icon

Menopauza

majaxy
26. sep 2017

Som zúfalá. Menzes nemám 3 mesiace, návaly tepla otrasné, ale ked prestaly horúčavy zmiernili sa, všetko ma bolí, klby, svaly, som unavená. Lekára chcem navštíviť, len to nejak odkladám. Mám 48. Máte takéto skúsenosti? Prosím, sem s nimi, je to menopauza ?

rawmamka
9. okt 2017

@ivka185 Chápem, najmä ak v rodine máte menopauzu po 50tke...každú ženu zrejme zaskočí, že jedna, dosť podstatná a dlhá, etapa života je už za ňou. Život príšerne rýchlo letí, ja mám babku, ktorá má takmer 90 a vraví, že to uletelo ako sen a ani sa jej nechce veriť, že už má toľko rokov, akoby to bolo len nedávno, čo mala svoje deti malé a dnes sú jej deti už pár rokov dôchodcovia 😀. Ževraj, čím je človek starší, tak tým rýchlejšie mu čas uteká 😨.
Ja ešte nemám 40, ale už mám jedno dieťa dospelé, tak si vravím, že budem mladá aktívna babi 🙂, ja sa vážne už teraz teším na vnúčatá a pritom s mužom by sme prijali ešte nejakých benjamínkov, ak by sa prirodzene podarili 🙂, aj dcéry o tom častokrát vravia, žeby prijali ešte mladších súrodencov, lebo obe zbožňujú deti, stále naťahujú nejaké od susedovcov 😀. Sranda by bola, ak by som sa znova stala mamkou a zároveň babkou 🙂.

rawmamka
9. okt 2017

@lucia1974 Ahoj, ktorý produkt konkrétne užívaš (myslím ten kotvičník 🙂 ) ? Ja som už o ňom počula od viacerých pozitívne informácie, ale zatiaľ som neskúšala.

lucia1974
9. okt 2017

@rawmamka ja mam tinkturu neni to ani drahe a je fakt dobra.

yanni
9. okt 2017

@ivka185 Necitala som vsetko a aj ti verim, ze si bola prekvapena. Ja budem mat bududci rok 40 a uz teraz sa toho "bojim", kedze moja mama mala v zaciatkoch menopauzy velke problemy. Ale tiez jej nastupila az daleko po 50tke.
Teraz ide vsetko velmi rychlo, vsetko je skor. Ako mlade dievcata dostavaju menstruaciu skor ako to bolo u nas, tak to moze byt aj s menopauzou.
Ale ak ta to ukludni, mamina kolegina "nastupila2 do menopauzy ako 36 rocne. neviem si to predstavit. Ja som porodila nasu copanu takmer na den ako 37,5 rocna😨

ivka185
9. okt 2017

@yanni ahoj ano je to pravda dnes je velmi uponahlana doba a vsetko ide rychlo. aj to ze dnes menzes dostavaju takpovediac deti a preto aj ta menopauza prichadza skor ale dnes je to strasne ved niektore maju deti po 30 a predstav si ze by v 35 mali prechod no des, to dnes zeny nevedia ci vobec stihnu mat deti ci nepride skor prechod.Ja mam pocit ze v tom svete je uz vsetko na hlavu.

adika279
9. okt 2017

Ahojte ja uz som rok v menopauze mam 38rokov je to strasne, navaly tepla, nausea, bolesti hlavy, bolesti prs, zmeny nalad, potenie atd. naozaj je to hrozne...drzim Vam vsetkym palce

ivka185
9. okt 2017

@rawmamka Ahoj no je to tak jedna etapa je uz za mnou a pomaly patrim do skupiny seniorov , no ale co uz. Tebe prajem aby sa este postastilo ked si to prajete. Ja uz sa tesim len na vnucatka, ale asi este trochu pockam dufam lebo este obidvaja studuju su 4 -taci na vyske. A ja len dufam ze ten prechod prebehne co najednoduchsie.

ivka185
9. okt 2017

@adika279 no to je velmi skoro ved si este mlada niektore zeny vtedy este len planuju dieta a urcite nepocitaju s menopauzom. Mne uz tiez vynechava menzes asi rok aj daco a ked som bola u lekarky tak mi povedala ze zacina asi menopauza ,ostala som prekvapena myslele som ze to je az po 50. Ja mam 48 rokov a nepocitala som s tym.Ale zatial to zvladam tie priznaky velmi nie su okrem toho ze mam menzes dva krat za rok.

