icon

Menštruačné nohavičky - za a proti

tehotna40
23. okt 2022
Strana
z3
tehotna40
autor
23. okt 2022

Odoslala som skôr ako som napísala otázku. Ahojte. Baby uz dlho zvažujem ci kúpiť menštruačné nohavicky. Ak ste mali, alebo máte ste spokojne ? Naozaj vôbec nepretečú? Necítite sa "mokro"? Poprípade poraďte aj konkrétnu znacku. Ďakujem za každú skúsenosť

luliu
23. okt 2022

@tehotna40 ja som spokojná, aj dcéra. Nepoužívam na najsilnejšie dni, ani som neskúšala, ale verím, že by to zvládli. ...

eternity24
23. okt 2022

@tehotna40 ja tiež používam v slabších dňoch a som tiež spoko…

majamat
23. okt 2022

ja som ich pouzivala zatial len jednu ms. nemam nocne a vzdy mam asi 24-36hod taky dost silny ms. vtedy som ich enmala odvahu pouzit a obzvlast nie v robote. navyse robim dlhe sichty. v tom obdobi casto preteciem, tak som si ich vzala na koniec sichty a na noc som ich sice pouzila,a le dala som ich an nohavicky s vlozkou. taka poistka.

a som spokojna, trosku je problem s pranim, maju sa oplachnut, no kde ich skladovat take mokre. navyse aby som ich lepsie vplachla, pri silnej ms ide z nich fakt dlho taka syto cervena voda. mam take vedierko s vrchnakom, tak som ich dala do toho, potom som oprala. za noc mi nevyschnu, trva to trochu dlhsie. iba vonku vyschli dobre, ale tento luxus nam uz skoncil.

tosomja
23. okt 2022

Ja si to neviem predstaviť. Na aký princíp fungujú? To je medzi nohami nejaká výstuž, čo nasiakne tekutinu, či po celých gatkach je krv? Ako to vyzliekate? Veď to musí byť hnusné. Čo na to sa ešte lepí vložka? 🤔

lenkakravcova
23. okt 2022

Jedna kamarátka s podobnými vecami trochu experimentovala a odporúčala skôr kalíšok, než nohavičky. Ja osobne skúsenosť nemám, ale tiež si to veľmi neviem predstaviť z hľadiska hygieny. Neznášam vložky, tipujem ze u tých nohavičiek to bude podobne mokré..

tosomja
23. okt 2022

A ešte aj ako často si ich meníte? Hádam nie raz za deň. Či jedny na noc. Veď ja keď mám menzes, tak aj 3x za hodinu mením. Vložku.

luliu
23. okt 2022

@tosomja nedáva sa vložka, je to úplne v pohode a nie nie je všade krv, nohavičky ju vsiaknu do seba ako vlozka

aurorastone2
23. okt 2022

@tosomja tak ono to závisí od sily, ja keby mením 3 krát za hodinu vyhadzujem skoro čisté vložky, mne by jedna v pohode vydržala aj 24 hodin aj prvé dni, keďže cela moja ms je o pár fliacikoch

luliu
23. okt 2022

@tosomja majú rôznu savost, také základné vydržia ako 6 vloziek, tak uvádza vyrobca

tosomja
23. okt 2022

@aurorastone2 no áno. Ale aj tej jeden fliacik podľa mňa zapácha po hodine. Ja nie pre silné, ale pre pocit čistoty.

tosomja
23. okt 2022

@luliu čiže mi chces povedať, že ich máš aj 5-6 hodín? Jedny? Och, fuj. Mne to príde nechutné. Ale tak každého vec. 🙈

luliu
23. okt 2022

@tosomja píšem, ako uvádza výrobca, nie o sebe 😉

luliu
Autor odpoveď zmazal
aurorastone2
23. okt 2022

@tosomja jasne chápem ta, našťastie mne teda po hodine nič nepachne ani sa necítim necista, ale beriem každá to mame inak, a to som cez leto bola bežne aj 8krat v sprche za deň, čiže toto mi nejak ozaj nevadí

mandzula
23. okt 2022

@tosomja aj pre mna je to nieco humusne, co si radsej ani nechcem predstavit.

