Meškajúca menštruácia po pôrode a bolesť podbruška

lusyke
5. jún 2020

Ahojte. Potrebujem poradiť ohľadom krámov po pôrode. Rodila som koncom februára. Keď som bola po šestonedelí tak som volala gynekológovi aby som sa objednala na prehliadku. Sestrička mi povedala, že ak nemám žiaden problém tak kvôli korone prehliadku odložíme, lebo berú len súrne prípady. V tom čase som sa cítila už dobre tak som to nechala tak.
Po 2 mesiacoch od pôrodu som dostala krámy. Po prvom pôrode mi to prišlo až po 4 mesiach, tak ma to prekvapilo. Ale asi to bolo kvôli tomu že prvú som plne kojila a teraz iba čiastočne. Pár dní pred krámamy ma pobolievalo bruško. Boli slabšie a kratšie ako som bola zvyknutá ale pripisovala som to hormónom. Odvtedy už prešlo 31 dní. Môj cyklus pred pôrodom bol 26 dní. Už piaty deň cítim pobolievanie bruška, niekedy dosť intenzívne. Čakala som že už to dostanem ale stále nič.
Mám to pripisovať hormónom alebo sa obávať a trvať na prehliadke? Nechce sa mi v čakárni vysedávať v rúšku, ja sa v ňom dusím, tak sa vyhýbam miestam kde ho musím mať dlhšiu dobu a u môjho gynekológa sa čaká naozaj dlho. Pri prvej som nemala taký problém. Je to normálne alebo to mám riešiť? Ako ste to mali vy? Keď som nemala prehliadku tak neviem či je všetko tam dole ok.

nadal24
5. jún 2020

@lusyke je tam aj možnosť že si opäť tehotná?

lusyke
autor
5. jún 2020

@nadal24 to určite nie. Ešte na to nebola chuť.

nadal24
5. jún 2020

@lusyke mne sa to stalo pri prvom dieťati tak preto sa pýtam 🤭teraz som 5 mesiacov po pôrode a ešte to stále nieje ok raz mám menštruáciu 2x za mesiac potom zase mesiac vôbec ,bola som s tým pri gynekologicke a povedala mi že je to normálne kým sa dajú hormóny do poriadku tak to trvá. Myslím že treba čas a zbytočne nestresovat 🙂

lusyke
autor
5. jún 2020

@nadal24 ďakujem. Ja som z toho len trochu prekvapená lebo po prvom pôrode sa mi rozbehla menštruácia normálne a bola pravidelná ako hodinky. A divné je to pobolievanie brucha práve v čase keby som to mala mať. No snáď sa to upraví. Asi to bude aj tým že dcérku kojím nepravidelne a prikrmujeme Nutrilonom. Raz chce viac moje, inokedy UM. Asi sú z toho tie hormóny zblbnuté.