Menopauza a nepravidelná menštruácia
Ženy ciklus začal hafrovať v36ke. Príznaky postupne prichádzali a.môj gynekológ mi ponúkol iba antiku. Tú som nebrala ani pred tým lebo mi nerobilo dobre. V 40ke keď som aj dostala mš tak mesiac v kuse a potom 3-4m nič. Vymenila som doktora, nový síce predpísal lieky ale akurát mali výpadok na SVK. Tento mi pred tromi rokmi bral krv, robil testy potvrdil menopauzu, to som už rok nemala mš. Potom som dostala po roku a 3mes a dosť silnú. Šla som k dr ale akurát mal dovolenku, zastupoval ho môj starý ale tam som ísť nechcela. Tak som to spomenula na preventívke, ale jeho odpoveď bola že by som mš už nemala mať keď som v menopauze. A tým má zrušil. Bolo to pred vyše rokom. Dnes cítim bolesti ako pri mš, aj mám asi niečo ako špinenie. Mám 44 a nikoho v mojom veku nepoznám s podobnými problémami
Moja mamina dnes bola u gyn ma 49r lebo jej meškala menstuacia a zistila že je tehotná 😊
@anonym_autor kamarátka mala od 46-ky najprv raz za 3 mesiace, potom raz za po roka až mala poslednýkrát v 50- ké už nemá menzes vôbec
Moja mamina dnes bola u gyn ma 49r lebo jej meškala menstuacia a zistila že je tehotná 😊
@katka329 nie som tehotná
@anonym_autor kamarátka mala od 46-ky najprv raz za 3 mesiace, potom raz za po roka až mala poslednýkrát v 50- ké už nemá menzes vôbec
@anonym_a23423 tak 3-4krat za rok som mala v 39ke
@katka329 no to by som na jej mieste nepredychala 😅
@katka329 no to by som na jej mieste nepredychala 😅
@simsalabim si myslela už už menzes jej chodí nepravidelne a tak 2mesace nič išla doktorovi že nema menzes a on jej hovorí že vy ste tehotná a ona zostala zaskočená že to neni možné
@katka329 takže aj tvoja mama aj ty ste tehotné? 😂
@anonym_a23423 tak 3-4krat za rok som mala v 39ke
@anonym_autor šťastný si človek, ja mávam od 2.pôrodu každých 24-28 dní, takže sa mi niekedy otočí aj 15× za rok a to mám 49 rokov a zakaždým mi je asi týždeň predtým aj poriadne zle
@anonym_autor šťastný si človek, ja mávam od 2.pôrodu každých 24-28 dní, takže sa mi niekedy otočí aj 15× za rok a to mám 49 rokov a zakaždým mi je asi týždeň predtým aj poriadne zle
@anonym_a23423 nikomu neprajem všetky tie príznaky menopauzy ktoré mám,.prišla som kvôli tomu aj o prácu
@anonym_a23423 nikomu neprajem všetky tie príznaky menopauzy ktoré mám,.prišla som kvôli tomu aj o prácu
@anonym_autor joj a tie ma možno ešte tiež čakajú
@katka329 toto je moja nocna mora.
@anonym_autor preco si nedas HA? Alebo prirodne hormony? Menopauzou si prejde kazda. Skus zacat aj cvicit, pupalkovy olej a aspon tie prirodne hormony. Kamosky co maju uz po si vychvaluju. Co sledujem, ze tie co stale aktivne športujú, tak su viac v pohode ako tie, co nie.
@anonym_autor preco si nedas HA? Alebo prirodne hormony? Menopauzou si prejde kazda. Skus zacat aj cvicit, pupalkovy olej a aspon tie prirodne hormony. Kamosky co maju uz po si vychvaluju. Co sledujem, ze tie co stale aktivne športujú, tak su viac v pohode ako tie, co nie.
@betulinka1 z hak mi bolo zle, to je také nepochopiteľné? To že nepíšem že užívam niečo, toá akože automaticky znamenať že neužívam nič?
@betulinka1 s čo vlastne skúsenosti? Nemáš... Nemôžes s predsa cítiť ako sa má nejaká tá kamoška
Toto mi dalo AI :
Fyzické príznaky
Návaly tepla a nočné potenie: Náhle pocity horúčavy, ktoré môžu byť sprevádzané aj búšením srdca a závratmi.
Nepravidelná menštruácia: Cyklus sa môže stať nepravidelným, s rozdielnym trvaním alebo silou krvácania, až kým sa úplne nezastaví.
Zmeny telesnej hmotnosti: Časté je priberanie na váhe, najmä v oblasti brucha, a spomalenie metabolizmu.
Vaginálna suchosť: Pokles estrogénu spôsobuje suchosť, čo môže viesť k nepohodliu alebo bolesti počas pohlavného styku.
Tráviace ťažkosti: Zápcha, nadúvanie alebo iné problémy s trávením.
Zápaly močových ciest: Zvýšená náchylnosť na tieto zápaly.
Bolesti kĺbov: Môžu byť spojené s nedostatkom vápnika v strave a osteoporózou.
Psychické a emocionálne príznaky
Výkyvy nálad: Náladovosť, podráždenosť, úzkosť alebo depresia.
Problémy so spánkom: Ťažšie zaspávanie a častejšie prebúdzanie, čo môže viesť k únave.
Zhoršená pamäť a sústredenie: Niektoré ženy hlásia „mozgovú hmlu“ alebo ťažkosti s pamäťou.
Znížené libido: Zníženie sexuálnej túžby.
Pocit straty: Niektoré ženy môžu pociťovať stratu „ženskosti“ v súvislosti so stratou plodnosti.
