icon

Mám tenkú jazvu po cisárskom a chcem ďalšie bábätko

suz2
23. jan 2014

Ahojte mamičky, dnes som bola na preveventívke u gynekológa a povedal mi, že jazvu po cisárskom reze mám pomerne tenkú. Keď som sa ho pýtala, či napriek tomu môžem mať druhé dieťatko, povedal, že na umelé oplodnenie by ma určite neodporúčal, ale ak otehotniem, budem musieť byť na rizikovom. Prvé dieťatko sme počali prirodzene. Zaujímalo by ma, či máte niektorá podobnú skúsenosť , či ste napriek tenšej jazve po cisárskom mali dieťatko.
a ešte tak pomimo - malý má 15 mesiacov, dojčím ho na požiadanie, nechcem ho odstavovať ešte, ale stále nemám menzes. Myslíte, že ho dostanem, až keď ho odstavím? Doktor povedal, že je to individuálne, ale zaujímalo by ma, aké máte skúsenosti vy, kedy ste dostali MS po pôrode. Ďakujem za všetky postrehy.

Strana
z2
regrutik
2. feb 2014

Ahojte já mám zatial jedno této,som výše dvoch rokov po cisarskom,jazva krásné zahájena aj von aj dnu. Alle mám těsně za nou cystu,čize zatiall těhotenství neodporucaju. Aj ked by SME už chceli.musím na laparoskopiu,mate niekto ppodobnu skusenost? Po laparke znova otehotniet

montek
15. jún 2015

@antola Dobrý deň,
chcem sa Vás spýtať či neviete akú hrúbku jazvy ste mala. Ja som v 34tt+3 a hrúbku mám podľa doktorov 3mm, čo je veľmi málo.Bojím sa. Ležala som v nemocnici 5 dní,dávali mi infúzie magnézia na skludnenie maternice ,no jazva je stále tenká 3mm.
Toto bude môj 3 cisársky rez.Snáď to zvládneme úspešne.
Ďakujem

antola
21. jún 2015

@montek myslim, ze lekari spominali 3mm, uz si to presne nepamatam.....

antola
21. jún 2015

@montek nebojte sa, Boh vam pomoze, musite verit, jedna vec je co hovoria lekari a druha vec co verite vy, dolezity je pokoj pre vas aj babo. Boh vam pomahaj.

montek
21. jún 2015

@antola Ďakujem pekne za povzbudivé slová. Verím ,že bude všetko dobré a zvládne to aj maternica.Zajtra idem do inej nemocnice dohodnúť sa na termín cisárskeho,tak som zvedavá aký názor na to budú mať tam.Môj gynekolog chce až si ma už tam prevezmú a sledujú,aby oni zvážili kedy bude už najvhodnejší čas na cisársky rez.
Ešte raz ďakujem 😉

malabiba
21. jún 2015

@suz2 tiež som mala dve sekcie s rozdielom 18 mesiacov....všetko dobre dopadlo 🙂 , napriek jazve...otehotnela som napriek tomu, že som dlhodobo dojčila a nemenštruovala.... no asi by som kvôli riziku chvíľočku na tvojom mieste počkala

katkasofi
21. jún 2015

@montek držím palce. Mne teraz pri treťom babu praskali stehy na maternici a odlucila sa mi placenta. Strašne som začala krvácať a hneď ma brali na sálu...😞

monika2101
21. jún 2015

Ahoj ... ja som mala tiež 2 cisárske a odstup bol 5 rokov a teraz pracujeme na tretom babatku 🙂 vonkajsiu jazvu mám v poriadku, a na vnutornej mám 5mm nespojenu jazvu , dr. mi povedal, ze babatko mozem mat este tretie ale vraj budem castejsie sledovana v poradni a tehu ukoncuju automaticky v 36.tt 🙂

montek
21. jún 2015

@katkasofi Jéžiš ,tak to dúfam,že sa k takému dačomu nedopracujem.To ste mala veľké šťastie Vy aj dieťatko,že sa nič nestalo.A v ktorom tt sa Vám to stalo?A tiež ste v tehotenstve riešili tenkú jazvu,či nie?To ste začala krvácať bez akýchkoľvek náznakov,bolesti?
Ja som teraz v 35tt+1 ,jazva stále 3mm tenká.Dúfam,že to už tie 2-3týž. vydrží.Teraz sa naozaj šetrím,nerobím skoro nič a často polihávam.Doktori ma upozorňujú,hlavne keby nastala hociaká bolesť aj malá,okamžite mám fičať do nemocnice.
Už by som nezvládla ,keby sme prišli aj o toto dieťatko a hlavne viem ,že už je to moje posledné možné tehotenstvo ☹

