icon

Menštruačné nohavičky

1. júl 2023

Vela krat som tu citala pozitivne skusenosti, tak som si ich kupila aj ja, ale teda nadsena nie som. Dam im este sancu, ale nemyslim si, ze mi nahradia vlozky a tampony.
Zatial som skusila 1x na noc a 1x cez den, kedze som mala doma len jedny. Inak schne to neskutocne dlho. Maju nejaku certifikaciu proti chorobam? Lebo pisu ze umyt, vysusit a pouzit znovu. Oprat az a konci menstruacie... Nemyslim si, ze sa vymyje vsetka krv pri rucnom oprati.
Pozitivum je, ze po noci som nebola v intimnych oblastiach krvava, takze asi to neprepustaju naspat ako vlozky. Nemyslim teraz spinavu postel, ale telo. A to je asi tak vsetko. Ked som ich mala cez den doma, ja osobne som citila trochu mokro... Skusala som Perties a musim povedat, ze ta spodna cast mi pride taka neforemna, krcila sa tak, ze som sa bala ze zboku pretecu, aj ked deklaruju ze nie. Ale co mi najviac vadi je to umyvanie nohaviciek po pouziti. Cielom ich propagacie je ekologia ci nie? Lebo toto podla mna absolutne nie je ekologicke. Kolko vody som minula kym som odtial dostala krv... a to uz nevravim o umyvadle a kachlickach, ze to tam spliechalo. plus pisu, ze prat len v prasku, bez avivaze. takze najlepsie samostatne bez ineho oblecenia. takze tam pojde zase zbytocne vela vody. Prisli mi este Snuggs, ale dovtedy mi skoncila menstruacia. Tak uvidim ako tie, ale podla mna v prani nejaky rozdiel nebude.
Za mna teda za tie ceny- kus cca 30€ a treba ich niekolko na striedanie, nic moc. Navyse ktovie kolko vydrzia. Material sa pranim bude podla mna opotrebovavat.
Dam tomu este sancu, napr. do prace s tamponom a potom vybrat tampon a mat len nohavicky. Ale neverim tomu, ze bez vymeny nohaviciek by mi vydrzali v praci tych cca 10 hodin. A este duplom nie moje prve dni.
Skoda, ze ani kalisok nie je asi pre mna. s nim by to bola asi dobra kombinacia. Ale ja ho proste neviem vyberat. Nezmestim sa tam dobre prstami, uvolnit ten podtlak. potom ma to dole cele boli, som nervozna ze ho nevyberiem atd.

Strana
z2
sweet20
1. júl 2023

jasne

vevapeto
1. júl 2023

Môj názor- bez vložky by som ich nenosila, len ako super vynález proti pretečeniu ( s vložkou). Keď začne dcéra menstruovat tak jej ich určite kúpim ( aby sa vyhla “ nehodám” v škole).

autor
1. júl 2023

@vevapeto ja zase nechapem tie, co ich nosia len s vlozkou. skoda penazi podla mna. vlozky su aj dlhsie na tie prve dni. po bokoch mi nepretiekli nikdy a raz sa mi stalo zozadu. aj to bola moja vina, ze som si na prvy den dala klasicku vlozku a nie tu predlzenu a nesla som na zachod skontrolovat ako na tom som.

chrumka333
1. júl 2023

Ja som teraz vyskúšala prvýkrát, zobrala som nakoniec značku sovick. Mali nejaké zľavy. Prírodný materiál, vyrobené na Slovensku, skutočne veľmi pohodlné, jemné , mäkké. Tiež iba vyplachnem v lavore a dam prať na 40 s tmavým.

abcmajacba
1. júl 2023

@vevapeto presne takto ich používam aj ja a ten pocit že nepretečiem stojí za to 😊

vevapeto
2. júl 2023

Sú ženy, čo majú ozaj slabý menzes a potom zeny, čo tečú ako “ z prasaťa”. No ja cez najsilnejši menzes pravidelne preteciem aj cez 2 vlozky 😏 preto sú tieto nohavičky super vynález napríklad pre mna. Bez vložky by som ich však nikdy nenosila z hyg.dôvodov, nech si výrobca hovorí čo chce. A keď si má dcéra ušetriť hanbu v škole, tak mi za to tie peniaze stoja👍

autor
2. júl 2023

@vevapeto sorry ze sa pytam, ale to ako rychlo sa ti stane, ze pretecies? nemas moznost chodit casto na wc? ja mam podla mna tiez dost silnu menstruaciu prve dva dni. ale chodim casto na wc, takze aj tam kopec toho odtecie. plus tam vidim ako na tom som a vzdy tam idem aj s vlozkou a ak treba, vymenim.

