Menštruačné nohavičky - za a proti
Na doma fajn, do práce za mňa nie. Nevýhodou je ťažšia výmena oproti napr. vložkám. V lete v sukni ešte ok, ale v zime nie. 2-3 hodiny vydržia. Na noc nemám skúsenosti.
Recenzie skús pozrieť tu:
https://menstruacnenohavicky.info/prakticke-rady/
A keď máte dlhšie na sebe tie nohavičky, musíte ich mať nasiaknuté medzi nohami, myslím hrubšie, nevadí to? Mne sa to moc nepozdáva, možno ako poistka,že si do dať normálne s vložkou?
Pouzivala som v 6nedeli, kedze som mala sitie, vonku bolo 40C a doma asi 30C vlozky boli peklo..a musim povedat ze super pocit a nikdy som nepretiekla..ja odporucam
@ibrunova no ja som ich mala len jeden cyklus. prve asi 2 dni som ich nepouzivala, az potom. v robote som mala najskor klasicke s vlozkou a dokonca mi pretiekla a potom som si vymenila za menstr. nohavicky. na celodennu sichtu som si ich nedavala, pretiekla som na nocnej. mam trochu obavy ich mat cely den. este som rozmyslala, ze by som si do nich vlozila vlozku,a le len obycajnu bez kridielok, aby som zvysila savost. parkrat by som vymenila a potom yb som si na konci sichty nechala uz len menst. nohavicky.
@tehotna40 Ja som tiež veľmi spokojná. Zatiaľ som ich testovala 2 cykly, teraz budem tretí. Kúpila som si len jedny, proste vyslovene len test, čo za srandu sú nohavičky za 40€ 😀 A je to supeeeer. A úúúplne najlepšie je to na noc. Keď som mávala vložku, tak ani ležať na chrbte som nemohla, leby by som pretiekla, takto je to pohoda. Dlho schnú, to je pravda. Inak prvé moje testovanie - dala som si ich, išli sme na prechádzku, stretli sme známych a oni, že aby sme k nim išli na návštevu. A oni svetlú látkovú sedačku, som si pomyslela, že no do pekla 😀 Tak som celú dobu sedela tak, že som mala zohnutú nohu pod sebou 😀 A len som si nohy menila, taaak mi tŕpli 😀
Mne sa osvedčili látkové vložky. Je to taký menší kúsok na pranie v ruke, za pár sekúnd oprane (ak teda neostane čistá), povesim a rýchlo aj suché. V kombinácii s kaliskom, perfektné. Používam od dňa 1 po koniec. Takže ziadny odpad, pocit príjemnejší než plastove vložky. Mám ich 5 rôznych veľkostí a stačili by mi aj 3 alebo 4.
Plus sa dá taká trochu špinava zatvoriť takou cvockou, čiže zvonka je čistá a teda netreba nejaký plastový sáčok, nič na jej prenos domov z práce povedzme
Samozrejme, vlozky aj tampony sa dlho rozkladaju. A vyprodukujeme ich za cely nas zivot kopec. Ja mam aj kalich, aj nohavicky a je to teda omnoho pohodlnejsie ako bezne pomocky
@mandzula parfumované vložky sú nanič ako hovoríš smrdí to neskutočne 🤢
@belllinka Asi si este nezazila silnu menstruaciu ked tvrdis ,ze kalisok alebo nohavicky su lepsim riesenim. Pocas normalnych dni sa to sa praktikovat, ale ak pretecies vložku 3x za hodinu, tak ani kalisok ani nohavicky nie su volba. Ak vyrobca uvadza ze nohavicky absorbuju 6x viac ako 1vložka tak
@tosomja by ich musela menit minimálne kazde 2 hodiny.
@bluka2 ja som pred tehotenstvom mala druhý deň silnú, že v noci som musela aj 6x vstať. A to nevravím o Tom, že keď sa postavis, tak ....a bolo všetko v poriadku. Žiadna znenia, ani zdravotné ťažkosti. Dva dni silné, potom normálna.
Teraz skoro ani nemám. Ale aj tak si neviem predstaviť byť 6 hodín v jedných špinavých nohavičkách. 🙈

Používam pri slabej a stredné silnej saforele a fajn..akurát sa mi zdajú vpredu veľmi nízko položená tá sacia vložka,ale inak fajn nepretecu...a plánujem si kúpiť Bathory od perties