montek
21. jún 2015

@monika2101 Ahoj ,tak to som ešte nepočula ,že by sa dalo dieťatko vynosiť aj keď neni jazva úplne spojená.Tak držím moc palce a zároveň Ťa obdivujem ,ja by som nemala asi takú odvahu ísť do toho.Ja som si myslela,že po zlej skúsenosti u druhého tehu,už nechcem detičky.No nakoniec sme tomu dali poslednú šancu aj kvôli dcére,tá chcela stále súrodenca 🙂

mirkapsnupydog
21. jún 2015

@montek ahoj ja som mala poďla sona cca 2.2 mm a nakoniec len niečo do 1.5 mm, čo mi zistili až pri ďalšej sekcii. Inak hrúbkou jazvy sa nezaoberal nikto až do hospitalizácie pred pôrodom 😖

mirkapsnupydog
21. jún 2015

@luba28 pri tenkej jazve je veľké riziko ruptúry maternice pri porode

montek
21. jún 2015

@mirkapsnupydog Ahoj,ja keď som zvažovala či ísť do ďalšieho tehotenstva,tak som sa informovala či mi nemôže skontrolovať dr. jazvu.Ten mi povedal ,že je ok ,ale že meranie hrúbky sa nedá zmerať,že sa meria až počas tehotenstva.Prvý raz mi ju meral cca v 33tt+3 a to zistil,že je 3mm tenká.Tak ma poslal do nemocnice,kde som si poležala 5 dní,dávali mi len infúzie magnézia 2x denne +1x denne tabletky.
Inak u mňa nemôže byť nič jednoduché,už som si na to zvykla. Všetky moje tehotenstvá sú po umelom oplodnení,jedno mimomaternicové tehu a v 31tt sme prišli o druhé mimčo ☹ ,takže toto už snáď dopadne dobre ,proste musí dopadnúť dobre 😉

mirkapsnupydog
21. jún 2015

@montek neboj , dopadne to dobre 🙂 ja som chcela rodiť normálne, lebo som mala 6ročný odstup od predošlého, no dr.mi to po tom meraní samozrejme neodporúčal, tak som sa rozhodla pre sekciu , naozaj som nechcela ohroziť bábo ani seba , inak dovtedy som ani netušila , že mám takútenkú jazvu , celé tehu v podstate ok ... Držím palce

montek
21. jún 2015

@mirkapsnupydog Inak aj ja som mala doteraz pocit,že je všetko ok,aj som sa tak cítila.Až pri tom meraní jazvy ma vyplašil a povedal ,čo by sa mohlo všetko stať.
Na začiatku tehu ma viac sledoval ,lebo som mala veľmi zväčšené vaječníky po stimulácii a ešte sa mi na začiatku ujali obe embryá ,takže to mali byť dvojčatá,no nakoniec som mala zamlknuté dvojča,netlklo jednému srdiečko,no vstrebalo sa to samé a vaječníky sa po 4mes. zmenšili,takže pohoda.
Ešte si hovorím,dobre že sú neni mimča dve,šak by mi tá jazva nevydržala pri dvojičkách.

mirkapsnupydog
21. jún 2015

@montek mne doktor hovoril, že najhoršie sú tlaky pri samotnom pôrode a tehotenstvo ako také tenká jazva neovplyvňuje, akurát možné pobolievanie pri raste
Inak myslím, že keby sa im niečo nezdalo, tak ťa zoberú do nemocky, hlavne keď vedia , že je nejaké možné riziko , ale viem, že človeku odľahne na duši až keď je krpec v poriadku vonku 🙂

