icon

Manžel má dobrý spermiogram a chyba je asi vo mne

manucao
2. okt 2013

Ahojte zienky..takze vam pisem opat..mnazel vcera bol na druhy pokus na spermiograme a vysledky ma dobre..vsetko super tak mu povedali..Dostal papier s dňhodnotami pre mojho gynekologa. Boli sme v Kosiciach v centre pre neplodnost SPLN...ja som velmi rada ,ze je v poriadku..lebo on by na dalsie vysetrenia nechodil..uz to bol pokrok, ze som ho dostala na spermiogram...ale ked zistil ze je zdravy..bol uplne vysmiaty ako leco co mne akurat doslo..ze takmer dva roky snazenia a vlastne chyba je vo mne..citim sa pod psa..normalne ako nehodna zena....zena kt. mu nemoze splodit dietatko...som z toho dost zdrvena..lebo dietatko s prvym manzelom mam...ale ten nas opustil ked sa nam dcerka narodila..a teraz poklopkat som stastna..moj muz dcerku lubi ako svoju..ale predsa len..chceme mat aj spolocne....Vobec neviem co vsetko ma caka..aka vysetrenia..akurat mam za sebou sono zo spodu kt ň. je dobre..cyklus mam pravidelny..som velmi smutna z toho..

manucao
autor
3. okt 2013

@kveta no nie..ved ja s tebou komunikujem..som prekvapena..ja co s tyka tych veci..spermiogram..a hormonalny profil a vsetko s tym suvisiace..som to doteraz neriesila..mam 3č r. a prvu dcerku som pockala velmi rychlo bez problemov..tak ked sme sa s druhym manzelom zacali snazit i nase spolocne babo a nedarilo sa nam, tak som isla za svojim dr. a ten povedal ,ze najrpv musi mat spermiogram..a s tym pojmom fragmacia ci ako sa to vola spermii tak to som prvykrat pocula..ja sa rada dozvim nove veci..ale tiez si myslim, ze vela informacii cloveka zmagoria..a zacne patrat viac a viac az sa dostane do bludneho kruhu.

trulinka
3. okt 2013

@manucao
veru ano snazime sa, mame za sebou 3 neuspesne inseminacie a na buduci tyzden nas caka 1 umele oplodnenie. Tak sa drzkaj a verim, ze zistis preco sa vam nedari a cim skor sa ta pricina odstrani 😉

manucao
autor
4. okt 2013

@trulinka ahoj..ked citam kolko parov ma problem splodit dietatko...preco to tak je..ved nase babky mali po 10 aj viac deti....ziadne vysetrenia..rodili doma a teraz clovek ma k vsetkemu pristup a to najdolezitejsie sa aj tak nedari...
co je to insiminacia? Takze ste sa rozhodli pre umele oplodnenie..to je vysoka pravdepodobnost uspechu, ze

ivec16
4. okt 2013

@manucao pri umelom je pravdepodobnost uspechu okolo 30% nie je to tutovka...

manucao
autor
4. okt 2013

@ivec16 to fakt...ja som myslela, ze je to iste..ze zene vlozia spermiu a tak..Och joooj...nasi romsky spoluobcania take problemy neriesia

ivec16
4. okt 2013

@manucao jj nie je to take jednoduche, mozno prave preto sa niektore pary rozhodli neabsolvovat to, vela neziaducich ucinkov, vela hormonov, vela penazi a mala nadej ze to vyjde. Potom kolobeh sklamani, treba na to silne nervy... Tiez nie som rozhodnuta... Su tu zeny ktore to cez umele oplodnenie skusaju 7 a viac rokov...

manucao
autor
4. okt 2013

@ivec16 odpadnem..to som fakt uplne zaspala dobu...normalne odkedy chodim na MK tak sa dozvedava veci o kt.som nemala ani tusenie..nikdy som to neriesila..dcerku sme pocali rychlo bez komplikacii..a az teraz ked sa nedari, tak citam vsetko a sledujem ,zistujem, rozoberam..co si myslim, ze je az na skodu veci...Inak moja znama bola trikkrat na umele a nic a nakoniec prirodzenou cestou mali tri deti ako rezanky..jedno po druhom...
ja som sa nechcela vypytovat ani sesternice.ta sa snazi s manzelom takmer 8 rokov ked dobre pocitam a tiez nie je rozhodnuta ist na umele..co som nechapala preco...
a to aj muz berie nejake hormony, ci sa to viac menej tyka zeny..vlastne jej pod narkozou daju spermie..

