Meškanie menštruácie po Clostilbegyt a Duphastone
Ahojte snažilky! Viete mi niektorá pomôcť. Beriem 2.mesiac duphaston a 1mesiac clostilbegyt+duphaston, pretože sa mi nedarí otehotnieť. Výsledky z hormonálneho profilu som mala v poriadku, pravdepodobne mám "spomalené vaječníky" pod dlhom braní antikoncepcie. Problém je, že mi už 5 dní po dobratí clostilbegytu a duphastonu mešká menštruácia. Tehotenský test je negatívny ale bolia ma strašne prsia, mám citlivé bradavky, časté močenie a necítim sa celkovo najlepšie. Nemáte niekto takéto skúsenosti? Už sa začínam strachovať v čom je problém. Či mi liečba nezaberá, strašne túžime po bábätku.
Ahojte dievčatá pridávam sa do diskusie 😎 Já som tento mesic brala clostik+duphlaston a čakam čo bude dalej dnes je 28DC takže teoreticky by som to mala dostat.Dúvam že už sa mrcha nedostaví vobec lebo sa tiež snažime už viac ako rok aj 3mes.Ale musím povedat že to nedarenie malo aj pričinu mala som ureaplazmu ktoru mi lekar zistil ked sa nám nedarilo rok potom liečba 2mes. aj partner.Len nechapem prečo mi ten ster neurobil predtým ,lebo som mala stale problemy z dola vytok svrbenie a nakoniec krv pri styku ..ale je to za nami takže dúfam že sa zadarilo....som zvedava a všektym prajem // 😲
ahojte!rada by som sa zapojila do diskusie...my sa snažíme o mimčo 7 rok...podstúpila som už snáď všetko.folikulometriu,operáciu vaječníkov,rengen vajcovodov (či sú priechodné),liečenie v Lúčkach (bolo tam super),až po tabletky clostil+duphaston...ale co je podstetné minuli rok som zmenila aj DR a nič lepšie som urobiť nemohla...predtým to boli len vyšetrenia,tabletky a zas a zas...teraz je to upne iné,síce postup liečby je ten istý,ale prístup dr je na nezaplatenie,toľko ľudskosti v lekárovi som ešte nevidela.aj sa cítim lepšie po psychickej stránke a teším sa na to čo nové ma ešte čaká...behom pol roka sa výsledky zmenili o 90%.to čo 1 lekár nezistil za 6 rokov,tak ten druhý behom pol roka asi na všetko...dokonca aj na to že mam problém so štítnou žľazou a to ako som sa dozvedela ma veliký vplyv na tehotnosť.
tento mesiac už mi bol pichnutý aj pregnyl(na podporu ovulácie)...takže čakám čo bude...mali sme 2 folikuli na oplodnenie a aj sa uvolnili...čiže ovul.bola.len či sa spermošky dostali až k nim.DRŽÍM NÁM VŠETKýM PALCE ABY SME MALI VYSNíVANÉ 2čIAROčKY NA TESTIKU... 🙂
@jljz911 - ahoj a vitaj u nas. 🙂
Takze, moc moc ti drzim palce (ci paste, ci ako sa to hovori), nech ti to vyjde!!! 😉 😵 Nech su // 😵
Doktor ti hned dal ten clostik, ci najskor len Duphaston...? Lebo ja beriem zatial len Duphaston a som zvedava, ze co bude nasledovat...
@cmelica - ahoj a samozrejme, vitaj u nas " v klube".... 😉 Dufam, ze tu ani ty nepobudnes dlho - ani my sa nechystame. 😉 😵
Paani, sedem rokov je teda dlha doba, to musis mat boziu trpezlivost. My sa snazime dva a pol roka a miestami som uz zufala a nahnevana na cely nespravodlivy svet. 😠 No, ale potom si poviem, ze sa ide dalej a ze to raz MUSI dobre dopadnut. 😵
Dobre si urobila, ze si zmenila doktora! Velmi na tom totiz zalezi. Ja som mala taky isty problem ako ty - moj exdoktor bol uplny flegmatik - kaslal na mna z vysoka... 😒 Darmo som mu vysvetlovala a prosila ho, nech ma posle ASPON na zakladne vysetrenia, ci som v poriadku a ci mozem otehotniet. On si stale hudol svoje a ze, nech to necham na prirodu. Tak som od neho nedavno odisla a hned som si vsimla ten priepastny rozdiel doktorov v komunikacii s pacientom. 😉 😀
Potomdaj vediet, ako dopadlo vase snazilkovanie! 😉
@catharinka 🙂 🙂
Ahoj!!Dakujem za prijatie 🙂 ja som hned od zaciatku brala clostil...teraz momentalne to bol 6 mesiac.dr uz povedal,ze ak dostanem tak si ho uz nasadzovat nemam,ale na vysetrenie idem ako keby som ho brala na 11-14den ciklu.chce vediet ako sa zachovaju teraz vajcka.predpisoval mi to po 3 balenia.takze som chodila z lekarne domov ako drogový díler 😅 .ak ti mozem poradit tak nech si manzel nasadi vitamin E 400,nam to tiez predpisal.1 spermiogram nebol na 100%,robil ho sam gynekológ ...tak muzovi nasadil tento vitamin.no a tento mesiac nam ho robil znova a povedal ze je to o 100% lepsie...takze nas zas potesil 🙂 vy ste boli na spermiograme??ake vysetrenia mas za sebou?
