icon

Menštruácia mešká a jeden vaječník chýba

25. mar 2025

Dobrý večer,
Menštruácia mi mešká 7 dní, robila som si test kde bola úplne slabá čiarka ( možno kanalik ) išla som na gyn lebo menzes nechodí, povedala som aj o teste.
Na sone mi videl iba jeden vaječník a sliznica že je vyššie.
Zobral mi aj krv a HCG mam negatívne ( menej ako 1 )
Mam nafúknuté brucho, predtým menštruáciu dá sa povedať že pravidelnú + - 1 deň ale väčšinou 28 dňový cyklus.
Som teraz nervózna lebo neviem príčinu a do toho ešte aj ten jeden vajecnik že není vidieť. Pred 3 mesiacmi som bola na preventívnej a všetko bolo v poriadku aj cytologia.
Nemáte niekdo podobnú skúsenosť?
Inak som dosť nafúknutá v bruchu, trochu sa mi vyrážky vyhadzali na brade - čo bežne sa mi nerobia. A mam také bolesti v podbrušku ako pri MS, sem tam taký tlak.

mariynka
25. mar 2025

A akoze, kde by mal byt ten druhy vajecnik?

autor
25. mar 2025

@mariynka vraj ho tam nevidí. Tak z toho mam strach, mam to aj v lekárskej správe napísané. Ale pritom mala som ich dva, tak asi sa vyparil 😱 😶

ailiba
25. mar 2025

Na potvrdenie tehotenstva je este velmi skoro. To ani nemohol nic vidiet. Niekedy vajecnik nie je vidiet, ked je stlaceny crevami, otoceny viac dozadu. U mna sa to par krat stalo. A ziadny problem to nebol.
A co ti lekar povedal na ten vajecnik?

autor
25. mar 2025

@ailiba práveže nepovedal mi nič. Tehotenstvo vyvrátil vraj z krvy je to 100% že niesom - tak neviem. Pri 2 deťoch co mam tak už po meskajucej ms cca 4 dni som mala krásne dve čiarky a aj gestacny vak na sone bol vidieť. Ale teraz teda nebolo vidieť nič a dokonca ani vajecnik. Tak už mám stres čo teda vlastne sa so mnou deje

autor
25. mar 2025

@ailiba aha takže bežné sa to deje ? Lebo co som čítala tak niekde písali že není vidieť keď je cysta alebo nador tak už má napádajú rôzne scenáre.

majamat
25. mar 2025

vajecnik sa nemoze len tak vyparit. niekde tam je, len ho dr nevidel to je cele.

autor
25. mar 2025

@majamat tak doslovne som to vyparenie nemyslela, to bolo skôr ironicky, jasne ze viem že sa nevyparí 😀 len ešte som o tom nikdy nepočula že by zrazu nebol len tak vidieť na sone. Tak ma to prekvapilo dosť, aj vystrašilo 🙂

sisska96
25. mar 2025

nechápem, ako sa môže stratiť vaječník? :D WTF? Gynekolog nebol náhodou po oslave ? :D

majamat
25. mar 2025

ved ani neviem, ze si to slovo pouzila, ja som to ymslela tiez obrazne.

anjelicek26
25. mar 2025

@majamat jasne, ze moze "zmiznut" z povodnej polohy a treba tlacit ako blazon ho najst v inom uhle, ak tam mala pekne "tazku" velku cystu, mohol sa preklopit dozadu, nenajde ho nikto, az chirurg... moj pripad... vedeli sme, ze tam je, lebo tam bol pred tym, potom zmizol ... ono by to bolo vtipne, ale kvoli tomu zrasteny vajcovod, tak divne pretoceny a vajecnik prirasteny k zadnej stene, preto silne ovulacne bolesti, neprijemna ms, proste vsade ZRASTY.... vsetky moje deti su pravdepodobne tym padom len z druhej strany..

colsami
25. mar 2025

Bezne sa stava, ze niekedy pri vysetreni nemusi byt vajecnik zobrazitelny. Takze sice Ta to prekvapilo ale prax hovori ine - vajecnik nemusi byt vzdy zobrazitelny a nie vzdy sa lahko na USG hlada.
Ci uz je "schovany" za inymi organmi alebo v tuku, alebo ako vyssie pise anjeliciek, nezobrazitelny skrz problemy. Doktor postupoval spravne, ze do lekarskej spravy uviedol info a zobrazenie iba jedneho. To neznamena ze druhy zmizol, vyparil sa alebo "nie je", urcite to tak nenapisal v sprave 🙄 Takze by som sa ani tymto stylom nevyjadrovala 🙂

A nie, ak nemas zvysene hcg tak nie si tehotna. A tym padom aj priznaky ktore popisujes nie su z tehotenstva. Tie priznaky v tehotenstve a najma zaciatkoch totiz sposobuje zvysene hcg. A ty ho proste nemas zvysene - takze aktualne nie si urcite tehotna "uz tak" aby si mala tieto priznaky. A ak by si bola tesne po oplodneni, tiez su take priznaky nerealne, aj keby hcg nebolo zvysene. Proste nie si aktualne tehotna.

majamat
25. mar 2025

@anjelicek26 zmiznut urcite nemoze. moze sa len skryt a to je dost rozdiel.

taktotedanie
26. mar 2025

Skryl sa medzi klucky creva alebo za maternicu

ailiba
26. mar 2025

Ale poslal ta niekam na vysetrenie? Vzal ti krv na onkomarkery? Mne sa teda viac krat stalo, ze mi nanho nevidel... Vajecnik nezmizne. Ak by tam bol nador, tak by tam videl nejaky utvar, namiesto toho vajecniku. Poslal ta niekam? Ak sa bojis, tak chod k nemu opat a vypytaj si vymenny listok. V kazdom pripade ti on moze zobrat krv na onkomarkery. Vysledok nie je sice z neho jasny, lebo to mize znamenat aj ibe, ale nieco uz napovie. Ked mas zly pocit, tak to radsej ries.

anjelicek26
26. mar 2025

@majamat to uz je tahanie za slovicka, ved je jasne, ako to lekar myslel... ze ho proste nevidi... moj tiez nie a ani lekar pred laparkou nie...az ked to otvorili...

majamat
26. mar 2025

@anjelicek26 vsak ty ma upozornujes, ze moze zmiznut, nie nemoze, len ho nie je vidiet. cize upozornujes ma a napises blbost.
neviem ani preco bolo potrebne upozornenie, ved som nic nepravdive nenapisala. ja tvrdim, ze zmiznut nemoze a to som napisala aj v prvom komente.