icon

Menopauza a hormonálna liečba

31. máj 2025

Ženy vy sa ako cítite v menopauze?mám 51 r a začína to byť neúnosné.Menzes nemám pol roka iba občas spinenie, ale som permanentne unavená, bez chuti do života, v noci mám návaly nevyspim sa dobre, začínam mať úzkosti, búšenie srdca, začala som si ucvrkavat😉musím nosit mini vložku o navaloch hladu nehovorím.
Idem určite tento týždeň k lekárovi a chcem ísť na hormóny.Tie, ktoré ich beriete pomohli čo ste dostali?
Keď počúvam kolegyňu, že u nej to trvalo 5 r oblieva ma pot.Cela som taká nijaká.Uz nevládzem ani športovať ako nájsť znova silu a energiu?tlak mám dobrý, prevenciu tiež.Len telo si so mnou robí čo chce.
Lekár mi chcel dať hormóny ešte minulý rok bola som hrdinka, že to zvládnem.V noci má bolí brucho a 3x sa prezliekam.Cez deň návaly nemám iba v noci.Teplo, zima, až sa drkocem.Najviac má trápi ten únik moču nadváhu nemám.Dodajte mi nádej, že hormóny mi pomôžu👍

Strana
z2
zuzanaam
1. jún 2025
@biba_18

@luccija mne stačilo raz aby mi môj gynekolog (ktorý je onkogynekolog) povedal že to nemám od neho chcieť…

@biba_18 máš veľmi dobrého lekára, vie o čom hovorí. Asi vraví z vlastnej skúsenosti keď je aj onkogynekológ.

roxana280
1. jún 2025
@mateson2004

Pred chvíľou som bola v téme , kde sa rozoberá ,či rodiť v 45 áno, či nie. Väčšina je za. Možno dve sme napísali proti. A teraz si autorka predstav, že k tej menopauze máš doma 6 ročné dieťa. Prváka či predškoláka. Viem,že som mimo témy, ale iba taká vsuvka🤷

@mateson2004 ja som mala 32, ked som porodila, prve a jedine dieta.Teraz bojujem uz treti rok s menopauzou, hormony neberiem, syn ide na strednu skolu a mam aj ine zdravotne problemy, neviem si predstavit , ze by som mala male dieta. V 45 je vzdy nebezpecne rodit, preto to dieta tiez, moja babka mala 45 ked sa jej narodila mama, dozila sa sice vysokeho veku, ale odvtedy kazdu chvilu odpadavala a mamu prakticky vychovavala starsia sestra. Babka uz nevladala.

rejka7
1. jún 2025
@roxana280

@mateson2004 ja som mala 32, ked som porodila, prve a jedine dieta.Teraz bojujem uz treti rok s menopauzou, hormony neberiem, syn ide na strednu skolu a mam aj ine zdravotne problemy, neviem si predstavit , ze by som mala male dieta. V 45 je vzdy nebezpecne rodit, preto to dieta tiez, moja babka mala 45 ked sa jej narodila mama, dozila sa sice vysokeho veku, ale odvtedy kazdu chvilu odpadavala a mamu prakticky vychovavala starsia sestra. Babka uz nevladala.

@roxana280 niektoré ženy si myslia, že vek je len číslo. Stačí cvičiť, jesť zelené listy, pozitívne myslieť a môžeš rodiť jak jabloň 🤣

roxana280
2. jún 2025
@rejka7

@roxana280 niektoré ženy si myslia, že vek je len číslo. Stačí cvičiť, jesť zelené listy, pozitívne myslieť a môžeš rodiť jak jabloň 🤣

@rejka7 ja poznam, zeny co maju vela deti, pre mna 4 uz je hrozive cislo, porodia a telo sa rychlo zotavi, neriesia ako to vsetko budu stihat, kazda sme pravda ina, pre mna bolo tehotenstvo velmi tazke aj velmi tazky porod aj mlieko som stratila, akoby sa zabudalo, ze aj pri porode clovek moze umriet a co tie ostatne deti bez mamy? Mne ozaj jedno dieta stacilo a jemu vobec nechyba surodenec, ja som mala takeho zleho starsieho brata, ze radsej by som bola sama, neustale ma tyral. V lete sa mi zda ta menopauza este horsia.Teplo mi robi horsie.

