Manžel veľmi chrápe

yollanda
26. jún 2017

Ahojte! Idem si po radu. Viem, ze chrapanie je nielen otravne, ale aj nebezpecne. Manzel chrape az sa dom trasie. Akeho odbornika treba navstivit aby ho vysetril?

zuzik307
26. jún 2017

@yollanda v prvom rade ORL...

elanor
26. jún 2017

dnes uz existuju spankove studia, kde jednu noc prespi, napoja ho na vsemozne pristroje a sleduju, meraju, ci mava ci nemava apnoe, ak ano, ako dlho atd.
Treba trosku pohladat na googli

deti95060810
26. jún 2017

počula som že v spánkovom štúdiu sa platí...to len aby si nebola potom nemilo prekvapená....radšej si to zisti....

sissy27
26. jún 2017

@yollanda prvou príčinou je nadváha a fajčenie - ak nemá nadváhu a nefajčí, tak potom smer orl, ten skontroluje dýchacie cesty a ak nebude vedieť pomôcť, tak smer spánkové štúdio.

pininka
26. jún 2017

Absolvovala som spankove laboratorium, kedze ma tam poslala z orl, chrapem ozaj hrozne, az sa na to sama budim. Ak mas vymenny listok, tak vo vacsich mestach na plucnom oddeleni ta vedie otestovat, ale objednava sa tak rok do predu, ja som mala stastie ze im niekto vypadol a cakala som "len" tristrvrte roka. Mozes ist potom do sukromneho,tam sa plati. Zistili mi,ze v spanku prestavam dychat 8 krat za hodinu, co je podla nich lahka forma apnoe. S tym sa nerobi vraj nic. Operuje sa len tazka forma. Ale moja foki z orl vobec nebola spokojna s tym vysledkom,ved kto by bol ked nedycha poriadne cez spanok. Takze mi dala spreje, u mna je problem asi v obezite, aj ked som schudla 17kg a stale chrapem rovnako. cize vysledok v podsate ziaden. Ale treba zajst na orl,lebo moze tam mat aj iny problem, posunutu prepazku v nose a pod.

tomasko27
26. jún 2017

aj moj chrape,az sa mala zacne obcas stoho budi,ma aj apnoe.Nefajci a nadvahu nema.Len sa mu nechce ist k dr ale mna to dost otravuje a preto nespavam v izbe celu noc,lebo nedokazem pritom spat.

janka.l
26. jún 2017

Ahoj, zisti si kde najbližšie k tvojmu bydlisku je spánkové centrum. Ja som z BB a najbližšie je Martin. Ja som v marci absolvovala vyšetrenie so 4 ročným synom a ocino ide v októbri. Majú veľa pacientov tak je dlhá čakacia doba na vyšetrenie. Na prvé vyšetrenie potrebuje výmenný lístok,, ORL vyšetrenie nie staršie ako 1 rok a zdravotnú kartu. Nič sme neplatili lebo je to vramci nemocnice, nie súkromné. Ak by ťa niečo zaujímalo tak napíš.

mirabelalka
22. feb 2019

@janka.l môžem poprosiť nejaké info? Ďakujem

dankach
29. máj 2019

@mirabelalka moj manžel absoloval vysetrenie u Mudr Somorovej v ZV v januári .zistila mu 5/7 príčin chrapania(prekazok pri dychani).isli sme k nej priamo lebo sa venuje neinvazivnej metóde odstranenia chrapania v jednom sunkromnom centre v ZV. Platil 200e(za zákrok,vysetrenie je zadarmo) ale naraz mu urobila tou metotodu prvé tri príčiny.podnebie+capik,mandle a koreň jazyka.na jeseň má absolvovat ešte nosnu prepazku a nosné mandle.chrapal tak ze ho bolo počuť cez 2 zatvorené dvere.teraz počúvam či dýcha.😊sem tam ešte chrape ale ž pôvodnych 100% možno 30% čiže belo odporúčam.a táto metóda je najúčinnejšie Na odstránenie chápania.tobia ju aj v trebisove .je to radiofrekvencna metoda(vyvolaju v tkanive pomovou elektród silný zápal a v procesné hojenia sa zmenšuje všetko čo je zväčšené"v skratke")