vevapeto
2. júl 2023

No v noci si napr.nedávam budík, aby som sla na WC🤷‍♀️

autor
2. júl 2023

@vevapeto ok, noc je o inom. myslela som, ze sa bavime o dni.

pink_lady
2. júl 2023

Ja som už sice stara (42) a neoplatilo by sa mi to ale ani mladsia by som do toho neinvestovala asi - ked si predstavim co bordelu zo mna vytecie a ako to po par hodinách pachne...a to sa má oprat v rukách? Alebo max 40? Ani normalne spodne pradlo by som neobliekla ak sa pralo na 40 ...🤔ale tak každý si vyberie co mu vyhovuje, ja radsej ostanem tych par rokov neekologická s tamponmi 🤐

bobrina1
2. júl 2023

@vevapeto preco budik? Ty prespis celu noc? Wow, ja nikdy.

autor
5. júl 2023

tak taketo video som potrebovala vidiet. takze uz verim, ze su ekologickejsie, aj ked sa pri ich prani mina dost vody

https://www.tiktok.com/@nataliapazicka/video/72...

s cim nesuhlasim je, ze su ekonomickejsie, lebo ja kupujem napr. naturelly za cca 2,25-2,5€ za 20ks. a nohaviciek by som chcela mat tak 5-6ks ak sa rozhodnem fungovat s nimi. ale tu ekonomicku stranku som ochotna podstupit na ukor ekologie. takze to ma az tak netrapi, ze na vlozkach a tamponoch by som zaplatila menej...

arwen321
10. sep 2024

@krisstinkaa ahoj a nenici ten sanytol savost nohaviciek? ved na stranke pisu ,ze sa ani nemoze pridavat avivaz ,ani v normalnom prasku sa nemaju prat. ja som si kupila tie ich pergent pracie kvetinky, co tam maju. A blba otazka, ale aky sanytol? taketo nieco?

https://www.alza.sk/maxi/sanytol-dezinfekcia-na...

arwen321
Autor odpoveď zmazal
arwen321
10. sep 2024

ja som napriklad prestala pouzivat naturella vlozky a vsetky lacne vlozky a uz pouzivam len always, lebo mala som z nich problemy. aj gynekologicka mi vravela , ze v tych naturella je uplne najvacsi bordel napusteny. Ked som ich prestala pouzivat, problem zmizol. Ja miniem velmi vela vloziek a tamponov za cyklus (mavam tampon+vlozka cez silne dni), takze idem vyskusat, ci tieto gatky nebudu lepsie. ked dam mesacne tak 7eur za jednorazove produkty, to mam za 4roky 336eur (vraj 4 roky by mali vydrzat gatky, predpokladam, ze aj po 4 rokoch budu mat este nejaku savost), tak pri nejakych akciach na gatky ma to vyjde aj lacnejsie pomaly. A chcem hlavne vyskusat, co v noci, lebo to bol vzdy problem

arwen321
Autor odpoveď zmazal
arwen321
10. sep 2024

@bobrina1 mne sa aj cez den stalo napriklad ze som pretiekla. staci ze sa nejako hlupejsie pohnes a zrovna vtedy sa telo rozhodne ze vypusti prud a mas to. v skole som musela utekat napriklad aj po kazdej hodine na wc

autor
10. sep 2024

@arwen321 kde si citala 4 roky? snuggs maju tusim len rok uvedeny s tym, ze mozu vydrzat aj dlhsie. no a teda so snuggsami ja nie som vobec spokojna. pretekaju mi po 2,5-3 hodinach, este skor v nich citim vlhko...
always vlozky su aj take bez tej umelej vrstvy hore? lebo ta mi strasne vadila ked som ich par krat kupila..