cukroska
5. jún 2025

Nechcen strašiť,ale u mňa to už trvá minimálne 6 rokov.U mňa sú neúnosné návaly, potenie, nočné potenie a tým pádom budenie a únava počas dňa. Skúšala som aj hormóny od gynekológa. Ale ani to mi nepomáhalo.Teraz beriem Ajurvédske .Kým bola zima tak celkom tu.Teraz hrôza. Tie návaly ma zničia. Taká horúčavosť do hlavy mi to ide.Potí sa mi čelo, krk,dekolt. No hrôza.

roxana280
7. jún 2025
@cukroska

Nechcen strašiť,ale u mňa to už trvá minimálne 6 rokov.U mňa sú neúnosné návaly, potenie, nočné potenie a tým pádom budenie a únava počas dňa. Skúšala som aj hormóny od gynekológa. Ale ani to mi nepomáhalo.Teraz beriem Ajurvédske .Kým bola zima tak celkom tu.Teraz hrôza. Tie návaly ma zničia. Taká horúčavosť do hlavy mi to ide.Potí sa mi čelo, krk,dekolt. No hrôza.

@cukroska ja podobne akurat 4 roky, lymfomasaze ste neskusali? Poprosim ake ajurvedske?

luccija
7. jún 2025
@cukroska

@cukroska 6 rokov?a už si po menopauze?to je strašné stále niečo mne gynekológ hovoril, že tretina žien prejde tým ani nevie ako, tretina stredne problémy a tretina lieky a len sa trápia.Fakt pekna vyhliadka.ja mám silné PMS tak sa nejdem strašiť dopredu, ale veru neteším sa na toto obdobie.Kamaratka rok nemá od 46 r a povedala, že len príde domov a je unavená a to voľakedy chodila pred robotou do fitka, stále niekde povedala , že energiou išla strašne dole.Ma iba návaly občas a únavu.Ze lekár sa jej vždy pýta či je dostatočne vlhká pri sexe😂že, ak áno zatiaľ by neriešil žiadne hormóny

cukroska
7. jún 2025
@roxana280

@cukroska ja podobne akurat 4 roky, lymfomasaze ste neskusali? Poprosim ake ajurvedske?

@luccija To súhlasím má to každá inak. Mne nevadí nič aj na únavu som si zvykla, ale na obdobie nespavosti, nočné budenie na návaly, potom som nevedela zaspať sa ťažko zvyká. Nepotila som sa v živote tak ako teraz a horúčavu nezvládam ako kedysi. Strašne som s toho na nervy. Lebo to nie je klasické potenie s tepla. Je to úplne iné. Otrasné! Už nemám ani rada leto kvôli tomu (aj keď sa na leto vždy teším) .V zime to bolo celkom ok aj na jar. A lieky už nejako na tú horúčavu nezaberajú.Hormonálne vôbec.
Nemám už najmenej druhý rok. Ani neviem presne. Proste dlho. Vlastne po druhej operacii myomu som mala asi tak 2x za rok a pomaly už vôbec. Ale vy to určite zvládnete lepšie .Dobre bude určite.
@roxana280 Nie neskúšala.A načo je to dobré? Beriem ajurvédske Shatavari,Brahmi

roxana280
8. jún 2025
@cukroska

@luccija To súhlasím má to každá inak. Mne nevadí nič aj na únavu som si zvykla, ale na obdobie nespavosti, nočné budenie na návaly, potom som nevedela zaspať sa ťažko zvyká. Nepotila som sa v živote tak ako teraz a horúčavu nezvládam ako kedysi. Strašne som s toho na nervy. Lebo to nie je klasické potenie s tepla. Je to úplne iné. Otrasné! Už nemám ani rada leto kvôli tomu (aj keď sa na leto vždy teším) .V zime to bolo celkom ok aj na jar. A lieky už nejako na tú horúčavu nezaberajú.Hormonálne vôbec.
Nemám už najmenej druhý rok. Ani neviem presne. Proste dlho. Vlastne po druhej operacii myomu som mala asi tak 2x za rok a pomaly už vôbec. Ale vy to určite zvládnete lepšie .Dobre bude určite.
@roxana280 Nie neskúšala.A načo je to dobré? Beriem ajurvédske Shatavari,Brahmi

