Missed abortion - skúsenosti
Mame niekto skusenost s touto diagnozou ?????
Ja som absolvovala kyretaž prevcerom ...... A bojim sa dalsich tehotenstiev.... :( Ako to prebiehalo u teba? ☹
Tiez som ho mala pred 2 rokmi v 8 tt a potom sa zadarilo do dvoch rokov zas a vse je bez problemov. Tiez som mala obavy z dalsieho tehu.
Je normalne ze ma este aj po dvoch dnoch stale boli brucho????
V 19rokoch som potratila v 8tt o pol roka som znovu otehotnela ale nevysli yi mala som 20rokov ked som znovu potratila v 22tt a ano je to normalne ze brucho boli
Lebo som čitala ze ked boli brucho je nutne navstivit lekara ....
No ono sa ti maternica dava do povodneho stavu a telo si uvedomuje ze plod tam uz neni
Mna po kyrete nebolelo nič..... iba.... neviem či to bolo psychikou ale cítila som sa neskutočne prázdno :( :( :(
ja sa tiez citim zle.. sak je to len druhy den po zakroku... Ale nám skveleho muža, ktorý mi dodava silu :(
Ani nehovor ja stale mam v pameti aj jeden aj druhy potrat a od prveho som sa velmi zmenila som taka ina neuzivam si moc zivota ani nic a dokedy som nezostala tehotna tak dovtedy som bola na tom psychycky zle a od psychosa som nemala daleko
Je to velka strata, hlavne, ked je dietatko vytuzene. Aj mna to postretlo a aspon som spoznala pravu tvar ludi v mojom okoli. Par dni to brusko boli, ale to sa zahoji. Dlhsie to trva dusi. Nam sa podarilo hned po troch mesiacoch otehotniet a mame uz tri deticky. Vzdy to bol strach, ci je vsetko v poriadku a nastastie uz bolo. Niekedy sa to zial stava, ako vravel moj lekar, ale nezvykne sa to opakovat. Drzim Vam palce, nech na ten zazrak v naruci necakate dlho. Aby sa Vam dusa rychlo zahojila.
tiež máme skúsenosť, bolo to vytúžené bábo po šiestich rokoch, tešili sme sa však krátko, len do 8 tt, podarilo sa nám otehotnieť až po roku, ale drobček je tu, a už má skoro dva rôčky, na anjelika myslíme často....chce to čas....veľa šťastia 🙂
😔 3x MA za posledné dva roky. Už neverím.
@bublinta aj ja mam skusenost, po 2 rokoch snazenia som otehotnela a v 11tt som zacala spinit (skor som to videla len na toaletaku)...pre istotu som zasla k dr., ani ma nenapadlo, ze by mohlo byt nieco zle....sice ma uz asi tyzden neboleli prsia (inak som nemala ziadne tehu priznaky), ale ako prvorodicka som myslela, ze je to OK...nebolo, mimi nenarastlo od poslednej kontroly vobec, stale malo velkost 6+4tt, srdiecko samozrejme nebilo...nastastie mam skvelu doktorku, ktora mi odporucila objednat sa na kyret az po tyzdni, ak sa potrat nespusti sam....tiez mi poradila masirovat jeden bod na ruke, aby sa spustil....do 2 dni som potratila, doma, prirodzene a som za to velmi vdacna...musela som ist asi 2x na kontrolu, ci som uplne vycistena (bola som) a po prvej MS od potratu som otehotnela znovu...a zajtra mam termin porodu 😉
toto sa stava velmi casto, ale preboli to, netreba stracat nadej, ze to raz vyjde...mne to paradoxne dodalo nadeje, ze mozem otehotniet prirodzene, pretoze na jesen sme sa uz chystali na vysetrenia, ci sme OK (obaja mame cez 30)....