ivec16
4. okt 2013

@manucao vacsinou sa dopuje len zena, a je viac sposobov, je takzvana inseminacia kedy sa len zavedu spermie do zeny, to nie je v narkoze... A potom je umele IVF kedy sa oplodnene vajicko zavadza (a tam je zase viac moznosti ako to vajicko oplodnia), myslim ze len odber vajicok sa robi v narkoze. Mozno sa snazia znamy aj cez umele ale radsej o tom nehovoria, aby sa ludia moc nepytali a neboli sklamani a podobne... Ak sa rozhodneme do toho ist asi to tiez ostane len medzi nami... Naco zbytocne zatazovat rodinu neuspechom... Oznam dame az sa podari... Tiez som si kedysi myslela, ze to je tutovka a 100% istota, ze umele a hotovo... Clovek sa zaujima az sa ho to tyka vacsinou...

manucao
autor
4. okt 2013

@ivec16 preco je zivot taky..preco ludia ktori sa lubia, ziju spolu nemozu pocat dietatko..ti ktori mu daju lasku, zazemie..je to tak nespravodlive...kiez by sme boli vsetky mamicky..

ivec16
4. okt 2013

@manucao asi nema zmysel sa takto pytat a lutovat... Su ludia aj horsie na tom... Skor treba hladiet dopredu a rozmyslat ako inak si zariadime zivot, bud co este skusime aby sme sa k dietatku dopracovali alebo zmenit svoj rebricek a predstavy o zivote... Nie je to lahke, ale tak najjednoduchsie je sa lutovat, ale tak sa nikam nedopracujeme. Chce to chvilu cas sa otriast z prvotneho soku, ze to dietatko nebude hned ako sme planovali, ale treba rozmyslat nad zaloznym planom, pretoze vacne rozmyslanie o tom ze nemozeme mat dieta nas znici. Treba sa zamerat na konicky, pracu mozno popracovat na sebe, zacat sportovat, vylepsit si satnik 🙂 opravit byt... Proste hocico co zamestna nasu mysel niecim produktivnym a zmysluplnym. Drzim palce pretoze viem ze aj k takemuto mysleniu sa treba prepracovat, hned potom ako zistis ake vsetky vysetrenia a moznosti vas cakaju ;)

manucao
autor
4. okt 2013

@ivec16 ty si jedna z mala zien kt. tu pisu rozumne..fakt tvoje spravy su hodnotne..dakujem..Inak chcem sa este spytat ci nevies ako dlho sa caka za vysledkami hormonalne profilu na neplodnost.A s tym co si napisala uplne suhlasim...Ja mam len take cierne myslienky..a chyta ma z toho depka ked som v praci..mam az priliz pohodovu pracu co je na moju skodu...a tak mam kopec casu premyslat a este co je horsie..mam tu net a tak lustrojem po nete a uz si sama urcim diagnozu...manzel neraz na mna krical..ale ked som doma s rodinou..absolutne nemylilm na to..v juni sme sa stahovali do nasho vysnivaneho domceka.dnu uz mame vsetko hotove ale von este kopec prace..dalej dcerka je prvacka..nase slniecko..takze dni doma su plne lasky a pohody..len v tej praci asi presnatem v praci hodit na net..doma nemam cas a ani chut sediet na nete..

ivec16
4. okt 2013

@manucao no mne robili hormonalny profil len z jedneho odberu 3. Den menstruacie a vysledky som mala do tyzdna... Zistovali mi AMH tym ti zistia kapacitu vajecnikov, ci mas este dost vajicok. Ale spravne si citala ze taky kompletny hormonalny sa robi na 3 odbery v priebehu mesiaca, ten mne nerobili, oni vacsinou ked uz na nieco pridu dalej nepatraju. Ja mam endometriozu, co ma uz automaticky zaradilo do skupiny zien, ktorym je hradene umele oplodnenie, takze sa dalej nepatra a rovno nas tam posielaju. Neboj u vas este na nic neprisli a kym nepridu tak vas na umele isto neposlu, mozno to bude naozaj trivialna zalezitost, zvyseny prolaktin, alebo zrazanlivost, zla funkcia zlteho telieska, vsetko sa to da vyriesit liekmi a prirodzene tehotenstvo je velmi pravdepodobne. Je normalne ze hladas a citas, ja robim to iste, ale uz som vycerpala vsetky informacie na nete a aj u lekara, takze uz som presla na tu druhu fazu - a to zameranie sa na nieco ine ;)

