icon

Menopauza

majaxy
26. sep 2017

Som zúfalá. Menzes nemám 3 mesiace, návaly tepla otrasné, ale ked prestaly horúčavy zmiernili sa, všetko ma bolí, klby, svaly, som unavená. Lekára chcem navštíviť, len to nejak odkladám. Mám 48. Máte takéto skúsenosti? Prosím, sem s nimi, je to menopauza ?

0silvia0
20. sep 2019

@maminuska jasné, každá žena to prežíva inak. Moja dcéra chudinka dostala takto zápal obličiek kvôli učiteľke v prechode, ktorá nechala deti mrznúť v zime pri okne, lebo jej bolo horúco. Ono riešiť sa to určite dá, či už hormonálnou liečbou, alebo prírodnými produktami. Niekto to zasa riešiť nemusí, lebo jeho telo si to porieši samo. Ktovie, od čoho to závisí...

maminuska
20. sep 2019

@tenerifka berie sa tri týždne a týždeň prestávka. Mne veľmi pomohol so špinením . Veľmi . Ja som po pôrode začala s prvou menzes špinit a to tým systémom že 4-6 dní menzes , normálny , potom 3 dni -4 dni špinenie slabé dohneda , potom 3-4 dni pokoj a postupné ovulačné špinenie dohneda, prebehla ovulácia a ďalších 15 dní kľud. Toto mi uplne ustúpilo , takže mám 4-6 dní menzes , kľud a v den ovulácie mám troch a hnedý výtok .
Preto považujem gynex za menší zázrak .

0silvia0
20. sep 2019

@maminuska vyskúšam ten gynex aj ja, po akom čase môžem čakať nejaké účinky? Ja som zasa menštruačné ťažkosti nikdy nemala, žiadne špinenia, žiadne PMS, žiadne bolesti, ja s týmto nemám problém, skôr cítim celkovú takú ochabnutosť tam dole a určite úbytok hormónov, celkovej energie, väčšia únava. Možno skôr v tomto by som očakávala nejaký účinok. Aj ten pupalkový olej asi vyskúšam, berieš jedno aj druhé spolu, či máš nejaký iný systém?

maminuska
20. sep 2019

@0silvia0 beriem 1000 mg pupalky a trikrát za deň po 7 kvapiek gynex tri týždne. Z toho gynexu beriem max dávku , tak mi doporučila kamoška , kým sa mi neupravia ťažkosti a potom postupne znižovať. Po druhom vybratom balení už tretí cyklus bol výrazne lepší .

0silvia0
20. sep 2019

@maminuska super, ďakujem, vyskúšam

kulumulu123
20. sep 2019
tenerifka
20. sep 2019

@0silvia0 ochabnutost nemusi byt hormonmi,moja mama mala po 3 porodoch poklesnutu maternicu a sposobovalo jej to podobne problemy,ale spustacom bolo,ze zdvihla nieco velmi tazke. Moze to sposobit aj nevhodny sport s otrasmi-beh,skakanie.....nakoniec isla pred 60-tkou na vybratie a konecne mala pokoj

kvetinka75
23. sep 2019

@tenerifka pupalkovy olej beriem uz pol roka. A myslim ze trochu pomohol.

babababka
23. sep 2019

Som v klimaktériu.O.i. veľmi zle spím.Užívate nejaké prírodné liečivá?Ďakujem za odpovede.

deti95060810
23. sep 2019

@babababka skús čaj na ukľudnenie, potom Persen a keď už nič tak smer lekár....dobre sa spí po Neurole, alebo potom predpisujú antidepresíva....
Niekto tu raz spomínal že užíva serotonín....dotyčnej pani pomohol, kúpiš aj na nete...

simsalabim
23. sep 2019

@babababka melatonin, ale davku okolo 3-5mg. V lekarnach maju pripravky casto obsah iba 1mg.

babababka
23. sep 2019

@deti95060810 Persen som skúšala-vyhádzala som sa,pila som medovku-žiadny účinok,chcem sa vyhnúť sedatívam.