a este nieco - dr. mi doporucila homeopatika Ignatia Amara, ktore maju pomoct na psychiku...ja na tieto veci nie som, ale kupila som si ich a ozaj mi pomohli...nestoja vela (okolo 3EUR) a urcite neuskodia
@bajana Podarilo sa Vam hned po prvej MS to je uzasne 🙂 Ja som bola na kyretazi prave kvoli tomu, ze by som vraj do tyzdna tak ci tak potratila, lebo podla soma sa mi uz zacala odlupovat sliznica ci co. Ani som nevedela, ze sa to da aj inak... Ale tak bola som tyzden pred tym v nemocnici kvoli podozreniu na potrat, tak som verila doktorke 🙂 Ale kedze sa nam podarilo otehotniet prirodzene verim, ze sa nam to coskoro podari, ale neviem, ci vydrzim cakat 3 mesiace, ako mi dr. odporucila. Ale asi nieeeeeee 🙂
@janedoe ved prave mne sa to nepaci, ze nasi lekari su za tie "nasilne" zakroky a pritom je lepsie, ked si telo poradi samo.....moja dr. mi po prvej MS odporucila snazit sa hned, ze maternica je "ako poorana" a pripravena na dalsi pokus...a ozaj sa zadarilo...ale kyret je predsa len tvrdsia metoda cistenia a tam treba, aby sa maternica zahojila, mozno by stalo zato pockat tie tri mesiace...a normalne ber dalej kys.listovu a ja som aj pila alchemilku do polovice cyklu....drzim palce
@janedoe uz s tym nic neurobis, nepozeraj sa spat ale mysli na to, co bude...ak budete cakat 3 mesiace, tak sa vam mozno zadari a takto o rok uz budes kocikovat 😉 a skus sa pohrabat v starsich diskusiach, su tu aj zeny, ktore sa snazili skor po kyrete a vyslo to...ale aj take, ktore mali opacnu skusenost...ono ked to ma prist, tak to pride a v spravny cas
@bublinta tiez som to zazila,po 3rokoch snazenia (teda pred 2 rokmi), som mala 2x MA po sebe v 8 a 9.tt. Znovu sa nam podarilo otehotniet az tento rok a uz budem o par tyzdnov rodit. Netreba sa vzdat za ziadnych okolnosti,aj ked je to velmi tazke. Drzim palce,aby ste to prekonali co najskor. A ano bolesti take podobne menstruacnym mozu byt.
Už je to treti deň,.. Brucho uz trosk prestalo bolet,,, uz len sem tam ma zaboli,,, V decembri sa chceme pokusit znova tak dufam ze neprezijem zas to iste... Lebo je to veľmi ťažke na psychiku :(
@safranca15 ahoj chcela by som sa opytat 14.8.som bola na kyretazi babatku ubehlo sice dva tyzdne no nic ma neboli ani nekrvacam a teraz dva dni som zacala cvicit aj brusaky tak ci mozem ci to maternici nejak neublizi
@kubisova mala by si aspon mesiace si dat oddych pretoze teba nemusi nic bolet teraz alevpotom moze zacat ta maternica sa dava dokopy regeneruje sa dava sa do stavu ked tam nebolo otehotnenie radsej este pockaj a v kolkom tt si bola na kyretazi?
@safranca15 bola som v 11tt.prestalo byt srdiecko...tak necham to cvicenie asi bude lepsie
@safranca15 prosim ta poznas Femi kvapky od valovica na činnosť vajecnikov zostalo mi tak ci ich mozem dobrat
@kubisova nie nepoznam to by bolo dobre sa doktora spytat
@safranca15 hej dobre dakujem
Ahojte zienky,ja som mala MA 14.8. prirodzene v 22tt,nic vo mne neostalo,sla som domov na 4 den,som uz po menzese ktory trval 2 tyzdne,co myslite ,mozeme sa snazit znovu o babatko? Nesmierne smutim,trapim sa,ze som prisla o dvojicky. Chcem dieta neskutocne. Co myslite?
my sme prišli práve o tretie bábätko, čakám na to, kedy ma zoberú do nemocnice na kyretáž...trikrát MA..napriek všetkým vyšetreniam, ktoré ukázali, že sme zdraví obaja, napriek alternatívnej liečbe, napriek homeopatii, napriek všetkému čo som pre to malinké spravila som sa včera dozvedela tú najsmutnejšiu správu už po tretíkrát-srdiečko nebije... nechápem prečo, keď niekto po dieťatku túži sa musí stať niečo takéto...a tá čo ani nechce, verejne priznáva, že chce ísť na potrat, tá má deti bez problémov!!! cítim strašné sklamanie a nenávisť..už ďalej nevládzem..
baby je mi to moc luto co vsetko si musime vytrpiet a prekonat,ja som mala tuto diagnozu MA uz dva krat stanovenu a je to naozaj velmi tazke ale musime verit ze ten maly drobcek k nam raz pride. Teraz mame za sebou vsetky vysetrenia v ISCARE centre a cakame na vysledky...buduci mesiac zaciname snazilkovanie znovu moc sa tesim a dufam ze teraz uz k nam pride vytuzene babo...drzim vsetkym palce

Ahoj,ano ja mám.Tiež som mala MA v 8tt pred 2 rokmi ☹