joooj a moje pevne nervby uz pomali prestavaju sluzit.v praci mame 3 tehulky,kamaratka ma teraz v maji termin,takze tiez uz niekedy mam pocit ze kaslem na vsetky tie lieky a vobec ze uz bolo toho dost.no na drujej strane som si povedala ze som este neskusila vsetko...asi sa dame tak za rok ked to nevide nahovorit aj na umele.ale este tu niaka ta nedej je.pan dr hovori,len sa mi drzte,snazte sa,vycistite hlavu,nestresovat sa a ze palceky drzi stale aby nam to vyslo..je tam velka nadej,aspon on to vzdy povie,no je zlaty 😀 a keby nemam takeho manzela akeho mam tak uz som asi davno na psychiatrii,je dolezite aby si citila podporu aj z jeho strany.takze kocky ziadne stresovanie a budeme bojovat az do poslednych chvíľ 🙂 a to vytuzene povedat si budem mamou raz urcite pride.verim tomu,treba tomu verit!!!
jasne ze dam vediet ako to dopadlo 😉
a, som zabudla 😎 teraz som si nasadila femibion 800...je to na planovanie tehotenstva a do konca 12tezdna tehotenstva..je tam obsadene cela skala vitamínov a a hlavne kyselina listova co je velmi dolezite...mne ich oporucil lekar,su volne dostupne.
@catharinka Ahoj najprv mi dal clostilbelgyt 6DC na podporu ovulacie potom o tyžden som išla na kontrolu folikulomeriu to je ultrazvuk kde zistil že mám dominantný filkul 24mm a povedal že o den praske naordinoval mi polhlavny styk dva dni po sebe.Negatívum toho clostíku bolo že sa mi urobili male cističky ale praskli a potom mi dal duphlaston som zvedava dnes mi to meška jeden den ale vraj po tych liekoch to zvykne meškat aj 10 dni ...
@cmelica - dakujem ti za super radu ohladom toho vitaminu E 400 pre manzela, si zlata. 🙂 Manzelik bol dnes na spermiograme, vsetko ma excelentne... Moj doky sa az cudoval (ked videl jeho vysledky), ze v dnesnej dobe ma nejaky muz take nad mieru dobre vysledky. Ked som to povedala drahemu, tak chodil dnes cely den ako pav. No, ale mu vravim, ze milacik, sa darmo tesis nad mnozstvom spermii, ty nie si cmeliacik, co opeluje vsetky kvetinky - iba jednu - mna... 😉 😀 No, sme sa skratka doberali cely den. On na to, ze si zalozi mestecko... 😵
Mas super manzela aj ty urcite, ked ta tak podporuje - tak to ma byt.
Ja mam za sebou sono a folikulometriu. Beriem Duphaston a zajtra mozno dostanem pregnyl.
Inak, tenfemibionje super vec, aj ja ho uzivam.
