Ako chrániť jazvu po cisárskom v lete?
Baby, ako ste v lete chránili jazvu po cisárskom?
Som pár mesiacov po pôrode a čaká nás dovolenka. Jazva je zahojená, nebolí, ale stále je viditeľná a nechcem ju zbytočne vystavovať slnku. Plavky ju síce väčšinou zakryjú, ale nie vždy úplne, hlavne pri sedení alebo keď sa posunú.
Riešili ste to náplasťou, vyšším spodným dielom plaviek, SPF, alebo ste sa proste slnku v tej oblasti vyhýbali?
Kúp si vyssie plavky
Stačí vyššie plavky ak más jazvu horizontálne. Ak vertikálne, tak celé plavky. Pár mesiacov po pôrode už nemal by byť problém
@anonym_autor mam za sebou 2 sekcie a toto som nikdy neriešila. Jazvu mam hlboko pod plavkami a to nosím zásadne bedrové, nízke plavky. Nikdy mi ani nevykukla. Predpokladám, že ju máš na takmer rovnakom mieste.
Keď som rodila v decembri, v júli sme boli na dovolenke. Nenatierala som ju ani jej nevenovala špeciálnu pozornosť. Riešiš sprostosti, nepreživaj to toľko.
Mne Fyzio odporúčala natierať opaľovacím preistotu, tak ako normálne ak si chcem opáliť brucho. A plavky postačujú
aby jazva nestmavla nemala by byť rok vystavená slnku, rozumej zámerné opaľovanie, ja mám teraz čerstvu jazvu po inom zákroku, pokiaľ som s dieťaťom v detskom bazéne, alebo tak, že nie celá vo vode, tak mám nejaký prehoz/tričko, keď idem do vody, tak natrieť krém opaľovací a tak do vody, malo by stačiť aj prekrytie plavkami, ale keďže ja to mám na chrbte, tak neriskujem a radšej si dám to tričko
@anonym_autor mam 3sc a nikdy som nemala tento problem. Zalezi od strihu a vysky plaviek.
Teraz uz nosim cele plavky, ale nie kvoli dolnemu dielu, ale kvoli hornemu, kedze rada plavam a nejde mi ani o opalovanie.
Ja mam inak jazvu nizko az hore v ochlpeni, takze neexistuje, aby to bikiny nezakryli.
A prečo nosíš také miniaturne plavky ze to je vidieť? Kúp si normálne, vyššie, alebo celé. Panebože.

@anonym_autor neprežívaš to trochu moc? Veď jazva je na spodnej trane brucha, iste ti ju plavky zakryjú. A keď sa posunú, tak si ich posunieš naspäť. A snáď nebudeš ležať hodiny na slnku, nie?