rawmamka
9. okt 2017

@lucia1974 Ďakujem. Mohla by si prosím ťa pripojiť link, lebo tých výrobkov je veľa ?

rawmamka
9. okt 2017

@ivka185 My to s mužom dajako nesilíme, ak to má byť tak to bude 🙂, milujeme sa kedy chceme, pretože mi je jasné, že v 39 rokoch už nie je každý cyklus ovulačný a šanca na otehotnenie je nízka už po 35 roku veku ženy, takže to nechávame doslova na prírodu 🙂. Ak už ďalšie dieťa mať nebudeme, nič sa nestane, ak áno, tak sa potešíme, tak ako tým trom predtým 🙂. Ak príde menopauza určite nechcem substitučnú hormonálnu liečbu, nikdy som ani nebrala HAK, antikoncepciu sme riešili prirodzene - mala som odsledovanú ovuláciu a vedela som kedy áno a kedy nie. Takže budem radšej robiť úpravy v strave, veľa sa hýbať, cvičiť hormonálnu jogu a podobné príjemné záležitosti 🙂. Dúfam, že to prehrmí ako letná búrka, ženy v našom rode našťastie nemali ťažký prechod, brali to v pohode.

lucia1974
9. okt 2017

@rawmamka novaj ja som si myslela ze prechod v 40 a je z toho mala Laura😉ake teraz uz citim zmeny vlasy kvalita menzez iny navaly zatial nemam ale nervozna a vybusna strasne

rawmamka
9. okt 2017

@lucia1974 Ďakujem 🙂.

rawmamka
9. okt 2017

@lucia1974 Ženy to majú náročné od prvej menštruácie až po koniec prechodu, pretože tie hormóny nás doslova valcujú 😀, v tehotenstve, po pôrode, počas kojenia, PMS, každý mesiac počas menštruácie,pred menopauzou, počas nej..... kvantum obmedzení a zmien, ale zasa tie deti za to stoja a byť ženou je úžasné 😉.

oli18
9. okt 2017

@bobsent prosím ťa, napíš mi ten liek 3 v 1. Ja beriem všetky tri osobitne a veľa na ne miniem 🙂 diky

maminuska
9. okt 2017

@rawmamka plodnosť po 35 klesá .. hm ja som porodila po 35 dve deti a som teraz v 8 mesiaci , za pár dní mám 43. Takže po 35 budem mať tri deti . Posledné tehotenstvo je neplánované pritrafenie. Keď poviem že som prvé riešila začínajúci prechod v 42 a ani ma nenapadlo tehotenstvo , tak si mnohé možno poklepú po čele. Lenže moja mama 42 rokov a mala plný prechod a ako som už písala bolo to pre ňu strašné . Dostala sa do takých ťažkých depresií , že sme mysleli že nám vyskočí z okna. Toto dokázal urobiť hormonálny spád u zdravej ženy. Dnes je bez substitučnej liečby v 60 tke jej ju vysadili a je v uplnej pohode. Od nasadenia liečby do troch mesiacov bolo vidieť výrazné zmeny.

rawmamka
10. okt 2017

@maminuska Áno, plodnosť po 35 klesá, ale to neznamená, že hneď klesne zo 100% na 0%, je to prirodzený proces, takže to trvá roky, kým vaječníky úplne vyhasnú. Takisto ako prechod, aj ten netrvá mesiac, ale priemerne 10 rokov - od pozvoľného nástupu až po definitívny koniec. Presne ako s pubertou - aj tá začína kdesi na prelome 11/12 a končí až okolo 17/18. Nehovoriac o tom, že toto sú údaje, ktoré platia pre väčšinovú spoločnosť a vždy sa nájde kvantum ľudí pod tými hranicami a nad tými vekovými hranicami. Niektoré ženy píšu, že menopauza nastúpila v 36 rokoch, niektoré, že ďaleko po 50tke..... ale väčšina z nás sa nájde kdesi uprostred a je to ok.
Kto chce užívať substitučnú hormonálnu liečbu, nech ju užíva, je to každého vec. Ja som si doteraz poradila bez umelých hormónov (nepotrebovali sme stimulovať pred otehotnením, nepotrebovala som sa chrániť pred počatím týmto spôsobom), tak pevne verím, že aj tú menopauzu "dám" svojim spôsobom, ktorý je pre mňa prirodzený 🙂.