manucao
autor
4. okt 2013

@ivec16 vies, mna velmi zaujima preco vlastne som mala dvakrat ozitivny test...raz zaciatkom roka a druhy krat pred necelym mesiacom..ono nebol uplne silno pozitivny, ze by boli kolaje ako z vychodu do Blavy..ale boli tam dve ciarky..zavoalla som manzela ci ich vidi a videl ich..dokonca aj kolegyna mi ich potvrdila...tak som myslela, ze budu silniet..ale oni slabli..napadlo ma, ci nemam problem s tym, ze ta sliznica maternice je slaba,alebo malo prekrvena, ze to oplodnene vajicko sa neudrzi a odplava...manzelov spermiogram som vcera studovala..co pamatam, tak mal ejakulat 10 ml, v nom 800 mil. spermii, bolo tam toho viac..tie nazvy nepamatam ale zavor bol ze su normospermie.tiez ma napadlo, lebo som tu citala, ze vraj spermie by nemali hned vtiect...a zo mna dost lahko vytecu..drzim nohy hore a ked idem do kupekne tak lahko vtecu...ako voda

ivec16
4. okt 2013

@manucao mohla si byt tehotna, mikropotraty su caste... Preto sa neodporuca robit test skor ako menstruacia vynecha... Dovodov moze byt vela (geneticky, zrazanlivost, zlte teliesko, hormonalny, zle vajicko, zla spermia, vzajomna nezhoda az po zly tehotensky test ;) ... Na posilnenie vystelky a maternice mozes pit alchemilkovy caj...

manucao
autor
4. okt 2013

@ivec16 to akoze ked je vzajomna nezhoda, to znamena ci ti dvaja nemozu mat spolu dietatko???To je dost blbe...a to zlte teliesko..? to je co??Boze ja si pripadam ako blba..pre mna su to vsetko novinky...To na gynde mi zistia vsetko..preco sa nedari..snad ma doktor neodbije jednym hormonalnym profilom...mozno na to bude pozerat tak..ved uz jedno dieta mate, tak chce to len cas

ivec16
4. okt 2013

@manucao nie namal by ta odbit a ak sa vam viac ako rok nedari mozete ist rovno do centra asistovanej reprodukcie. Vysetria ti hormony a ak nic nenajdu asi odporucia laparoskopiu pri ktorej ti skontroluju aj priechodnost vajicovodv a celkovy stav... Zlte teliesko sa vytvori z prasknuteho folikulu a produkuje na zaciatku tehotenstva progesteron (ak mas s tym problem podava sa duphaston- to je umely progesteron), ktory brani vystelke maternici aby sa zacala odlupovat a tym nastala menstruacia. Myslim ze ta vzajomna nezhoda je ojedinely pripad, a to uz sa robia zlozite geneticke testy, to je velmi mala pravdepodobnost ze sa vas to tyka.

manucao
autor
4. okt 2013

@ivec16 jooj aka som rada, ze som tu stretla taku osobku ako si ty..ani nevies ako mi pomahas..normalne si ma dostala do obrazu..dakujem. Chcemudoveho sa ta spytat, ci nechces vyskusat ludoveho liecitela??nobola si u kartarky? my sme chodili s manzelom k jednej liecitelke..pili sme cajiky, nejake tabletky..cinske hormony na plodnost..ale nic..a u kartarky vlastne mi citala z ruky mi povedala, ze mam jedno dieta,ale ze budem mat este jedno..ukazala mi tu ciaru pri malicku...ja si myslim, ze u mna prave bude problem s tym ze sa odlupne..ze ten duphaston mi da...ovulaciu mavam..a to viem na beton..bolia ma aj vajecniky a som taka mokra ze musim nosit slipovu vlozku...a mam ju v strede cyklu..aspon dufam, ze je to ovulka..taky biely aj hlien vtedy ide..vyzera ako biely sopel... 😀 😀

ivec16
4. okt 2013

@manucao jj ovulka sa prejavuje hlienom 🙂 prirodne produkty som skusala a stale skusam, moja krsna mi vyvestila jedno dieta, len neviem ci sa rataju aj nenarodene... No nechcem experimentovat s kartarkami a vestkynami, keby to nebola moja krsna tak ani to neviem... Myslim, ze taketo veci nie su dobre a ze ta potom nutia nad tym vela rozmyslat a mozno ta aj brzdia potom v zivote... Upnes sa na myslienku co ti povie vestkyna a verim tomu ze existuje velka sila sugeracie a vlastne si to co ti povedala navodis sama autosugeraciou... Takze tomu sa chcem vyhnut a radsej si zit svoj zivot a nejak si ho riadit svojim vnutrom ako myslienkou ziskanou od nejakej osoby ;) co chcem vyskusat je akupunktura, masaz stymulacnych bodov, popripade kupele, bylinky a prirodne pripravky- tomu sa vobec nebranim

manucao
autor
4. okt 2013

@ivec16 mas pravdu..kararkx su carodejky..daju ti chrobaka do hlavy..mne jedna vyvestila tohto manzela..bola som za nou v case ked som est nepoznala manzela a povedala mi, ze mam ocakavat stretnutie s muzom kt. cestuje autom do prace, zije s rodicmi a ze je to muz s kt. budem do konca zivota..tak zatial sa jej to plni..az na to dietatko...
a tvoj muz je v poriadku??

