PCOS a účinky kombinácie s Duphastonom a Clostilbegytom
Ahojte, našla som pár diskusii na tuto tému ale väčšinou sa duphaston užíval inak. Potrebujem skúsenosti pri užívaní ako mám nastavené ja.
Mám veľmi nepravidelnú ms (3/4x do roka) s tým že cykly sú anovulačné. Po vyšetrení sonom aj hormonálny profilom mi bolo diagnostikovane PCOS a teda aktuálne mi nasadila gynekologička Duphaston na 10 dni ktorý mi má vyvolať menštruáciu a následne od 3DC na 5 dni clostilbegyt. Na začiatku cyklu sa mám ozvat, dohodneme folikulometriu.
Pomohlo vám to? Užívam aj vitamíny, inositol a kyselinu listovú.
Pravdepodobne mám aj inzulinovu rezistenciu a nadváhu, váha sa teda veeeelmi ťažko zhadzuje.
Jedno dieťa uz máme to sa zázrakom podarilo, pravdepodobne som vtedy ešte ovulaciu mala normálne aj keď ms bývala tiež nepravidelná ale nie až takto. Tieto problémy mi vo veľkom začali po pôrode.
@timfit akú máš váhu?Sestre liečba pomohla mne nie.Bez liekov nemám, ale ja už neplánujem ďalšie deti.
@anonym_c74eb7 váhu mám aktuálne 95, uz som pár kg dala dole ale ide to veľmi ťažko. Som objednaná na vyšetrenie koli inzulínovej rezistencii ale myslím že sa na 100% potvrdí.
kvoli pco/IR ani neschudnes len tak, to je boj na dlhu trat... ono je to taky kruh, nadvaha sposobuje IR/PCO a PCO/IR nedovoli chudnut lahko ... Treba sa co najviac snazit schudnut, zeny to zvacsa riesia uplnym vysadenim cukru a i KOpec videii kedysi bolo aj na youtube atd ako na to. Aj ked ti IR potvrdia, co urcite ano, tak ine s tym nepohne, len dieta a chudnut.. teraz je na to zazrak moujaro, ale to je tiez tazka vec, lebo po vysadeni sa to lahko vrati do starych kolaji... niekedy aj metformin daval endokrynolog, ale teda napr ja som len kratko braala ,zle som ho znasala.
kvoli pco/IR ani neschudnes len tak, to je boj na dlhu trat... ono je to taky kruh, nadvaha sposobuje IR/PCO a PCO/IR nedovoli chudnut lahko ... Treba sa co najviac snazit schudnut, zeny to zvacsa riesia uplnym vysadenim cukru a i KOpec videii kedysi bolo aj na youtube atd ako na to. Aj ked ti IR potvrdia, co urcite ano, tak ine s tym nepohne, len dieta a chudnut.. teraz je na to zazrak moujaro, ale to je tiez tazka vec, lebo po vysadeni sa to lahko vrati do starych kolaji... niekedy aj metformin daval endokrynolog, ale teda napr ja som len kratko braala ,zle som ho znasala.
@simca06022011 ano ja sa chystám práve koli metmorfinu chcem ho vyskúšať, mounjaro alebo ozempic vobec nechcem užívať. Dá sa schudnúť aj bez toho, len ako vravíš ty, je to beh na dlhu trať.
@simca06022011 ano ja sa chystám práve koli metmorfinu chcem ho vyskúšať, mounjaro alebo ozempic vobec nechcem užívať. Dá sa schudnúť aj bez toho, len ako vravíš ty, je to beh na dlhu trať.
@timfit porad sa s dr a uvidis, vyskusas, nastudujes si a najdes si sposob 🙂

@timfit akú máš váhu?Sestre liečba pomohla mne nie.Bez liekov nemám, ale ja už neplánujem ďalšie deti.