Metformín a liečba PCOS
Mám PCOS a jediné, čo mi predpísali, bola hormonálna antikoncepcia. Odkedy ju užívam, trpím depresiou, mám nízku energiu a výrazne som pribrala. Výskumy však ukazujú, že metformín je vhodný liek na PCOS.
Mňa na základe PCOS poslala gynekologička na diabetológiu, kde mi vyšla IR a na tú mi predpísali metformín... Pochybujem, že ti ho niekto dá len tak
@abcabcada neočakávam, že mi niekto predpíše “len tak”, ale môj gynekológ ma nikam neposlal a už nechcem brať HA + mám príznaky na IR :(((
Metformin sa predpisuje, ked je inzulinova rezistencia. Nie kazda s PCOS ju automaticky ma, ja napriklad PCOS mam, ale IR nie, takze tiez mi nikto nenavrhol metformin. Vypytaj si vymenny listok na diabetologiu, nech ti to vysetria.
@anikooooo ahoj a na preventivke u obvodnej si mala zvyseny cukor? Ame mas priznaky na IR? Potozpravaj sa s obvodnou, mozno ta posle na dia
@anikooooo ahoj a na preventivke u obvodnej si mala zvyseny cukor? Ame mas priznaky na IR? Potozpravaj sa s obvodnou, mozno ta posle na dia
@janetinka27 Na inzulínovú rezistenciu sa robí glukozovy test. Ten ranný cukor, je síce dôležitý, ale v tomto prípade nevypovedá o inzulínovej rezistencii nič .
@janetinka27 Na inzulínovú rezistenciu sa robí glukozovy test. Ten ranný cukor, je síce dôležitý, ale v tomto prípade nevypovedá o inzulínovej rezistencii nič .
@anna777115 vsak ano, mam IR a bola som na glukozovom teste
Ale mala som ranny cukor 12, nebyt toho, tak by mi v mojom veku nikto glukozovy test nerobil
Metformin sa predpisuje, ked je inzulinova rezistencia. Nie kazda s PCOS ju automaticky ma, ja napriklad PCOS mam, ale IR nie, takze tiez mi nikto nenavrhol metformin. Vypytaj si vymenny listok na diabetologiu, nech ti to vysetria.
@stanzi ja mám pcos a boli sme v car kde mi predpísali metformin a letrozol, pritom IR nemám a to sme boli na prvej konzultácii kde mi brali krv a hneď predpísal metformin napriek tomu že výsledky krvi ešte neboli

Mňa na základe PCOS poslala gynekologička na diabetológiu, kde mi vyšla IR a na tú mi predpísali metformín... Pochybujem, že ti ho niekto dá len tak