ivec16
4. okt 2013

@manucao moj manzel nemal optimalne vysledky, mal zlu morfologiu, ale nie je to ani beznadejne len to moze dlhsie trvat... Tak uvidime

manucao
autor
4. okt 2013

@ivec16 no hoci moj ma dobry spermiogrammoze byt tak potom naopak..ja sa preliecim a jemu sa moze pokazit spermiogram

ivec16
4. okt 2013

@manucao spermiogram sa stale meni... Tazko povedat, ale ked ma teraz dobry bat sa nemusis... Myslim, ze pokial neprekona nejaku vaznu chorobu, tak mu dlho nic nehrozi...

manucao
autor
5. okt 2013

@ivec16 nňBoze, keby nasi muzi vedeli co my zeny si tu vsetko piseme....Oni take veci neriesia..Ale na druhej strane je to dobre, lebo ja nemam v okoli taku kamaratku , kt. sa snazi o babo a nedari sa im...Prave naopak..vsetku su ako jablone. O zaj ja som napisala aj Dr. Jonasovi..poslal mi ten jeho vypocet na jedenj rok..Tak ak mame chut a manzel je doma, ze nema nocnu tak snazilkujeme aj v den jeho vypoctu..ale zatial nic..Napisala som mu v auguste a do tyzdna som mala doma odpoved. Kazdym dnom od toho utorka sa citim lepsie a istejsie..verim tomu ze tehulka budem a verim tomu, ze na dalsi rok uz budem s bruskom pri dome....vidim sa tak...Uvbidis, ak si budeme pisat tak si verim do pol roka napiseme ze sme v tom...
Neviem odkial si, ale u nas je kvalitny mraz...manzel uz beha s furikom okolo domu, nejaky majster tam bucha a ja idem vyvesat vonku pradlo...Brutal kosa..dnes uz musime zacat topit, lebo rano je vdome akov chladnicke..akruat v obyvacke, kde nam hreje kozub je fajn...pekny vikend prajem...vela opitimuzmu posielam

ivec16
5. okt 2013

@manucao no my sme si tento tyzden este slniecko uzivali, boli sme v Barcelone, a aj more sme si uzili, vcera cely den pod paplonom, lebo prsalo :D... Teraz to bol presne rok co nezijeme na slovensku. Sme vo francuzsku a mame tu zatial o par stupnov viac. Z coho sa zatial tesim, zimumam rada len ak lyzujem a uz sa nam asi 4 roky na lyze nepodarilo ist. Ale na slovensku mate sice chladnejsie ale o to viac slniecka. My mame takmer londynske pocasie celu zimu, velmi casto pod mrakom a trva to cca od oktobra do aprila. Snad bude tento rok viac slnka. Viem o jonasovi, robila som si len podla nejakej jeho kalkulacky na nete, jemu som nepisala pretoze to aj tak vraj funguje iba ak su obaja zdravy. Mame par znamych ktorym sa nedari, jedna bola teraz na laparke druha ju ma uz rok a pol za sebou... A mam pocit ze sa im to
aj tak podari skor, uvidime ale drzim im palce lebo tiez uz dlho na to cakaju. Oni memaju ani jedno dietatko a su to pary, ktore su spolu uz roky a maju pekny vztah. A samozrejme poznam vela takych co sa mi pochvalili, ze cakaju a ze to bolo neplanovane, len raz si nedali pozor... Nust nie kazdy mame tolko stastia... Krasny vikend zelam, juj mna by bavilo behat okolo domu a si tam smolichat nejake veci 🙂

trulinka
5. okt 2013

@manucao
veru, kedysi mali aj 10 deti, moj manzel je zo siestich 😉 . Niekedy na mna pride chvilka, ked som velmi nahnevana na tuto nespravodlivost, hlavne ked pocuvam, ako matky vyhodia babatka do kontajnera a podobne ☹ . A my si tu musime prezit tolko starosti a sklamania, ked to nevyjde - o peniazoch ani nehovorim....pri inseminacii som ja brala mierne davky hormonov, manzelovi sa cez difuzer precistili spermie, vybrali sa len tie najrychlejsie a tie potom mne vlozili do maternice. Tento zakrok je vhodny pri miernych problemoch so spermiami, nie tak ako u nas, nechapem, preco nas nechali ist az 3 razy.....