Ďalšie možné príznaky
Bolesti hlavy: Častejšie sa môžu vyskytovať aj u žien, ktoré sú na ne náchylnejšie.
Močová inkontinencia: Zhoršenie kontroly nad močovým mechúrom.
Zmeny na pokožke a prsiach: Prsia môžu stratiť svoju plnosť a pokožka sa môže stať suchšou.
Až na zápal močových ciest mám všetko, ešte sa mi zhoršila astma a má ešte viac alergií ako predtým.
Uzívam toho viac si myslíš aj pupalkový olej, na kosti, na inkontinenciu, na návaly, aby som v noci vôbec vedela späť, atď.
@betulinka1 ešte jedna vec,.predsav si ,.ako každá žena nemá rovnakú menštruáciu ,. rovnaké tehotenstvo nemajú ani rovnakú menopauzu. Moja mama napr nemala.ani štvrtilnu toho čo mám ja
@anonym_autor a hormonalnu substitucnu liecbu si neskusila? Co citam na zahranicnych strankach, zeny si to velmi pochvaluju.
Ja som v nenopauze od 41 rokov. Od 42 uz nemám menzes vôbec. Užívam si toto obdobie 😀
@katka329 toto je moja nocna mora.
@betulinka1 moja nie ale mama čo zaživa ušlo im stáva sa 😆
@betulinka1 moja nie ale mama čo zaživa ušlo im stáva sa 😆
@katka329 a co bude robit?
@betulinka1 ešte jedna vec,.predsav si ,.ako každá žena nemá rovnakú menštruáciu ,. rovnaké tehotenstvo nemajú ani rovnakú menopauzu. Moja mama napr nemala.ani štvrtilnu toho čo mám ja
@anonym_autor co ta mojej odpovedi tak rozcertilo 😉 som 45+ kazda mame nejake zmeny v tomto veku. Napisala som ti uplne normalne. Kazdej je raz teplo, raz zima, silne PMS, ze sama sebe lezies na nervy a milion dalsieho. Tiez neberiem HA ale mne pupalka pomaha ale ja este menzes mam. Mam to od kamosiek, co uz nemaju. Mavam krce pri ovulácii aj pred menzesom uz 7 dni. Ale nebudem nad tym premyslat. Cvicim 3x do tyzdna a je to super. Odporucam
@anonym_autor smiem sa pýtať z akého dôvodu si prišla o prácu? Mam 45, od 42 som v perimenopauze a mám skoro všetky príznaky. HAK z dôvodu poruchy zrážanlivosti krvi nemôžem užívať, vyskúšala som pár doplnkov nič nula bodov. Teraz ca pred 2 t som začala užívať inositol komplex má pomôcť k nerovnovahe a mnohým iným príznakom tak uvidím. Ale nvm si predstaviť kv tomu dostať výpoveď resp stratiť prácu
@anonym_autor smiem sa pýtať z akého dôvodu si prišla o prácu? Mam 45, od 42 som v perimenopauze a mám skoro všetky príznaky. HAK z dôvodu poruchy zrážanlivosti krvi nemôžem užívať, vyskúšala som pár doplnkov nič nula bodov. Teraz ca pred 2 t som začala užívať inositol komplex má pomôcť k nerovnovahe a mnohým iným príznakom tak uvidím. Ale nvm si predstaviť kv tomu dostať výpoveď resp stratiť prácu
@stellarstar strata koncentrácie, únava a nespavost dokopy. Proste som sa nedokázala sústrediť na svoju prácu a robila som blbé chyby, čo malo negatívne následky pre môjho zamestnávateľa.
Pri užívaní akýchkoľvek tabliet treba viac času po 2-3t sa este nemusí objaviť zlepšenie. Na niektoré príznaky nepomôže asi nič. Teraz už síce večer zaspím ale budím sa viac krát za noc, mám sucho ústach. Už nad ránom pred 4tou som hore a už neviem zaspať
.
@anonym_autor a aký je vlastne problém?Zvážila by som hormonálnu substitucnu liečbu prísť tak skoro do menopauzy nie je ani pre telo a kostí, psychiku dobre.Neviem prečo sme v tomto 100 r za opicami a ženy radšej trpia.Tie hormóny chýbajú a telo reaguje ako pri abstinencom záchvate.Moja sestra má už 3 r iba jednodňové spinenie 2x ročne.Naco vypisuješ všetky príznaky?Hlavne dopĺňaj vápnik na kosti a pozor na stratu svalov treba cvičiť.Nespavost súvisí s poklesom estrogenu
@stellarstar strata koncentrácie, únava a nespavost dokopy. Proste som sa nedokázala sústrediť na svoju prácu a robila som blbé chyby, čo malo negatívne následky pre môjho zamestnávateľa.
Pri užívaní akýchkoľvek tabliet treba viac času po 2-3t sa este nemusí objaviť zlepšenie. Na niektoré príznaky nepomôže asi nič. Teraz už síce večer zaspím ale budím sa viac krát za noc, mám sucho ústach. Už nad ránom pred 4tou som hore a už neviem zaspať
.
@anonym_autor ja mám psychicky a fyzicky náročnú prácu, áno tento rok posl mesiace som robila mini chyby, mala som so šéfkou rozhovor aby vedela. Pár týždňov užívam doplnok na pamäť a začínam badať zlepšenie. Na únavu som nič nenašla zatiaľ, som schopná aj v aute zaspať počas služby a na nespavosť užívam už roky zolpidem pri horšom prípade v ľahkom prípade hogger night. Z toho nie som na druhy deň oťapena alebo omámená. A prespím celunoc. Treba hľadať a skúšať čo padne.

@anonym_autor moja kamarátka ma 48 s už dva roky nemá normálny menzes iba tak 2 x za rok spinenie.Je to normálne