bobsent
10. okt 2017

@oli18 posielam IP, aby som nerobila reklamu🙂

susannamk
13. okt 2017

Vyzerá to tak, že si už prešla cez prechod. 🙂 Ja teda ešte takúto skúsenosť nemám, ale moja mamina si tým prešla a pociťovala presne také isté príznaky, ako opisuješ. Pomohli jej na to najmä výživové doplnky s extraktom z peľového zrna, to si pochvaľovala a životný komfort sa jej určite zvýšil. Konečne začala normálne žiť a nemyslela len na menopauzu každú minútu. Ja si teda na to takto sprostredkovane cez maminu spomínam veľmi pozitívne. 😍

alami
13. okt 2017

@adika279 a neriešila si to s dr? Ja som v podobnom veku, tiež po prechode, ale beriem hormóny a teda príznaky menopauzy nemám. Fungujem takto už 2roky a mám sa ako predtým.

nuska
21. okt 2017

Teraz je super produkt z dateliny v akcii na menopauzu. Ak by ste chceli viac info, piste mi spravu.

bublinkova
21. okt 2017

@bobsent ahoj...môžem ťa aj ja poprosiť čo užívaš?.diky

bobsent
23. okt 2017

@bublinkova posielam IP.

kvetinka75
23. okt 2017

@bobsent a môžeš aj mne? ďakujem

bobsent
23. okt 2017

@kvetinka75 jasné pošlem IP. Najprv som to tu písala na fóre, ale potom som si všimla, že produkty by sa zrejeme uverejňovať nemali-ak som to dobre pochopila.
akurát fytoestrogény nezaberú hneď, min. mesiac-dva to trvá.
posielam správu.

kvetinka75
23. okt 2017

@bobsent ďakujem

gazah
23. okt 2017

Každá žena to má iné. Sú ženy, ktoré ani nevedia, že prešli prechodom. Druhá skupina má z každého rožku trošku a tretia to bez psychiatrických liekov nezvládne. Fakt je ten, že to každú ženu dosť zaskočí. Telo si robí čo chce, hormóny skáču ako divoké kone, priberáte, chudnete, upadáte do sebaľútosti..... O menopauze sa hovorí dosť málo a ja. keďže som nemala žiadne ženské problémy som tomu nevenovala absolútne žiadnu pozornosť. Keď to prišlo ani vo sne ma nenapadlo, že je to prechod. Pomaly som si myslela, že umieram. Ženy v strednom veku, ktoré nevedia, že prechádzajú prechodom sú priam ideálnym zdrojom príjmov rôznych alternatívnych terapií a ich odnoží. Dnes mi je to už smiešne, lebo ak by tie ženy nato niekto pripravil, tak by si ušetrili množstvo času, peňazí a nervov pri rôznych sebaanalýzach. No ale zhrniem to. Žiaden strach. Nejde o žiadnu chorobu. Len telo sa začína správať inak a treba mu trochu pomôcť. Treba si aj naštudovať čo to tá menopauza je a čo môžete očakávať. A potom už len stačí urobiť nejaké zmeny v životospráve a ,,skludniť hormón. Stačí si každý deň zaradiť do programu pohyb na čerstvom vzduchu - rýchle prechádzky, začať jesť každý deň doma vyrobený jogurt a pridať niečo na vyrovnanie hladiny hormónov. Mne úžasne pomohol tento prírodný čaj: http://ukko.sk/menopauza/
Veľa zdaru všetkým.

bobsent
23. okt 2017

@gazah pozrela som si ten čaj, ale z fytoestrogénov iba šalvia to by mi nestačilo, tá je iba na potenie. ostatné zložky by skôr pomohli žene, u kt. začína kolísať hormonálny profil. na "čistú" menopauzu bez hormónov by mi to už bolo zbytočné. ani izoflavóny, ani lignány a kumestany.
ale možno na také celkové posilnenie organizmu fajn.každému sadne niečo iné.

gazah
23. okt 2017

@bobsent Pozrite sa aj na tento link. Čaj v prestávkach striedam aj s produktami z tejto stránky a MôžEM Povedať, žE Maximálna SPOKOJNOSť: https://bulgaricus.sk/produkty/rada-magic-power...

bobsent
23. okt 2017

@gazah ďakujem, no ja potrebujem skutočné fytoestrogény vo vysokých dávkach, nielen na úpravu rozkolísaného cyklu, pretože som po radikálnej operácii a nemám substitučnú terapiu. snáď by to pomohlo ženám s hormonálnou nerovnováhou.