icon

Menštruačné nohavičky - skúsenosti

alinka183
1. dec 2021

Ahojte,poradte aku mate skusenost s menstruacnymi nohavickami?nepreteka cez ne? Aky je to pocit ked ich mate na sebe?

Strana
z2
pondelok01
14. dec 2021

@marcellka32 ved v poriadku, ja nie som podomovy predajca gatiek, mne je to jedno, ci ich chces alebo nie. Ale ked si ich neskusila, tak nemozes vediet, ci sa ti ich paci alebo nepaci nosit. Mne velmi ulahcuju zivot. Ja by som napriklad umrela z tamponov, neznasam ich, a tiez ti je tato informacia na nic.

somtoja22
Odpoveď bola odstránená
kajka100
22. jan 2022

ahojte žienky, našla som túto diskusiu a prosila by som poradiť ohľadom nohavičiek pre moju 12- ročnú dcérku. Ms ešte zatiaľ nemá, no mám pocit, že už nebude dlho bez nej, tak by som jej chcela pomôcť, aby sa nemusela trápiť s vložkami, ako ja v jej veku. Sama skúsenosti s nohavičkami nemám, používam tampony a vyhovujú mi, no pre ňu sa mi to zdá dosť nepohodlné zo začiatku zvykať si na tampony. Pozerala som tie slovenské Perties, no neviem aký model by bol vhodný a koľko kusov by malo stačiť. dakujem za všetky rady 🙂

saskenix
23. jan 2022

@kajka100 Ahoj, moja dcera ma 14, je pomerne utla a nosi od Perties modely Caly, Sisi a Sofi (tieto su len na uplny koniec, maju nizsiu absorpciu) vo velkosti XS. Kazde maju trosku iny strih. Ale uz si nudzovo poziciavala aj moje Ska (ine modely) a sedia jej celkom ok. Na jednu menstruaciu spotrebuje mozno 6-7 ks nohaviciek, s tym, ze niektore aj otoci, teda vyperu sa a stihnu do dalsieho dna uschnut. Treba ale pocitat s tym, ze sa nemozu susit na tepelnom zariadeni ani v susicke, takze to v zime moze dlhsie trvat.
Najlepsie je asi vyskusat 2-3 kusy, ked to bude aktualne a uvidite.

kajka100
23. jan 2022

@saskenix ahoj, dakujem pekne za info, ešte sa chcem opýtať či používa len tie nohavičky alebo ich strieda s vložkami? A v škole v pohode sú tie nohavičky?

saskenix
24. jan 2022

@kajka100 Uplne detailne to nesledujem, ale pokial viem, pouziva ich iba vtedy, ked jej nestihnu uschnut nohavicky. Nohavicky nosi aj do skoly, ony vydrzia pomerne dlho, takze väcsinou si ich netreba menit, staci, ked pride domov.

manqua
24. jan 2022

Zaujimava tema. Ako dost som o nich pocula, no na to podla mna clovek musi byt proste natura. Neviem, no uz len takto ked nad tym proste premyslam, by mi to asi vadilo, ale zas ako citam, ze to je super vec, clovek by mal chut to aj vyskusat

akvi
24. jan 2022

@kajka100 moja skúsenosť - naozaj veľmi záleží, aka je silná menštruácia. Pri slabej je to úplne ok, kľudne celé doobedie v škole. Pri silnej si to ale ja osobne neviem predstaviť. Je to riešenie na slabšie dni. Aj tak super podľa mňa, v podstate 1-2 dni vložky, zvysok nohavičky.

admontis
Odpoveď bola odstránená
saskenix
26. jan 2022

@akvi Mozno zalezi aj od znacky nohaviciek, niektore naozaj nezvladnu ani stredne silnu menstruaciu. Su vsak znacky, ktore su super a vydrzia v pohode celu noc, nehovoriac o dni v skole u tinedzerky.

akvi
26. jan 2022

@saskenix mne tie moje teda nikdy nepretiekli, lenže pri silnej ms sediet v tom pol dňa nie je vôbec príjemné. Ale súhlasím, že určite je rozdiel medzi značkami a niektoré absorbujú lepšie, tým pádom vydrzia viac. Inak tie moje su v podstate smejdy za pár eur, chcela som len otestovať. Co ale na nich oceňujem, že sú pevné v švíkoch okolo stehien, mozno az príliš. A podľa recenzií som ja kúpila o číslo väčšie, ako bežne nosím, aj tak ma občas ten šev omina, ale na 100% nepretecie.

akonetopier
26. jan 2022

@admontis a su naozaj dobre? Lebo mne sa nepaci ta ich obchodna politika, ze vychvalne nas na internete, porovnajte s inou značkou (hlavne snuggs) a dame vam nohavicky zadarmo. Hm.

admontis
26. jan 2022

@akonetopier Tiež som ich pri prvotnom výbere obisla s tým, že skusim Saforelle,ktore si kde kade nerobia reklamu a potom som lutovala. Ked znamej dali 10% zlavovy kod, vyuzila som a nelutujem. Objednala som dalsie. Rozumiem, že nie kazdemu moze ich obchodna politika vyhovovat, no asi sa snazia prebit konkurenciou. A zas co som pocula, ked zacinali mali akciu 2+1, teraz maju 3+1 tusim a postupne, ked ziskaju klientelu už asi len tak rozdavat nebudu. Neviem, za mna uprimna recenzia a to som bola ozaj velky skeptik.

akonetopier
26. jan 2022

@admontis super, dakujem za tuto reakciu ❤

admontis
26. jan 2022

@akonetopier Zamalicko 🙂

Btw pozerala som a ten zľavový kód ešte funguje. Ak by niekomu pomohol, tak - domini10

marcellka32
26. jan 2022

@admontis ako ich peries a sušis? Ďakujem zvažujem kúpiť pre dcéru

somtoja22
Odpoveď bola odstránená
ubriela
25. aug 2022

Skusili ste niektora menstruacne gatky z Lidla? https://www.lidl.sk/p/esmara-damske-menstruacne... Ake su?

lucyliskova
30. aug 2022

Kúpila som dvojo menštruačných nohavičiek, najprv som mala Menštruačné nohavičky z biobavlny z Blancheporte a potom som kúpila menštruačné nohavičky Báthory z Perties. Nohavičky z Blancheporte nosím pri slabšej menštruácii, látka je veľmi príjemná na telo. Nohavičky Báthory z Perties nosievam v noci, alebo keď je naozaj silná menštruácia. Toto sú nohavičky, na ktoré sa naozaj môžem spoľahnúť.

caramba12
15. okt 2022

@ubriela Tie Esmara z Lidla sú nefunkčné. Mne nevydržali ani hodinu.

lucka8392
6. apr 2025

@alinka183 Ahoj.
Používam menštruačné nohavičky Perties a nedám na nich dopustiť! Neverila som tomu a bála som sa ísť do toho. No po pôrode synčeka mi tampóny nerobili dobre a vložky nemusím. No tieto gatky si naozaj top! Spoľahlivé, pohodlne a navyše aj pekné. Dokonca niektore modeli nie je vidno ani v šatách ci leginach.

Strana
z2