monicka9
21. jún 2015

@suz2 mne meral jazvu dr sonom ked som chcela tretie dietatko po dvoch sekciach a zhodnotil ze ked otehotniem budem rizikova tehulka a budeme musiet jazvu pravidelne merat na sone... Moja jazva je tenka a porusena a mam 4-6mm a v niektorych miestach cca 1mm takze ziadne nadrapovanie s ťažkymi vecami, namahanie sa, vela oddychovat aby tehotenstvo vydrzalo čo najdlhsie... Jazva je pravidelne merana a tretia sekcia bude ukoncena okolo 36-37tt radsej skor aby nepraskol rez a nedošlo ku krvacaniu... Cize napr.nebudes moc dvihat ťažke nakupy ale aj svoje prvorodene dietatko pocas druheho tehotenstva 😊

monicka9
21. jún 2015

@monika2101 presne moj pripad si😊 5 rocny rozdiel medzi prvou a druhou dcerkou mam, 2x sekcia a teraz bude vyse 6rocny rozdiel vekovy, tretia sekcia a tiez na sone som mala trhlinku cca do 5mm... Drzkaj sa😊

monika2101
21. jún 2015

@monicka9 dakujem zlatik aj vy sa drzkajte :-*

monicka9
21. jún 2015

@monika2101 dakujem krasne😘😘😘

katkasofi
21. jún 2015

@montek prišla som na sálu vraj v hodine dvanastej😞 vieš mne stále tvrdlo brucho. Dr mi na to hovoril že aj jemu tvrdne.... Čo ti poviem, škoda reči o nom. Problémom je práve to tvrdnutie, hoc aj bezbolestné, lebo sa sťahuje a rozťahuje maternica. Predstav si že maternica je ako balón, keď sa stiahne a potom roztiahne pri kontrakcii to je veľký nápor na jazvu....mna to chytilo nadránom 2tyzdne pred termínom. Odišla mi voda, postavila som sa a zrazu len kopec krvi. Krv všade, v celom dome. Malú som necítila...nevedela som ci volať záchranku alebo ísť rovno do pôrodnice. Kým by prišli tak by to dlhšie trvalo, sadli sme do autá a pálili do nemocky (7km). Kdesi čosi v aute som cítila kopanec, ale to som si nebola istá či to bola malá alebo len nadhodilo auto a dostala som tak ´kopanec ´. Ale naštastie všetko ok, išlo to rýchlo vďakabohu a malá iba spala, preto sa nehýbala 😞 ale otrasný zážitok, mohli sme zomrieť obe. Nepodcenuj určite ani len to hlúpe bezbolestne tvrdnutie. Daj sa radšej hospitalizovať keď to bude časté... Ak sa mozem spýtať v ktorom tt si prišla o bábo? 😞 ja uz ďalšie mat nemôžem, maternicu mam vraj jak papier... Este by som aj štvrté rada ale čo už. Inak 3mm je veľmi malo, mala by si byt sakra pod dohľadom. Mne primár hrubku jazvy ani nemeral. Všetko vždy bolo ok, aj to tvrdnutie 😠

montek
21. jún 2015

Mne zatiaľ netvrdne brucho a beriem na to radšej preventívne aj magnézium 3xdenne 2 tab. Teraz už 2 týž. polihávam,šetrím sa tak sa cítim dobre.Predtým je pravda,že keď som viac pochodila,tak ma pobolievalo podbruško a tvrdlo brucho,no teraz je to ok.No radšej by som šla ležať do nemocnice,až som pod dohľadom a hlavne keby sa čosi stalo ,tak budem tam.Ja mám nemocnicu 26km,čo je dosť kým tam človek dorazí.
By som nepovedala,že sa to tak môže dramaticky stať ako tebe.Že to zrazu tak "urve" jazvu.
Mňa len upozorňujú,že je nebezpečné keby som dostala kontrakcie, že by to tá jazva nezvládla.
O druhé dieťa som prišla v 31tt.

katkasofi
21. jún 2015

@montek to mi je ľúto....😔 no ono to zrazu nebolo. Mne tym tvrdnutim postupne odchádzala...aj mi súkromná lekárka pichala magnezko, robila sono, ale proste tie kontrakcie to spustili. Tiež som sa snažila ležať, primár vždy mávol len rukou.... Šetrí sa moja, keď bude tvrdnut bruško šmykom do nemocky 😉 strašne moc ti držím palce, bude to dobré, uvidíš. Daj potom vedieť 😘

Strana
z2