muchotrafka298
10. sep 2024

@arwen321 4 roky? To si pri akych citala? Ja mam od firmy DIM (u nas sa predavaju pod znackou Bellinda), mam ich 4 roky a uz pomaly dosluhuju. Hlavne gumicky na pase, tie boli uz vytahane po cca 3 rokoch, minuly rok som si dokupovala dalsie. Normalne ich periem v pracke, davam dezinfekciu z DM a nic sa s nimi nestalo. Nebola poskodena sava vrstva, davam aj avivaz, ked ich periem s beznym pradlom. Lenze nie kazde mozes takto prat.

arwen321
10. sep 2024

@muchotrafka298 perties udavaju az 4 roky

arwen321
10. sep 2024

Neviem aku umelu vrstvu pri always myslis. Ja pouzivam take oranzove. Nezamyslala som sa nad tym materialom, kedze mi neprekaza. Perties uvadzaju az 4 roky. Niekde som na ich strankach videla ze 3-4 roky, teraz som googlila a nasla som 2-4, ale oni maju tie stranky trochu neprehladne, mozno zavisi aj od modelu.

slavka1988
10. sep 2024

Kalisok su dve veľkosti ja volím tu menšiu a skúšala som cez moje plodne obdobie kedy som sa cítila vlhká a lepšie sa mi zavadzal a aj vyberal ale v jeden deň som to skúšala dva x druhý som si dala pauzu a tretí deň ešte asi 3 x a potom to už nebol problém vyberat a keď prišla ms už to bolo fajn ,to len ak by si nechcela hneď zatratiť kalisok ,tak aspoň za mna to chcelo cvik, nohavičky osobne som skúšala a cítila som sa mokro a následne mykoza a potom aj zápal proste ani z vložkou som nemala pocit mokra ako pri nohavickach .Za mna vyhráva kalisok alebo tampón

miska143
10. sep 2024

@vevapeto ja som dcere zakupila 12 ks snuggs nohavičiek,nakolko sportuje mi to prislo pre nu pohodlné,ale teda som trochu viac sklamana,nakolko jej v skole po 2 hodinach kazdy den pretiekli a to mala teda na silný menzes zakúpené🥺.Pisu ,ze si davaju aj vložku do nich alebo tampon,ale potom to straca vyznam nohavičky za 30€a davat si do nich dalsie hyg.pomocky.Ma z nich rozne typy clasic,brief aj na cvičenie a kazde jej pretiekli🥺

miska143
10. sep 2024

No my mame tento isty ptoblem,ze snuggs po 2 hodinach pretečú,ja som dcerekupila 12 ks,nakolko dlho schnu,ale vedela by som im ich veru vrátiť😡

autor
11. sep 2024

@arwen321 uplne ten vrch, co sa dotyka pokozky. mne to pripominalo igelit a lepilo sa mi to na pokozku.

autor
11. sep 2024

@miska143 ja si snuggsy nikdy nedavam von. jedine na uz slabu menstruaciu, cize na posledny den-dva. lebo doma mi pretiekli v teplakoch/na volno. tak v obtiahnutych rifliach by to bolo hadam aj skor. a ten pocit vlhka by bol asi este horsi.
ja ich nosim len na doma. po praci len ak mi vide prave vymenit vlozku. a inak hlavne po sprche, ked este nejdem spat. do vecera nohavicky a na noc poriadne dlhu vlozku. mam aj tie jedny perties, tie si obcas davam na noc. ale ani pri tych si neviem predstavit brat ich do prace.

autor
11. sep 2024

@arwen321 tak perties uvidis. tie moje su po roku uz vysedivene(mala som cierne, a to ich pouzivam 1x mesacne), ale stale "funguju". len su zase oproti snuggsom take nepoddajne, "tvrdsie". akoze za mna cele nohavicky nie.
a neznasam potom stat pri umyvadle a donekonecna vymyvat tu krv...

autor
11. sep 2024

@slavka1988 mala som kalisok vzdy najmensi. a este aj po porode som skusala mensiu velkost a aj tak sa mi tazko vyberal. zatial som sa este nedostala k tomu, ze by som si skusila niektory z tych makksich.

Strana
z2