičky postaráš. Obavy chápem, ja som po hysterektómii a chemoterapii, viem, aké to bolo čakať na výsledky a aj aké je to keď ti povedia zlé správy. Ale tie správy môžu byť u teba aj dobré. Takže proste choď k lekárovi. Keď už nie kvôli sebe, tak ako mama kvôli svojim detičkám.

melanta
•
16. mar 2023

A tfuj tfuj, držím palce, nech je všetko v poriadku. 😉

simsalabim
•
16. mar 2023

Pocuj a myslis, ze je lepsie vyckavat? Nie je to pri rakovine nahodou tak, ze vcasny zakrok je lepsi? Mozno aj pred tym, kym sa to na rakovinu zvrtne? Aj ja mam rakovinu v rodine, ale prave preto chodim na preventivky. A meskajuci cyklus moze byt vplyvom vselicoho.

autor
•
16. mar 2023

@simsalabim ja viem. Každý racio kúsok vo mne hovorí chod tam a zisti čo je vo veci. Ale ten strach mi to proste nedovolí 🤦‍♀️

simsalabim
•
16. mar 2023

Ako ti nedovoli? Tomuto fakt nerozumiem. Tak povedz muzovi, nech ta objedna a za ruku dotiahne, ako by si urobila ty, keby slo o tvoje dieta. Ci s dietatom by si nesla, keby sa balo?

simca06022011
•
16. mar 2023

Pozri cim skor pojdes, tym skor sa bude riesit. Cim neskor pojdes a bude to vazne, tym hrosie pre teba. Cim skor napr. urobia strerilizaciu, alebo napriklad robia aj radikalnejsie zakroky, tym lepsie pre teba a hlavne ak mate v rodine rakovinu. Jednak nebude sa ti zhorsovat stav, a okrem toho sa ti ulavi.
A bolesti, a meskajucu MS nemusis mat hned z rakoviny...

elia9
•
16. mar 2023

Prosím ťa hneď sa objednaj, aby raz nebolo zbytočne neskoro a aby z teba opadol strach, ktorý je možno úplne zbytočný 🍀

vler
•
16. mar 2023

Tak sed doma a strachuj nadalej...co ine sa da povedat? Strachu Ta moze zbavit sa jedine lekar. Mas zrejme dve deti, tak sa vzchop

ciarraa
•
16. mar 2023

Taktiez by som sa neobracala na ludi tu. Je to pre teba dolezite, ide predsa o tvoje zdravie, prosim, chod. Ci radsej sa budes obavat a neurobis nic?

missviolet
•
16. mar 2023

predstav si, ze tam pojdes a povedia ti, ze keby si prisla skor, vedeli by ti este pomoct... proste, to najhorsie, co mozes urobit, je cakat.

komplikovana
•
16. mar 2023

Mila autorka, urcite necakaj. Nenechaj sa ovladat nelogickym strachom. Nikto tu na fore ti nepovie to co ocakavas, kazde telo je ine. Doktor ta vysetri a povie urcite viac. Prekonaj strach, uz len kvoli detom. Zeny su silne 🌞

gabika0825
•
16. mar 2023

Tak tam chod aj s mužom, alebo s nejakou kamarátkou popripade s mamou, nech idu ako psychická podpora, keď máš z toho až taký stres. Porozpravaj sa o tom s mužom alebo s niekym o tvojich obavách, nech ti povie že to máš ísť riešiť a nie čakať, preboha veď máš 2 deti, rozmýšľaj ako dospela zena a matka. Pokial máte v rodine takéto ochorenie tak už pri prvých zlých výsledkoch by som to riesila, počúvala lekarov, aby som sa čím skôr uzdravila, nie vyčkávala čo somnou bude.

dilino
•
16. mar 2023

Ako s abojiš lekárov ved si mala dve pôrody a ked si tie zvladla tak myslím si že to že pôjdeš k lekárovi to je asi jasné.Radšej skôr ako neskoro.

diewcatqoo
•
16. mar 2023

Predpokladam, ze mas dve deti. To ta tie deti nepresvedcili o tom, ze mas sa spravat sama k sebe zodpovednejsie, lebo uz nezijes len pre seba, ale aj pre tie deti? Ja odkedy som sa stala matkou, davam si na to pozor a chodim na preventivky, ze ak by nahodou nieco, nech sa na to pride cim skor, aby to bolo liecitelne a ta liecba nebola az taka hrozna.
Vidis sama, ze s tvojim telom nieco nie je v poriadku, ak ti takto hapruje menstruacia a mas bolesti. Nemusi to byt hned rakovina, ale mozno cysta, a ta sa da relativne lahko poriesit. A ak tam ta rakovina naozaj je, cim skor pojdes, tym mas vacsiu nadej, ze sa z toho dostanes.