@catharinka tak to GRATULUJEM k hojnemu poctu,uz len aby sa dostali tam kam maju,k tej spravnej kvetinke 🙂 je super ze to neberiete uplne ze na nervy vazne,treba sa uvolnit a trosku aj posrandovat.ach ty chlapi,keby mali absolvovat to co my neviem ci by sa az tak naparovali 😀 my tiez mame teraz take obdobie srandicky-srandicky...povodne som mala 3 folikuli,no praskli len dva...tak kazdy nam praje 3 alebo 2jicky...ze tak to by bola az potom sranda keby to bol fakt 🙂 no uvidime ako to dopadne...dnes mam 28 den ciklu,no po dufastone to vie meskat,tak cakame a cakame.
neposlal ta dr na vysetrenie stitnej zlazi alebo na diabetologiu?ja som toto vsetko absolvovala.a kolkaty den ciklu mas?ked ti az po dufastone bude pichat pregnyl...mne ho pichol presne na 14den ciklu.no asi kazdy ma svoje metody 😎
@jljz911 Ahooj...ja som vzdy brala clostil na 3 den a to po 2 tabletky..dufaston na 16 den a teraz mi pichol navise aj pregnyl na 14 den.vzdy sa mi utvorili 3 folikuli...nie vzdy sa vsetky uvolnili.pri kontrole na 20-22 den som mala vzdy 1 zvedceny do cisty...aj teraz to bolo tak...cisty sa vedia tvorit pri tejto liecbe..je to proste vela hormonov naraz...PRAJEM TI ABY SI MALA VYTUZENE // NA TESTIKU...daj vediet!
Ahojte, tak ja beriem tiež femibion 800. Mám kúpenu aj materskú kašičku na ďaľší mesiac ak byto teraz náhodou nevyšlo. Má sa začať brať vraj od začiatku cyklu. V utorok ma čaká folikulometria, už sa trochu bojím, dúfam, že budem mať pekné folikuly a že clostil zabral.Ja som zatial brala len 1*denne. Beriem aj duhpaston od 15dňa cyklu. O pregnyle zatial reč nebola.
Čo sa týka toho duphastonu, je to pravda že po ňom meškáva menštruácia ja som dostala až o 6 dní neskôr. Ale prajem vam aby ste mali radšej 2 čiarky na testíku. Aj ja dúfam, že ich už uvidím. Len aby teraz bola folikulometria dobrá.
@catharinka ahoj,
aj u nas ten speriogram vysiel vyborne, lekar nam povedal ze som si dobre vybrala ze deti budeme mat, a dal nam vitaminy E no akosi nic,
ja som si teraz kupila Acidofolan, je tam kys.listova tak dufam ze to dopomoze k // 🙂
a ako dopadla folikulometria? co povedal lekar?
ty beries nieco?
Hojte, kocky - snazilky. 🙂 Mam jeden problem, mozno mi budete vediet poradit. Dnes som bola u doktora a pichol mi pregnyl. Duphaston vraj nemam brat nasledujuchich pat dni, aby mi nezablokoval ovulaciu. No a potom ho mam zase zacat brat. Ale neviem, ze ako dlho ho mam potom brat. Do toho 25dna (aby teda o dalsie tri dni prisla pripadna menstruacia), ci do kedy? Doktora som sa pytala, ze do kedy mam brat Dufik a on mi na to len povedal, ze: "menstruacia je neziaduca, kedze chcete otehotniet". To je vsetko. No, ja som z toho teraz UPLNY jelen.
Prosim vas, ak viete, poradte. Moc dakujem.
@lucinanm - dakujem, folikulometria dopadla dobre, teda asi. Folik sice nepraskol a bol uz velky 22mm, ale dokyno mi pichol pregnyl na podporu ovulky. Teraz snazilkovanie a uvidi sa. Dokyno mi tiez povedal, ze teraz najblizsich pat dni nemam brat Duphaston, aby mi nezablokoval ovulaciu. Potom ho mam zacat znovu brat, len neviem, ze DO KEDY. To som nepchopila, ze ako mi to dalej vysvetlovat, lebo mi to tak vselijako skombinoval, ze som z toho mala gulas...Ak si mala nahodickou podobnu skusenost, napis, dakujem. 😉 😵
Ja beriem femibion 800 s kyselinou listovou, ine nic.
A co noveho u teba...? 🙂
@catharinka aj moj priatel mal vinikajuci spermiogram......vraj na dnešnu dobu vyborne vysledky 😎
@jljz911 - to je super, je to hned o 50% vyssia nadej, ze sa tehu podari. Zvysnych 50%je na nas... 😉 Aaaa, tu je ten pes zakopany, aspon v mojom pripade.... 😒
@jljz911 - aj ja som pocula o meskajucej menstruacii po tychto liekoch... 😒 Clovek uz caka a caka a ziadna mrcha. Tak sa zacne tesit, ze mozno je to tehu - no a potom ta hnusacka mrcha dorazi... 😠 Ale, raz sa to podari!!! 😀
@catharinka akurat hladam na nete kolko maximálne ma meškat vieš aby som vedela kedy testut neoplati sa skorej už tolko penazi som investovala do tych testov...že som si povedala že až ked mi bude meškat.Aj led ma to láka 😀 ale bojim sa že budem sklamana ked tam bude zase jena /......