manucao
autor
8. okt 2013

@ivec16 ahojky...az teraz sa dostavam k netu...ked som prisla piatok z prace, tak som hned slava rit pre chlapov, lebo v sobotu sme mali brigadu..po dvore nam behalo 8 chlapov..hned rano som vykasala rukavi a isla im varit obed..potom som sa pridala k nim a makali sme pokial bolo vidno a vecer som umierala..Neviem co mi bolo, ale strasne ma napinalo na zvracanie..uz som ani nemala co vraciat, lebo som cely den aj malo jedla..nechutilo mi a normalne ma pri pohlade na jedlo napinalo..uz len zlč zo mna isla..potom prisli teploty..no hotova katastrofa a v nedelu sme isli k sesternici na krstiny..krstili prvorodeneho synceka a samozrejme sa to nezaobyslo bez takych poznamok..ze kedy my??
ale inak nedela bola uz Ok..uz mi bolo lepsie, ale nemohla som jest...taktiez aj tie moje kramy..mala som ich len dva dni..Ale mne asi nieco bude po zenskej stranke..ja mam take tlaky v podbrucku..take chvenie..divne sa citim a prsia mi ako keby puppovali....neviem co su take naliate..
Takze vy zijete v Spanielsku.Mam tam veeelmi dobrch priatelov.Pozname sa od roku 1999 a sme stale v kontakte .Ziju v meste Valadollid. Boli sme pri nich na 10 dni..krasne mesto, celkovo spanielsko ma uchvatilo.
A inak ako s mas dnes? U nas vraj uz konecne zacina babie leto. Fakt je pekne. 19 stu.tak sa tesim. O tyzden v sobotu ideme na svadbu, tak sa tiez celkom tesim..dnes si idem po praci kupit lodicky k satam. V novembri ideme na dalsiu svadbu..takze koniec roka vyzera ze bude tanecny..xixixi...pekny dnik prajem

manucao
autor
8. okt 2013

@trulinka to mi je luto..doteraz som ani nemala tusenie cim vsetky pary musia presjt ked sa im nedari splodit babatko..a ako tak vidim uz aj my patrime k parom kt. sa nedari..Nastastie manzel ma spermiogram dobry..vraj ma cih rychlych a zdravych..no co z toho ked sa to nedari..idem o tyzden na gyndu tak som aj zvedava aj plna takch zmiesanch pocitov

ivec16
8. okt 2013

@manucao nie, v Barcelone sme boli len na dovolenke. Zijeme vo francuzsku v Parizi. A ked si mala len 2 dni ms, a prsia a zle ti je, nie si nahodou uz aj tehu? Mala si len taky slaby? V noci sme sa vratili z dovci, tak dnes rano som bola na kurze francuzstiny, na nakup, lebo sak prazdna chladnicka, oprala dve pracky a utekala do prace... Takze dnes sa teda nenudim 🙂

manucao
autor
9. okt 2013

@ivec16 kukuk...ty si ale potvorka..ty v Parizi si zijes..no teda...Mozno by bolo lepsie si pisat cez internu postu..co myslis?
Aj mna to napadlo, ze ci nie som tehu, ale tak robila som si test dva dni pred mrchou a bol negativny..Ja si skor myslim, ze budem mat nejaky problem po zenskej stranke..je to divne ze ma pobolieva v podbrusku..ved ked sa obzriem tak je to uz vyse mesiaca..no konecne mi dal sef uz na 15steho volno..schvalene..tak utekam na gyndu..Mrzi ma, ze nebudem na imatrikulacii prvakov na zakladnej skole..dcerka bude pasovana za prvacku a ja som velmi chcela ist.Bude vystupovat v programe...ale zial, v skole dali neskoro oznam a ja uz volno nemozem vymenit..ale tak co uz..pojde aspon manzel a nakameruje ju. Vcera dostala pochvalu v skole, ze jej ide anglina..tak povedala, ze sa s nou uci maminka..tak som vyrastla hadam meter..xixixixi...dnes by mali pisat diktat z pismenok A, I a E...kokso..kde my za nasej ery deti komunizmu sme sa tak ryxchlo ucili..

sarin
9. okt 2013

@manucao ahoj aj moj manzel ma dobry spermiogram a chyba je vo mne viem ako sa citis,... mna moj manzel vzdy povzbudi, ze je jedno u koho je chyba, je to NAS problem,... ono to moc nepomaha, ale tak same sme si to nezapricinili takze sa nemozme asi obvinovat,.... ci? 😕