Mixované jedlá
Moja mala ma už 1 rok a ešte stále jej mixujem potravu, má už 5 zubov už by som s tým mala asi prestať ze?
Skus na začiatok poriadne roztlačit vidličkou alebo časť vymixuj a časť roztlač nech si pomaly zvyká na novú strukturu
Nemixovala som nikdy, má 13m a zje hocičo, kludne aj celé jablko si sama poobhrýza... Určite prestaň, už to nie je bábo
Maly mal v 1 roku minimalne 10 zubov a tiez som mixovala skoro vsetko, lebo nemixovane mi vypluval...pomixovane mi zjedol vsetko...nenutila som ho nejako...a potom jedneho vecera sam od seba sa ulakomil na manzelove cestoviny uvarene al dente🙂 a odvtedy uz zacal jest v pohode vsetko pomalicky, cca v 1,5 roku a myslim ze mu pomohli dost aj jasle v tom...ja by som ho teda zbytocne netrapila vacsimi kuskami, az pride jeho cas sam si povie co bude chciet jest, zatial si kludne setri nervy a rob to tak ako
Ti to vyhovovalo doteraz 😉
u obou detí jsem mixovala asi dva týdny, potom jsem postupne začala mačkat mekké veci a nechávat čím dál vetší kousky, starší dcera se od roku krmila sama vidličkou, krátce na to i lžičkou, takže bych doporučila začít postupne mačkat a hledat potraviny ktere je ochotný sníst i v celku, treba ten banán, rohlík, určite bych to mixování neprodlužovala
Tiez mixujem lebo mlada (1r a 8 zubov ) vsetko nemixovane vypluva. Akurat dnes prvy krat zjedla jablko tak snad sme na dobrej ceste 🙂
Skus zacat davat popucene a uvidis ci to zje alebo nie.

Podľa mňa určite áno. Ja som nominovala nikdy. Zo začiatku som na jemno roztlačíme vidličkou a mäso na mini kúsky nozikom. Nikdy nebol problém. Dusil sa len 3x a aj to až po roku keď odhryzoval z jablka