icon

Metformín a liečba PCOS

anikooooo
23. apr 2025

Mám PCOS a jediné, čo mi predpísali, bola hormonálna antikoncepcia. Odkedy ju užívam, trpím depresiou, mám nízku energiu a výrazne som pribrala. Výskumy však ukazujú, že metformín je vhodný liek na PCOS.

abcabcada
23. apr 2025

Mňa na základe PCOS poslala gynekologička na diabetológiu, kde mi vyšla IR a na tú mi predpísali metformín... Pochybujem, že ti ho niekto dá len tak

anikooooo
autor
23. apr 2025
@abcabcada

Mňa na základe PCOS poslala gynekologička na diabetológiu, kde mi vyšla IR a na tú mi predpísali metformín... Pochybujem, že ti ho niekto dá len tak

@abcabcada neočakávam, že mi niekto predpíše “len tak”, ale môj gynekológ ma nikam neposlal a už nechcem brať HA + mám príznaky na IR :(((

viky982
23. apr 2025
@anikooooo

@abcabcada neočakávam, že mi niekto predpíše “len tak”, ale môj gynekológ ma nikam neposlal a už nechcem brať HA + mám príznaky na IR :(((

@anikooooo mala som to podobne . Píšem si ss

anna777115
23. apr 2025
@anikooooo

@anikooooo žiadaj sa na diabetologiu. Ak sa potvrdí inzulínova rezistencia, tak ti aj gynekológ predpíše merformin.

taktotedanie
23. apr 2025
@anikooooo

@anikooooo len tak? Preco len tak ked mas na to diagnozu?

stanzi
23. apr 2025

Metformin sa predpisuje, ked je inzulinova rezistencia. Nie kazda s PCOS ju automaticky ma, ja napriklad PCOS mam, ale IR nie, takze tiez mi nikto nenavrhol metformin. Vypytaj si vymenny listok na diabetologiu, nech ti to vysetria.

janetinka27
24. apr 2025

@anikooooo ahoj a na preventivke u obvodnej si mala zvyseny cukor? Ame mas priznaky na IR? Potozpravaj sa s obvodnou, mozno ta posle na dia

anna777115
24. apr 2025
@janetinka27

@anikooooo ahoj a na preventivke u obvodnej si mala zvyseny cukor? Ame mas priznaky na IR? Potozpravaj sa s obvodnou, mozno ta posle na dia

@janetinka27 Na inzulínovú rezistenciu sa robí glukozovy test. Ten ranný cukor, je síce dôležitý, ale v tomto prípade nevypovedá o inzulínovej rezistencii nič .

janetinka27
25. apr 2025
@anna777115

@janetinka27 Na inzulínovú rezistenciu sa robí glukozovy test. Ten ranný cukor, je síce dôležitý, ale v tomto prípade nevypovedá o inzulínovej rezistencii nič .

@anna777115 vsak ano, mam IR a bola som na glukozovom teste
Ale mala som ranny cukor 12, nebyt toho, tak by mi v mojom veku nikto glukozovy test nerobil

matusa_153
27. máj 2025
@stanzi

Metformin sa predpisuje, ked je inzulinova rezistencia. Nie kazda s PCOS ju automaticky ma, ja napriklad PCOS mam, ale IR nie, takze tiez mi nikto nenavrhol metformin. Vypytaj si vymenny listok na diabetologiu, nech ti to vysetria.

@stanzi ja mám pcos a boli sme v car kde mi predpísali metformin a letrozol, pritom IR nemám a to sme boli na prvej konzultácii kde mi brali krv a hneď predpísal metformin napriek tomu že výsledky krvi ešte neboli