@catharinka nič si s toho nerob aj vo mne bol problem ale preliečilo sa to a ja stale dufam 😲
@catharinka tak to som nevedela ze ked beries dufik tak to ti moze zablokovat ovulku, dobre vediet, ja ked som chodila na meranie folikulu a obcas bol okolo tych 20mm tak som brala dufik, tak mozno to preto nevyslo, ☹
dnes som isla za lekarom no nenasla som ho tam lebo bol na akejsi konferencii, dobre ma neporazilo, ale v nedelu ma sluzbu tak mu skusim zavolat, obcas sa stane ze ho takto ,,nachytam´´ a to sme boli dohodnuti, tak sa sice snazime no uvidime, zacala som tiez brat acidofolan, ma dobry podiel kyseliny listovej tak uvidime, som zvedava co mi povie v nedelu, no budem cakat len dobre spravy 🙂
@lucinanm - ano, po podani pregnylu mi vysadil Duphaston na pat dni - ze aby sa ovulka nezablokovala. Ja som to sice vedela, ze sa to moze stat, ale netusila som, ze ako presne sa tento Dufik musi davkovat. A to som si dnes rano dala jednu tabletku Dufiku, potom som sla doktorovi a on mi pichol pregnyl a povedal, ze rano som si uz Dufik dat nemala... 😒 Somar, ved mi to mal povedat dopredu, co som si to mala vycucat z prsta. 😠 😉
No a teraz som si robila ovu testik a vysiel mi negativne. ☹ Divne... Myslela som si, ze pregnyl ma pomoct k ovulacii a u mna je moznost, ze folikul mi nepraskol. Teraz neviem, preco a ci este moze prist a hlavne kedy... Asi uz vela kombinujem a velmi to riesim. Mam uz take vselijake teorie, ze co sa mohlo stat, ze by to bolo na tri strany... 😎
A pregnyl ti doky nepichol? Brala si len Duphaston....?
@catharinka ahooj!a nepovedal ti ze mas prist po pichnuti pregnylu na kontrolu tak o 8-10 dni ci si mala ovul?ja som bola no z 3 praskli 2 a ze ten 1 co sa neuvolnil moze vsetko zablokovat ☹ tak sme napaty ako to dopadne dnes 29 a zatial nedorazila 🙂 brala som aj dufaston tak asi preto,alebo zeby konecne...neviem ako by mi mala prist ked som mala aj pregnyl aj dufaston...cakame co bude 😎
Ahojte, chcem sa pridať k vám do debatky 🙂 Ja som teraz začala brat duphaston a 13teho som ho dobrala, chcem sa vás spýtať do koľkých dni dostanete menzes, lebo ja stále nič a som s toho nervózna ☹ Aby ste ma správne pochopili na tretí deň MS mam nasadiť clostilbegyt a tak čakááááááám a čakáááááám 😒 lebo mam pocit, že sa to každým dnom odsúva ďalej a ďalej
škoda že sa nikto už nehrnie v pisani do tejto krasnej temy 😕
ja už 2 cyklus beriem kombináciu clostilbelgyt+duphaston a verim že to tento cyklus už víde....su tu nejake žienky ktore otehotneli 2 alebo 3 cyklus???píšte dakujem
@jljz911 Ahoj, ja som na tom rovnako, teraz som 2cyklus ako ty. Zatial žial nič. Ale snáď sa to už podarí.
@janine6623 tak v pondelok začnem brat duphaston ..zaujimave na tom všekom je to že každy v mojom okoli je tehotný ..hlavne u nás v praci ja to zvladam dobre život ide dalej len to niekedy viac mzri takže dufam že to zaberie.. a už berieš duphaston???a ako si to zvladala prví mesiac ked nič s toho nebolo ???

@janine6623 - to som si aj ja hovorila, ze som uz to snazilkovanie a behanie po gyndosoch mohla zacat brat vaznejsie uz skor - nie sa spoliehat na prirodu... Ale, moj exdoktor mi stale vravel, ze to chce cas... 😠 Nakoniec som vymenila doktora a tento sa uz mnou zaobera, robil mi sono a zajtra folikulometria... Juchu, normalne sa tesim!
Mas pravdu, ani ja nechcem tu antikoncepciu,to radsej vyskusam vsetko ostatne...