icon

Menštruačné nohavičky - za a proti

tehotna40
23. okt 2022
deginko
23. okt 2022

Používam pri slabej a stredné silnej saforele a fajn..akurát sa mi zdajú vpredu veľmi nízko položená tá sacia vložka,ale inak fajn nepretecu...a plánujem si kúpiť Bathory od perties

behulka
23. okt 2022

Na doma fajn, do práce za mňa nie. Nevýhodou je ťažšia výmena oproti napr. vložkám. V lete v sukni ešte ok, ale v zime nie. 2-3 hodiny vydržia. Na noc nemám skúsenosti.
Recenzie skús pozrieť tu:
https://menstruacnenohavicky.info/prakticke-rady/

ibrunova
23. okt 2022

A keď máte dlhšie na sebe tie nohavičky, musíte ich mať nasiaknuté medzi nohami, myslím hrubšie, nevadí to? Mne sa to moc nepozdáva, možno ako poistka,že si do dať normálne s vložkou?

luliu
23. okt 2022

@ibrunova necítis nič 😉

majamat
23. okt 2022

@ibrunova nemala som ten pocit,a le na druhej strane ich mozes menit aj castejsie. zavisi od teba ako dlho si ich nechas

dominidi
23. okt 2022

Pouzivala som v 6nedeli, kedze som mala sitie, vonku bolo 40C a doma asi 30C vlozky boli peklo..a musim povedat ze super pocit a nikdy som nepretiekla..ja odporucam

ibrunova
23. okt 2022

@majamat a ako to riešite v robote? Do sáčku a pomedzi všetkých a potom?

majamat
23. okt 2022

@ibrunova no ja som ich mala len jeden cyklus. prve asi 2 dni som ich nepouzivala, az potom. v robote som mala najskor klasicke s vlozkou a dokonca mi pretiekla a potom som si vymenila za menstr. nohavicky. na celodennu sichtu som si ich nedavala, pretiekla som na nocnej. mam trochu obavy ich mat cely den. este som rozmyslala, ze by som si do nich vlozila vlozku,a le len obycajnu bez kridielok, aby som zvysila savost. parkrat by som vymenila a potom yb som si na konci sichty nechala uz len menst. nohavicky.

abbey1
23. okt 2022

@tehotna40 Za mňa super.Ja ich používam hlavne ako poistku s vložkou a potom samotné posledný deň dva. Určite neváhaj a vyskúšaj.

ysseba
23. okt 2022

@tehotna40 Ja som tiež veľmi spokojná. Zatiaľ som ich testovala 2 cykly, teraz budem tretí. Kúpila som si len jedny, proste vyslovene len test, čo za srandu sú nohavičky za 40€ 😀 A je to supeeeer. A úúúplne najlepšie je to na noc. Keď som mávala vložku, tak ani ležať na chrbte som nemohla, leby by som pretiekla, takto je to pohoda. Dlho schnú, to je pravda. Inak prvé moje testovanie - dala som si ich, išli sme na prechádzku, stretli sme známych a oni, že aby sme k nim išli na návštevu. A oni svetlú látkovú sedačku, som si pomyslela, že no do pekla 😀 Tak som celú dobu sedela tak, že som mala zohnutú nohu pod sebou 😀 A len som si nohy menila, taaak mi tŕpli 😀

whatever1
23. okt 2022

@belllinka Ako si to mysela s tou ekologiou? Ze ma setrit vlozkami?

elenita
23. okt 2022

@ysseba a aku znacku pouzivas?

tosomja
23. okt 2022

@whatever1 aj ja som to tak pochopila, že vložky sú nerozlozitelne. 🙄

bluka2
23. okt 2022

Mne sa osvedčili látkové vložky. Je to taký menší kúsok na pranie v ruke, za pár sekúnd oprane (ak teda neostane čistá), povesim a rýchlo aj suché. V kombinácii s kaliskom, perfektné. Používam od dňa 1 po koniec. Takže ziadny odpad, pocit príjemnejší než plastove vložky. Mám ich 5 rôznych veľkostí a stačili by mi aj 3 alebo 4.

