icon

Menštruácia a dovolenka

mishrom
27. jún 2023

Prosím o radu.... Existuje niečo, ako zvládne 12r.dievca menštruáciu a kúpanie? Nejaké nepriepustné nohavičky, alebo niečo ako kupacie plavky pre malé deti?

muchotrafka298
•
27. jún 2023

Existuju menstruacne plavky, ma ich viacero firiem. Su ale vacsinou urcene pri velmi miernom krvacani a su cenovo dost vysoko.

mirkava
•
27. jún 2023

@mishrom menštruačné plavky spolu s tamponom, len neviem pre 12 ročnú.

nikolca
•
27. jún 2023

@mirkava 12 ročna a tampon??

luliu
•
27. jún 2023

@nikolca áno úplne v pohode.
@mishrom dcéra si dáva tampón cca od 12r. Zvláda to úplne v pohode, chce sa kúpať......

andreakotesova
•
27. jún 2023

Dcéra používa tampon, ked ide do vody počas menštruácie. Mala 11,5 roka, keď ho prvýkrát pouzila.

jarnajar
•
27. jún 2023

@mishrom tiež si pamätám, že sme na druhom stupni ZŠ používali aj tampóny, tá mini veľkosť.

mishrom
autor
•
27. jún 2023

Fuuu... Ďakujem za odpovede, no tiež sa mi zdá tampón skoro. Vyguglila som menštruačné nohavičky.... V tom by sa nedalo kúpať?

muchotrafka298
•
27. jún 2023

@mishrom no tak toto absolutne neodporucam a ked nechces dievca strapnit, tak na toto rovno zabudni. Pretoze tie nohavicky ked namocis do vody, tak z ich ide vsetka spina von. Takze to v ziadnom pripade. Su to klasicke nohavicky so savou vrstvou, bavlnene a tym ze sa namocia, tak jednoducho bude vsade okolo krv.

luliu
•
27. jún 2023

@mishrom absolútne nie, bude špinavá, to by som jej nespravila

petamich
•
27. jún 2023

nie tie menstruacne nohavicky na to naozaj nie su vhodne, ak nechces tampon (mimochodom ja som tiez pouzivala ten mini s aplikatorom asi od cca. 12), tak potom investovat do menstruacnych plaviek alebo nekupat sa (zial)

elizabet173
•
Autor odpoveď zmazal
•
domiklik
•
27. jún 2023

@mishrom a co majú robiť také dievčatá plavkyne? Netrenovat? Áno tampón, mame 21 storocie, aj tie tampony sa od roku 5 niekam posunuli, existujú aj tampony s aplikátorom, ktoré sú vhodne aj pre "začiatočnicky"

ankare
•
27. jún 2023

@mishrom existujú menštruačné plavky

marca12
•
27. jún 2023

Jedine tampon. Na zaciatok tampon s aplikatorom. Mensiu velkost a casto menit

evaachesa
•
27. jún 2023

Ešte by mohla skúsiť kalíšok, no treba na zavádzanie cvik. Popravde keď si predstavím seba v jej rokoch tak neviem či by som to zvládla. 🙄

matkahelka
•
27. jún 2023

@mishrom menstruacne plavky.tiez som dcere objednala.

januska12323
•
27. jún 2023

Ako môže byť v 12 na tampón "skoro"? Sú aj mini veľkosti a po každom kúpaní meniť.

rebrambora
•
27. jún 2023

Tampon?
Ja som napr. v zivote nepouzila vlozku. Nie je to skoro, ak jej to vyhovuje.

biaa
•
28. jún 2023

@evaachesa to si myslím že v takom veku nepojde :/ bohuzial aké bolo by to riesenie ako pisu baby vyssie najmensie tampóny a vybavene 🙂

chovancova27
•
28. jún 2023

@evaachesa kalíšok asi vôbec nie, neviem si predstaviť ako si ho tam dá... ja ho teda používam už 13 rokov, ale neviem si to u nej veľmi predstaviť

evaachesa
•
28. jún 2023

@biaa
@chovancova27
Veď preto píšem lebo ja som ho začala používať len pred 2ma rokmi. Ale pre mladú babu asi fakt komplikované. 😒

titla
•
28. jún 2023

@mishrom pohladaj menstruacne plavky (NIE nohavicky) - aspon 2-3 kusy a existuju tampony na kupanie (klasicke do vody neodporucam), tie naozaj maju mini velkosti.
Popripade pozri aj tie menstruacne nohavicky, ked vyjde z vody vymeni si a da si sortky napr.
A tak mladej babe, by sa tampony asi najlepsie zavadzali s aplikatorom, ale tie tampony na kupanie ho nemaju.

luliu
•
28. jún 2023

@titla menštruačné nohavičky sú nevhodné do vody, nechápem, že jej to píšeš, tá krv sa hneď začne vyplavovať a bude mať okolo seba krv, bude jej to stekat po nohách ...... To by si spravila svojej dcére?

iwka_77
•
28. jún 2023

@evaachesa a tak pre ako ktoré. Niektoré o nich nechcú ani počuť a iné si ich doslova pýtajú, lebo aj kamošky majú. Je to dosť individuálne

hladamematku
•
28. jún 2023

@mishrom ako zvladne....ucis dievca, ze menstruacia je choroba?? Ma zarobene na vazne problemy...

ninusa221
•
28. jún 2023

Tampón ale 1 krát je to hrozne tiež som ako decko si ho nechcela dať no čakali ma kamaráti išli sme na kupko takže som nemala na výber.😆

tenerifka
•
28. jún 2023

dcera zacala pouzivat na kupanie tampony hned, ako dostala prvykrat(12-rocna), bola na tabore, kupila a ficala normalne dalej, ziadne poucovanie ani vysvetlovanie nepotrebovala. Po 2 rokoch potom presla na kalich (najmensia velkost), a tiez v pohode. Dnesne dievcata su uplne inde ako kde sme boli my v ich veku

titla
•
28. jún 2023

@luliu Neviem ci si sa nepomylila. Ja jej pisem o menstruacnych PLAVKACH, ktore moze vymenit za nohavicky, ked z tej vody vyjde von (a na ne si dat sortky, aby po plazi nebehala v spodnom pradle). Nikde nepisam, aby sa kupala v menstruacnych nohavickach.

biaa
•
28. jún 2023

@evaachesa Jo určite suhlsim s tebou ja ho tiež používam ale mám dni kedy mi to nejde jednoducho😀 a to ho používam už nejaký ten rok😂