icon

Menštruácia viackrát za mesiac

25. júl 2023

ahoj, chystám sa najbližšiu dobu na gyndu, ale chcem sa zároveň opýtať Vás. Za posledné dva mesiace mi vyšlo, že som to dostala dva krát do mesiaca. Vždy tak po dva a pol týždni. Dosť som si o tom čítala a zisťovala som prečo, môže to byť zo stresu (som momentálne v stresovom období pretože sme sa s partnerom sťahovali do inej krajiny a je to celkom stresové, zmena práce a prostredia, zvykať si na novú posteľ atď.) alebo zo stravy (v týchto horúčavách mi moc do chuti nie je), alebo celkovo to môže spôsobovať hocico iné. Iné faktory skrátka. Chystám sa na gyndu ale je to čakačka. Proste ubehli dva týždne a ja som to včera dostala zasa… Nechápem, ale tak bolestivé, že som si musela dať dva ibalginy (to väčšinou mávam jeden v prvý deň) jednoducho des a hrôza…

alickapusinka
25. júl 2023

Menštruácia býva raz za mesiac .Ak máš krv aj pomimo tak čo najrýchlejšie navštív lekára. Aj za cenu žeby si mala platiť.

cookie29
25. júl 2023

@alickapusinka nie je pravda 😉 niekto ma raz, niekto dvakrat... dolezite je aby bol cyklus pravidelny. Aj pri 28 dnovom cykle mas menzes niekedy dvakrat...

@autorka, asi takto... pokial byva cyklus pravidelny, tak moze byt, ja som dlho mavala cca 21 dnovy. Niekto ma kratke niekto dlhe cykly. Samozrejme su faktory, ktore mozu ovplyvnit oboma smermi, stres, cestovanie, choroba, lieky a podobne...

V kazdom pripade Ty musis vediet, co moze byt za tym, ci sa napriklad chranite, ci je rizkiko tehotenstva a mozneho potratu a podobne... a urcite by som za lekarom zasla, lebo pokial by hned vsetko bolo v poriadku, tak caste krvacanie, najma pokial je silnejsie, ta moze totalne vycerpat a nabehnut na anemie.

veronikavaneska
25. júl 2023

Ahoj cyklus môžeš mať rôzny ale je dôležité že po ovulácii aby menzes prišiel až 14 dní ak príde skôr smer lekár. Dnes som to riešila s lekárom

lenuska9999
25. júl 2023

Ahoj ja som to mala teiz takto 2 mesiace pred svadbou. Mala som menštruáciu každé 2 týždne a veľmi silnú a bolestivú. Pripisujem to stresu, lebo po svadbe už mám cyklus zasa normálny 😀

cukroska
25. júl 2023

Môže to byť presne aj tým čo píšeš (to je ten lepší prípad)ale môže to spôsobovať aj myom. Aj hormóny. Pri hormonálnej nerovnováha sa tiež mení cyklus. Rovnako ako aj v období perimenopauzi,co zrejme nebude tvoj pripad. Ale vo veľa pripadov je za tým práve myom ,polyp a preto jedine čo najskôr na gyndu .