babababka
23. sep 2019

@simsalabim Melatonin?Skúsim nájsť referencie.dík

0silvia0
23. sep 2019

@babababka na menopauzu je kopa aj prírodných liekov, len to všetko vyskúšať. Tebe ide skôr o ten spánok alebo riešiť klimaktérium tak komplexne? Napríklad aj prírodný propolis vraj pomáha, ale neskúšala som. Ja idem vyskúšať ten gynex, ešte mi neprišiel.

simsalabim
23. sep 2019

@babababka mne velmi pomaha. Blizim sa k 50ke (o rok), menzes mam este stale pravidelny a bez zmeny, ale niekolko dni pred nim neviem vobec zaspat a ak zaspim, budim sa stale a som aj 2 hodiny hore. Skusala som vselico, ale melatonin mi zabera najlepsie, viem aj zaspat aj ostat spat. Momentalne mam 5mg.

tenerifka
23. sep 2019

@babababka sportujes?Ak nie,skus,vynikajuce na dobry spanok,staci kludne hodina rezkej chodze vonku

simsalabim
23. sep 2019

@tenerifka tak sa aj sportujem, ale na spanok mi nepomaha. Vstavam o 5 rano (pre mna zabijak! Uplne proti mojmu biorytmu), vecer takmer denne cvicim cca hodinu (jogu aj rotoped), do prace a z prace sice chodim autom, ale po zaparkovani to mam este 20-25 minut pesi, tak aj taky pohyb mam, a hoci vecer uz padam na hubu, v case pred menzesom proste nezaspim. Jednu noc som dokonca nespala vobec a potom som zacala patrat, co by mi asi pomohlo... ale zrejme aj to je prudko individualne.

tenerifka
23. sep 2019

@simsalabim tak sa aj ja tesim,co ma caka🙄

eliska13
23. sep 2019

@simsalabim Nevadí Ti to večerné cvičenie?mňa tak nabudí, že neviem zaspat

simsalabim
23. sep 2019

@eliska13 myslim, ze nie. Je to okolo 6 vecer, spat chodim tak okolo 22-22.30. A zaspat neviem len 4-5 dni pred menzesom, tak v cviceni to nebude...

babababka
23. sep 2019

Ďakujem všetkým.Chcem riešiť menopauzu,ale najskôr spánok.Jednu noc spím,ďalšie 5 nie.Som už na prášky,som ako zombie.

mery1977
1. okt 2019

Dobrý mam 42rokou a mam aj psychické problémy.A mala som už viac x že som nedostala menzes ale teraz mi už mešká 6mesiacou.Neviem či to mám od liekou alebo som v menopauze?

adulikka
1. okt 2019

@mery1977 Mne skoncil menzes v 43 rokoch ,pockaj este polrok ,ze ked nebudes mat rok ,tak vtedy sa uz vravi ,ze je zena v prechode

mery1977
1. okt 2019

@adulikka tak myslíš že to ešte neni prechod? Ale ja ešte beriem lieky a čítala som že aj od nich môže byť že mi menzes vynechava

adulikka
1. okt 2019

@mery1977 Ako uz pisala treba pockat pol roka a uvidis . Ale ja bola po polroku co mi meskal u gynekologa a ten mi to aj uz vtedy potvrdil ,lebo pomaly od 40 tky mi vynechavall 3-4 ,ja tiez beriem lieky a to nenu kvoli nim

mery1977
2. okt 2019

@adulikka ďakujem

mery1977
3. okt 2019

Aj ja mám 42rokou a už mi mešká menzes 6mesiacou tak už môžem byť v menopauze a pri pohlavnom styku ma to strašne bolí

simsalabim
5. okt 2019

@mery1977 na bolest pri styku nepomoze vela lubrikantu? A kolegyna spominala nejake vaginalne capiky na zvlhcenie sliznice, dava si ich na noc.

mery1977
6. okt 2019

@simsalabim Ahoj čo je to lubrikant?

simsalabim
6. okt 2019

@mery1977 hm pride mi zvlastne, ze zena v menopauze nevie, co je to lubrikant, ale ok... pozri si napr. tu https://www.durexsk.sk/produkty/lubrikacne-gely...