evica17
23. okt 2022

@tosomja záleží od toho aké vložky používaš,niektoré sú parfumované, čo to ani necitit. Kvôli fliacku by som vložku nemenila 3x za hodinu. Vložku som menila kazde 3-4 hodiny. Ale mne skôr príde tampón nehygienickejsi, môžeš ho mať Max 6-8 hodín, a tam je to krv priamo v tebe.

deedol
23. okt 2022

za mna naj vec na svete, ale treba si dobre vybrat. mala som z lidla za 15€, boli hrozne. teraz mam modibodi cca za 25€, vnutri je vlna, su skvele.

mandzula
23. okt 2022

@evica17 ja mam zas skusenost, ze tie parfumovane smrdia v kombinacii s krvou este viac ako neparfumovane.

evica17
23. okt 2022

@tosomja inak ak chces pocit čistoty,radšej by som šla do kaliska u teba.
A inak v noci ti to nevadí,že máš vložku dlho ?

evica17
23. okt 2022

@mandzula tak toto ja neviem, vložky už nepoužívam a keď som.pouzivala, tak mamina kupovala tie lacnejšie,nie parfumované.

mandzula
23. okt 2022

@evica17 ja som si raz omylom kupila parfumovane a odvtedy si davam sakra pozor. Plus je to umely humus navyse.

euka210
23. okt 2022

tak aj mna to zaujima, ale hlavne len ako poistka napr. na noc prve 2 dni ze navrch nato. Mate nejaku vyskusanu znacku,...ale aby ma financne neznicila...su aj 80e co viem, ale taku cenu nie som ochotna dat.

belllinka
23. okt 2022

@tosomja 3x za hodinu menis vlozku? A to ti v robote toleruju, ze iba sedis na wecku? A o nejakej ekologii radsej pomlcim.

tosomja
23. okt 2022

@belllinka tak kašlem na ekológiu, keď mi je nepríjemné mokro medzi nohami 🤔 a áno, každý normálny človek pochopí, že keď má žena krámy, tak musí ísť častejšie na wc 🤔 tak ako tehotnej, veď tiež som behala každú chvíľu 😉
A nebola taká vymoženosť ako teraz nohavičky.
V noci áno, zobudím sa často. Nemám celú noc jednu vložku. Asi som divná 🙈

kopaskova
23. okt 2022

@tehotna40 používam, je to podľa mňa najúžasnejšia vec z novodobých vynálezov 🙂 mám už tretie, značku Perties. Je to slovenská výroba, krásne strihy aj rôzne stupne savosti. Odporúčam pozrieť ich www stránku, budete prekvapene aké sú pekne. Ja mám Bathory, čipkované 🙂 aj manžel pochvaľuje,že sú naozaj pekné. Kým som si kúpila prvé tak som dlho váhala a nastudovala som si o nich dosť. Tieto Perties sú dosť drahé, mňa stal jeden kus 40€, ale sú fakt skvelé. Nepretiekli ani počas najsilnejšej menštruácie, odkedy ich mám tak prespím celú noc ako v bavlnke. Vôbec žiadne nehody, pretecenia, vstávanie v noci na wc.

majamat
23. okt 2022

@kopaskova dobre vediet, aj mam len snuggs

kopaskova
23. okt 2022

@majamat tie som práve nechcela, veľa negatívnych recenzií mali. Aj v porovnávacích testoch skórovali slabo. Veľa pretekali, nemali takú savost.

majamat
23. okt 2022

@kopaskova ja som negativne necitala. teda ani som moc nehladala. mne sa zdaju fajn, ale este ich naplno otestovane nemam. mala som ich v obdobi,ked sa mi ms menila zo silnej, na slabu, ale vydrzali.
no urcite pozriem aj tie slovenske, je lepsie mat viac.

evica17
23. okt 2022

@mandzula tak vo vlozkach celkovo je veľa somarin,už len tie chlorove bielidlá čo není vobec vhodné ,a dotýka sa to tam dolu,kde je to viac citlivé ako koža.

Strana
z3