Maternica naklonená dozadu a problém otehotnenia
Ahojte....poculi ste uz o tom, alebo je to vas pripad, ze sa vam nedarilo otehotniet hlavne koli maternici, ktora je naklonena viac do zadu?
@selisel ja mam naklonenu maternicu dozadu az takmer pretocenu a ku tomu vsetkemu aj malu 😝 otehotnela som prirodzene po cca 6 mesiacoch nie velmi velkeho snazenia. Dieta som donosila bez akychkolvek problemov (okrem nevolnosti do 7 mesiaca), porod rychly a prirodzeny.
Tiez som mala predpoklady ze budem mat s tym problemy, ze mi hrozi aj vacsia potratovost a pozri. Novy gynekolog mi povedal, ze nie je dovod sa dopredu takymi vecami znepokojovat, ze cca polovica tehotenstiev konci potratom ani o tom zeny nevedia. Akurat ze u mna by vedeli, kde je problem a na co sa zamerat.
@selisel prispelo to k potiazam............vylepsit to asi nevylepsis, lebo otocit ju neotocis...ale co lekar, to nazor...............ak by sa dlho nedarilo a problem by bol iba v otoceni, tak sa da riesit IUI. Drzim palce, nech sa DARI....nam sa prvy podaril po piatich rokoch a druhe dieta sme po dalsich 7 rokoch snazenia vzdali
ja som otehotnela hned. bez problemov.
@selisel som na tom podobne ako pisala @raffaella... pri oboch som bez vacsich problemov otehotnela, v pohode donosila a prirodzene porodila 😉 moj gynekolog mi povedal, ze sa tym nemam zapodievat, kym nie su problemy...
moja susedka ma maternicu pretocenu uplne, prve dieta mali rychle, na druhom pracovali rok ...
@selisel o polohe specialnej neviem nic 😀 mne moj gynekolog povedal, ze vela je aj tak len v hlave. Proste sa hneval, ze mi byvala gynekologicka hned takto nasadila barieru. Povedal mi, aby som to neriesila a ani na to nemyslela, ze proste su zeny absulutone zdrave a pritom uplne neplodne, ktorym sa nikdy nepride na pricinu preco nemaju deti. Nehovoriac o tom, ze aj manzel mal zly spermiogram a v Gyn-Five mu povedala, ze prirodzene mame minimalnu sancu a vidia to skor na umele oplodnenie. A pozri, mam doma dvojrocnu babiku bez potiazi po pol roku. Co sa nedari casto ani uplne zdravym parom. Takze fakt to pusti z hlavy, ak babo mas mat tak priroda si sama tu cestu najde. A ak nie, je tu umele oplodnenia. Hlavne na to fakt nemysli, to je najvacsi liek.
@selisel podla mojej gyn to vraj nebol problem ... k dietatu sme sa dopracovali zhruba po 16-17 mesiacoch
ahoj, ja ju mam a vsetko bolo ok, neboj sa
@selisel ahoj.
Aj ja mam naklonenu maternicu dozadu,toto je moje druhe tehotenstvo.Prve skoncilo potratom 😔 no nepripisujem to naklonenej maternici. Oba razy som otehu do pol roka,takze v tom problem vobec nevidim a vo sa tyka poloh,taj vraj je pre nas lepsia odzadu,zboku 😉
vobec sa tsm nezaoberaj,pokial nemas ine problemy,tak naklonena metarnica prekazkou v otehu urcite nie je 😵
čítala som ,že žena ktora ma dozadu maternicu tak prenu je lepšia poloha zozadu apo sexe ostať chvilu ležať na bruchu.hm možno pomôže 😉
@selisel ahoj ja som mala trocha, ale mňa skôr zaskočil zhodou okolností zastupujuci gynlekár, že ja asi nebudem mať deti lebo mám ováriové cysty!!!- /šla som na preventívnu a mala som dosť bolestivý menzes/ ....Doma po porade s mojím mužom som vysadila antikoncepciu dala pauzu a do 3 mesiachoch otehotnela ......narodil sa mi starší syn....po pôrode sa mi maternica upravila a zhodou okolností tam bol dotyčný gynlekár na chodbe....a že ako sa máte? a ja že mám syna 🙂 no ostal ako prikovaný ....no a s druhým sme sa neponáhľali skôr nás prekvapil svojou "návštevou" /ľubko/ 😅 .....kamarátka nemohla mať dva roky kvoli tomu deti potom sa prestala snažiť silou-mocou o dieťatko a nakoniec to prišlo a má teraz 3 detičky.......neboj určite sa zadarí.......sú ženy s jednou obličkou a majú dvojičky 🙂 ....netrápiť sa tým......
@selisel pocula som o tom, ale nebrala som to do uvahy, Dieta sa nam podarilo na druhy pokus. Myslim, ze je to vrodene a robit sa s tym neda nic. Hlavu hore a veselu mysel 🙂 Nic sa nedeje 😉
@selisel a este som citala vyjadrenie niejakeho lekara, ze sa casto stava, ze po porode sa maternica da do normalnej polohy. Ale neviem, ci je to tak, nezaujimala som sa o to...
@selisel je mi to povedomé 😲 ja som mala tak 2-3 krát do roka nenormálne bolestivý menzes brucho, vracanie, trpnutie nôh, rúk, chrbta......tak hodinku som trpela..........spotená............. 😝 a potom ma normálne len brucho bolelo 1 deň.....tiež som vymeškala 1 hodinu na strednej alebo do roboty som šla na 9 hod. 😉 tak som šla na prevetívku a ozaj som mohla mať tie cysty....neviem koľko máš rokov ale niekedy sa robia tieto cysty že proste už by si mala mať bábatko ......je tam tvoje tkanivo tvoj základ.....tak mi to dotyčný lekár povedal......keď nepôjdem ležať do nemocnice tak nemusím mať deti ......bla....bla ....bla.....proste asi operácia...... bolestivý menzes tam zohráva dôležitú.........po pôrode Lukiho sa mi tie bolesti už nikdy nevrátili.....našťastie..................skús sa poinformovať aj v tomto smere......bolestivý menzes nie je len tak pre nič za nič...........držím palce............skúúúúúšať........a ešte na margo ak máš dobrého gynlekára ten ti môže povedať kedy máš ovuláciu cez USG..........a v tedy skúšať.....zadarí sa určite.......
@selisel nie je to normálne to ťa vyradí z bežného života........niekomu pomôže antikoncepcia.....mne nepomohla.......niekomu teplý kúpeľ.......žiadna káva..............mne bylinkový čaj a studený obklad na brucho ,keď som vyšla ako opitá z WC 😀 .......skús primára v nemocnici čo ti na to povie......a že by si rada bábatko, veď si zdravá
pridavam sa....ja mam maternicu otocenu do zadu a mam 4 deticky 😀 😀 mam to stastie, ze otehotniem bez problemov - naposledy do nejakych cca 4 mesiacov....donosila som vcelku v pohode, porody normalne....
drzim palce...

@selisel ano, je to tak..........