Meškanie menštruácie a súvisiace zdravotné obavy
Ahojte. Vopred napíšem, že tehotná nie som. Na 36dc a 37dc čiže včera, som si robila test a negatívny.
Po gynekologickej stránke som v poriadku, žiadne cysty, žiadne myomy. Na krčku mám 1,5cm léziu mozaikovú, ale cytologia, kultivacia na jedničku. Čiže žiadne kvasinky,ziadne hpv nič.
3 deti. Ciže viem kedy ovulujem, aj viem, kedy som mala priesvitny hlien vaječneho bielka, ale proste menstruacia nikde. Mám aktivny sexualny zivot, ale tehotna nie som a to mi potvrdili aj testy.
Ale mam zvysenu cinnost SŽ.. anti tpo 360 ale to mam už tak dlhodobo ...
A už je to tak dlhsie ale vzdy tak 30-32dc raz som mala minily rok 35dc. .. je to zuflastvo pre mna .. lebo co uz mi mala vcera skoncit ona este neprisla..
Gynekolog ? Menim ho, lebo mi povedal nech si dam teliesko a uplne zastavime celu menstruaciu a nebudem mat problemy.
Horsie je este na tom moje symptomy pms, robia sa mi vyrazky na tvari, trosku ma pobolievaju prsia a mam kremovejší výtok a po tej psychickej nervozita plačlivost podrazdenosť.. mali ste niektora nieco podobne ?
Okrem vyššie spomenutého aj vyššia fyzická aktivita alebo nižši kalorický príjem môže spôsobiť meškanie MS.
@anonym_autor Ahoj a kolko mas rokov? Nemozes ist pomaly do menopauzy? Pripadne, nemala si stresove obdobie, neuzivala si atb, pripadne ine lieky,ze si bola chora? Je viacero moznosti oddialenia menstruacie. Cize my tu mozeme len hadat. Ale tak skus este toto napisat, ci by to nemohlo suvisiet.
@motylik2559 ano ospravedlnujem sa .. mam 29 rokov a od posledneho porodu 1 rok za ktorí som pribrala 12 kg ..mam rozne životné obdobia stres je u mna na dennom poriadku, ale aj z toho vsetkeho co mi vyvolava strach. Koncom mesiaca idem zas na krv a sono stitnej zlazy, ale aj z toho mam strach, a teda hlavne v tom obodbi pms je psychicke vypätie na maxime
@motylik2559 ano ospravedlnujem sa .. mam 29 rokov a od posledneho porodu 1 rok za ktorí som pribrala 12 kg ..mam rozne životné obdobia stres je u mna na dennom poriadku, ale aj z toho vsetkeho co mi vyvolava strach. Koncom mesiaca idem zas na krv a sono stitnej zlazy, ale aj z toho mam strach, a teda hlavne v tom obodbi pms je psychicke vypätie na maxime
@anonym_autor Autorka z coho konkretne mas strach? - z lekarov a vysetreni? Lebo si pisala,ze vysledky ok, len ŠZ mas ale dlhodobo. Myslim si, ze dost u teba za meskanie menstruacie uraduje ozaj hlavne neustale psychicke vypätie + moze byt aj to,ze si pribrala = jedno s druhym, ked sa da dohromady tak tvoje hormony zblbnu raz za cas. Neboj, vsetko bude ok, hlavne sa skus vnutorne viac ukludnit lebo stresom si dopomozes akurat tak ku kadecomu,kedze stres je spustacom chorob a psychosomatickych tiez. Zaklad je, aby si sa dostala idealne co najskor do väcsieho kludu🤗
@anonym_autor Autorka z coho konkretne mas strach? - z lekarov a vysetreni? Lebo si pisala,ze vysledky ok, len ŠZ mas ale dlhodobo. Myslim si, ze dost u teba za meskanie menstruacie uraduje ozaj hlavne neustale psychicke vypätie + moze byt aj to,ze si pribrala = jedno s druhym, ked sa da dohromady tak tvoje hormony zblbnu raz za cas. Neboj, vsetko bude ok, hlavne sa skus vnutorne viac ukludnit lebo stresom si dopomozes akurat tak ku kadecomu,kedze stres je spustacom chorob a psychosomatickych tiez. Zaklad je, aby si sa dostala idealne co najskor do väcsieho kludu🤗
@motylik2559 tak nemozem povedať, že mám depresie, skor take vyhorenie na rodičovskej, a taky ten strach s myšlienkou čo ak .. no a najviac ho mavam v tom obdobi pms ja dufam ze vsetko bude ok a dakujem
@motylik2559 tak nemozem povedať, že mám depresie, skor take vyhorenie na rodičovskej, a taky ten strach s myšlienkou čo ak .. no a najviac ho mavam v tom obdobi pms ja dufam ze vsetko bude ok a dakujem
@anonym_autor Niekedy uplne staci aj podvedomy stres, ked ho mas casto. Pri 3 detoch to nemas uplne jednoduche, chapem. PMS tiez dokaze zamavat ako bonus k tomu. Mas niekedy cas aj vyslovene len na seba? Ist si zacvicit, alebo aj keby nie to, mozno doma skusit nejake dychove cvicenia, kedy sa budes sustredit len sama na seba a kazdy nadych-vydych, pripadne nieco ako joga aspon tie lahsie cviky na dychanie+natahovanie🙂 Skus aspon toto pre zaciatok. Alebo si zacni citat nejaku peknu knihu + k tomu medovkovy cajik (ten je fajn na ukludnenie). Pripadne ked nic z toho nezaberie, skus svoj problem povedat obvodnej co ona na to, ak je to dobra lekarka bude vediet ako pomoct alebo aj tvoja endokrinologicka ti moze dat minimalne nejaku dobru radu❤️
@anonym_autor ahoj, hlavne sa ukludni, nic vazne to nie je🙂
Bielkovy hlien automaticky neznamena ovulaciu, je to len jeden z priznakov bliziacej sa ovulacie suvisiaci so zvysenim estradiolu.k ovu nemuselo prist v case, kedy si myslis,ze prislo.pripadne nemusela byt vobec.keby si sledovala cyklus napr.podla teploty, z krvi abo hlienu (detailne)tak by si to mala presnejsie. Prezivas to prilis silno, musis trosku vypustit paru.
Volyv na ovu moze mat aj tuk v tele, cim viac tuku,tym vacsi vplyv na ovu a cely cyklus.pises,ze si pribrala 12 kg, co je prudsi narast,moze to mat vplyv.
Nestresuj🙂 tento cyklus nechaj plavat a dalsi uz bude lepsi

@anonym_autor Ahoj a kolko mas rokov? Nemozes ist pomaly do menopauzy? Pripadne, nemala si stresove obdobie, neuzivala si atb, pripadne ine lieky,ze si bola chora? Je viacero moznosti oddialenia menstruacie. Cize my tu mozeme len hadat. Ale tak skus este toto napisat, ci by to nemohlo suvisiet.