Menštruačné nohavičky - za a proti
@tehotna40 ja tiež používam v slabších dňoch a som tiež spoko…
ja som ich pouzivala zatial len jednu ms. nemam nocne a vzdy mam asi 24-36hod taky dost silny ms. vtedy som ich enmala odvahu pouzit a obzvlast nie v robote. navyse robim dlhe sichty. v tom obdobi casto preteciem, tak som si ich vzala na koniec sichty a na noc som ich sice pouzila,a le dala som ich an nohavicky s vlozkou. taka poistka.
a som spokojna, trosku je problem s pranim, maju sa oplachnut, no kde ich skladovat take mokre. navyse aby som ich lepsie vplachla, pri silnej ms ide z nich fakt dlho taka syto cervena voda. mam take vedierko s vrchnakom, tak som ich dala do toho, potom som oprala. za noc mi nevyschnu, trva to trochu dlhsie. iba vonku vyschli dobre, ale tento luxus nam uz skoncil.
Ja si to neviem predstaviť. Na aký princíp fungujú? To je medzi nohami nejaká výstuž, čo nasiakne tekutinu, či po celých gatkach je krv? Ako to vyzliekate? Veď to musí byť hnusné. Čo na to sa ešte lepí vložka? 🤔
Jedna kamarátka s podobnými vecami trochu experimentovala a odporúčala skôr kalíšok, než nohavičky. Ja osobne skúsenosť nemám, ale tiež si to veľmi neviem predstaviť z hľadiska hygieny. Neznášam vložky, tipujem ze u tých nohavičiek to bude podobne mokré..
A ešte aj ako často si ich meníte? Hádam nie raz za deň. Či jedny na noc. Veď ja keď mám menzes, tak aj 3x za hodinu mením. Vložku.
@tosomja tak ono to závisí od sily, ja keby mením 3 krát za hodinu vyhadzujem skoro čisté vložky, mne by jedna v pohode vydržala aj 24 hodin aj prvé dni, keďže cela moja ms je o pár fliacikoch
@aurorastone2 no áno. Ale aj tej jeden fliacik podľa mňa zapácha po hodine. Ja nie pre silné, ale pre pocit čistoty.
@tosomja jasne chápem ta, našťastie mne teda po hodine nič nepachne ani sa necítim necista, ale beriem každá to mame inak, a to som cez leto bola bežne aj 8krat v sprche za deň, čiže toto mi nejak ozaj nevadí
za mna naj vec na svete, ale treba si dobre vybrat. mala som z lidla za 15€, boli hrozne. teraz mam modibodi cca za 25€, vnutri je vlna, su skvele.
tak aj mna to zaujima, ale hlavne len ako poistka napr. na noc prve 2 dni ze navrch nato. Mate nejaku vyskusanu znacku,...ale aby ma financne neznicila...su aj 80e co viem, ale taku cenu nie som ochotna dat.
@belllinka tak kašlem na ekológiu, keď mi je nepríjemné mokro medzi nohami 🤔 a áno, každý normálny človek pochopí, že keď má žena krámy, tak musí ísť častejšie na wc 🤔 tak ako tehotnej, veď tiež som behala každú chvíľu 😉
A nebola taká vymoženosť ako teraz nohavičky.
V noci áno, zobudím sa často. Nemám celú noc jednu vložku. Asi som divná 🙈
@tehotna40 používam, je to podľa mňa najúžasnejšia vec z novodobých vynálezov 🙂 mám už tretie, značku Perties. Je to slovenská výroba, krásne strihy aj rôzne stupne savosti. Odporúčam pozrieť ich www stránku, budete prekvapene aké sú pekne. Ja mám Bathory, čipkované 🙂 aj manžel pochvaľuje,že sú naozaj pekné. Kým som si kúpila prvé tak som dlho váhala a nastudovala som si o nich dosť. Tieto Perties sú dosť drahé, mňa stal jeden kus 40€, ale sú fakt skvelé. Nepretiekli ani počas najsilnejšej menštruácie, odkedy ich mám tak prespím celú noc ako v bavlnke. Vôbec žiadne nehody, pretecenia, vstávanie v noci na wc.

Odoslala som skôr ako som napísala otázku. Ahojte. Baby uz dlho zvažujem ci kúpiť menštruačné nohavicky. Ak ste mali, alebo máte ste spokojne ? Naozaj vôbec nepretečú? Necítite sa "mokro"? Poprípade poraďte aj konkrétnu znacku. Ďakujem za každú skúsenosť