@cukroska rozprudi to lymfu, mne ulavilo od navalov, dokonnca som dostala potom menzes, ked tak 3 mesiace chodim pravidelne ulavi sa mi

cukroska
8. jún 2025
@roxana280

@cukroska rozprudi to lymfu, mne ulavilo od navalov, dokonnca som dostala potom menzes, ked tak 3 mesiace chodim pravidelne ulavi sa mi

@roxana280 Ďakujem za cennú radu, nepočula som, že to môže pomôcť aj nato a určite vyskúšam. Raz som sa aj pýtala jedného veľmi dobrého maséra čo som chodila občas k nemu ,či je vhodná, len som sa akosi nevybrala. Určite vyskúšam. Ďakujem 🙏

roxana280
8. jún 2025
@cukroska

@roxana280 Ďakujem za cennú radu, nepočula som, že to môže pomôcť aj nato a určite vyskúšam. Raz som sa aj pýtala jedného veľmi dobrého maséra čo som chodila občas k nemu ,či je vhodná, len som sa akosi nevybrala. Určite vyskúšam. Ďakujem 🙏

@cukroska treba to vediet lymfu masirovat, nie kazdy to vie maser a nie kazdy to robi, su na to aj nohavice, tie pomahaju tiez, ale cele telo a super maserka je najefektivnejsie, mne sa aj menzes vratil, v Bratislave mam osvedcenu.

cukroska
8. jún 2025
@roxana280

@cukroska treba to vediet lymfu masirovat, nie kazdy to vie maser a nie kazdy to robi, su na to aj nohavice, tie pomahaju tiez, ale cele telo a super maserka je najefektivnejsie, mne sa aj menzes vratil, v Bratislave mam osvedcenu.

@roxana280 Super to som naozaj nevedela, že aj nato ti je dobré. Ja som kedysi chcela vyskúšať, mám druhého a veľmi skúseného maséra s dlhoročnou praxou, veľký profesional.Len som sa nejako neodhodlala.Vacdinou klasické masáže na bolesti chrbtice aj krčnej chrbtice. Ďakujem určite sa objednam a som zvedavá. Ale asi to nestačí raz však?

roxana280
8. jún 2025
@cukroska

@roxana280 Super to som naozaj nevedela, že aj nato ti je dobré. Ja som kedysi chcela vyskúšať, mám druhého a veľmi skúseného maséra s dlhoročnou praxou, veľký profesional.Len som sa nejako neodhodlala.Vacdinou klasické masáže na bolesti chrbtice aj krčnej chrbtice. Ďakujem určite sa objednam a som zvedavá. Ale asi to nestačí raz však?

roxana280
8. jún 2025
@cukroska

@cukroska to musite dlhodobo aspon 3 mesiace a idealne raz do tyzdna, ja som po takych 6 citila uz ulavu od navalov

cukroska
8. jún 2025
@roxana280

@cukroska to musite dlhodobo aspon 3 mesiace a idealne raz do tyzdna, ja som po takych 6 citila uz ulavu od navalov

@roxana280 Aha áno aj som si myslela. Ďakujem za link👌😊

evinka2311
16. sep 2025

mate niektora aj mierne zvyšenu teplotu,? tieto prejavy mam v podstate rok. vsetky možne vysetrania za sebou,nic sa nepotvrdilo okrem helicob.pyroli, preliecila som aj toho,
nemate nahodou skusenost, ci to nema suvis s menopauzou? od obeda mi stupne teplota iba na 37,ale mam studene ruky a hori mi tvar, na vecer klesne na 36,5 a som už ok
už nad 36,6 pocitujem nekomfort,preto som tu teplotu odmerala.dakujem

mirokub
Odpoveď bola odstránená
evinka2311
1. okt 2025
@mirokub
Odpoveď bola zmazaná

@mirokub bola som na endo
Vraj ok

merajka
Autor odpoveď zmazal
Strana