bluka2
23. okt 2022

Plus sa dá taká trochu špinava zatvoriť takou cvockou, čiže zvonka je čistá a teda netreba nejaký plastový sáčok, nič na jej prenos domov z práce povedzme

ysseba
23. okt 2022

@elenita Ja som si kúpila Snuggs, ale často čítam dobré ohlasy na Perties, tak ďalšie by som si chcela kúpiť tie 🙂

majlo1234
23. okt 2022

Samozrejme, vlozky aj tampony sa dlho rozkladaju. A vyprodukujeme ich za cely nas zivot kopec. Ja mam aj kalich, aj nohavicky a je to teda omnoho pohodlnejsie ako bezne pomocky

tosomja
23. okt 2022

@luliu vieš, výrobca uvádza aj na detské plienky, že vydržia 12hodin. No nechaj tak dieťa, potom týždeň liec zapareniny. 🤔

belllinka
23. okt 2022

@whatever1 obrovske mnozstvo odpadu a vsetko okolo toho. Urcite je lepsie pouzivat kalisok alebo nohavicky

dankamg
23. okt 2022

@tehotna40 Ja som kúpila nedávno dvoje nohavičky perties a teda musím ich pochváliť. Prvé dva dni, kedy mávam mega silný menzes som o ňom skoro nevedela. Žiadne pretečenie, stále pocit sucha, škoda, že som ich nekúpila už dávno. S vlozkami sa to nedá porovnať.

janulik2008
23. okt 2022

@mandzula parfumované vložky sú nanič ako hovoríš smrdí to neskutočne 🤢

ankare
23. okt 2022

@tehotna40 mám od perties tie najsavejsie. Sú super. Dávam si ich na noc a vydržia celú noc. Odporúčam kúpiť dve kusy, lebo dlhšie schnu. Raz v roku majú akciu, vtedy sa oplatia kúpiť.

lemra
23. okt 2022

@tehotna40 mam menštruačné nohavičky perties a saforelle. Používam ich v noci a na najsilnejšie dní. Nepretiekli ani raz. Vlhký pocit mam občas v saforelle. Perties som mala problém iba v lete cez horúce dni. Majú saciu vrstvu vzadu až po vrch nohavičiek a je v tom horúco vtedy.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
whatever1
23. okt 2022

@belllinka Asi si este nezazila silnu menstruaciu ked tvrdis ,ze kalisok alebo nohavicky su lepsim riesenim. Pocas normalnych dni sa to sa praktikovat, ale ak pretecies vložku 3x za hodinu, tak ani kalisok ani nohavicky nie su volba. Ak vyrobca uvadza ze nohavicky absorbuju 6x viac ako 1vložka tak
@tosomja by ich musela menit minimálne kazde 2 hodiny.

tosomja
23. okt 2022

@whatever1 a keby som bola v robote, tak mi treba minimálne 5ks. A to je drahý špás.

bluka2
23. okt 2022

@whatever1 tak ale to je už zdratovny problém, ktorý treba riešiť, nie? Veľmi silná menštruácia. Ide okrem iného aj o stratu železa, môže mať žena potom problém s anémiou

tosomja
23. okt 2022

@bluka2 ja som pred tehotenstvom mala druhý deň silnú, že v noci som musela aj 6x vstať. A to nevravím o Tom, že keď sa postavis, tak ....a bolo všetko v poriadku. Žiadna znenia, ani zdravotné ťažkosti. Dva dni silné, potom normálna.
Teraz skoro ani nemám. Ale aj tak si neviem predstaviť byť 6 hodín v jedných špinavých nohavičkách. 🙈

jaskolka
24. okt 2022

@tosomja má to takú náplň, čo vsakuje krv. Vložku už na to lepiť netreba. Zo zvedavosti som si jedny objednala, ale vyskúšala som len na slabšie krvácanie (asi 4 deň). Osobne ma to veľmi neoslovilo,skor ten kalisok odporúčam

bluka2
24. okt 2022

@tosomja to je drsné. Ja v noci nevstavam nikdy. Kedysi som zvykla jeden deň raz v noci vstať, ale ani to už nie