icon

Mixované jedlá

alofinka
15. okt 2017

Moja mala ma už 1 rok a ešte stále jej mixujem potravu, má už 5 zubov už by som s tým mala asi prestať ze?

katka708
15. okt 2017

Podľa mňa určite áno. Ja som nominovala nikdy. Zo začiatku som na jemno roztlačíme vidličkou a mäso na mini kúsky nozikom. Nikdy nebol problém. Dusil sa len 3x a aj to až po roku keď odhryzoval z jablka

katka708
15. okt 2017

Skus na začiatok poriadne roztlačit vidličkou alebo časť vymixuj a časť roztlač nech si pomaly zvyká na novú strukturu

ajko
15. okt 2017

úplne súhlasím s predošlými príspevkami 🙂

tyelde
15. okt 2017

Nemixovala som nikdy, má 13m a zje hocičo, kludne aj celé jablko si sama poobhrýza... Určite prestaň, už to nie je bábo

siska53
15. okt 2017

@alofinka Skus a uvidis.. Nasi v danom obdobi mali 1 jediny zub .
Roztek ci chrumku nejak pozuzlali,ale inak som im.mixovala.

tana85
15. okt 2017

@alofinka dlho som mixovala lebo som mala strach, ze jej zabehne. nemam pocit, ze by som tym nieco pokazila. teraz je takmer vsetko nemixovane, ale ma uz takmer komplet chrup. zacni s makkymi potravinami, nahrubo popucenymi, banan nech skusi odkusovat same.

wind123
15. okt 2017

Maly mal v 1 roku minimalne 10 zubov a tiez som mixovala skoro vsetko, lebo nemixovane mi vypluval...pomixovane mi zjedol vsetko...nenutila som ho nejako...a potom jedneho vecera sam od seba sa ulakomil na manzelove cestoviny uvarene al dente🙂 a odvtedy uz zacal jest v pohode vsetko pomalicky, cca v 1,5 roku a myslim ze mu pomohli dost aj jasle v tom...ja by som ho teda zbytocne netrapila vacsimi kuskami, az pride jeho cas sam si povie co bude chciet jest, zatial si kludne setri nervy a rob to tak ako
Ti to vyhovovalo doteraz 😉

katriona1
15. okt 2017

u obou detí jsem mixovala asi dva týdny, potom jsem postupne začala mačkat mekké veci a nechávat čím dál vetší kousky, starší dcera se od roku krmila sama vidličkou, krátce na to i lžičkou, takže bych doporučila začít postupne mačkat a hledat potraviny ktere je ochotný sníst i v celku, treba ten banán, rohlík, určite bych to mixování neprodlužovala

lavender273
16. okt 2017

@alofinka

Tiez mixujem lebo mlada (1r a 8 zubov ) vsetko nemixovane vypluva. Akurat dnes prvy krat zjedla jablko tak snad sme na dobrej ceste 🙂
Skus zacat davat popucene a uvidis ci to zje alebo nie.

evittam
16. okt 2017

@alofinka Mixovala som cca do 15.mesiacov. Nic sa nestalo a ani som nic "nepokazila". Urob podla seba.😉

l3yla
Autor odpoveď zmazal
alofinka
autor
16. okt 2017

No zatiaľ vypluva ale budem skúšať ďakujem

nina19833
16. okt 2017

@alofinka no musis mat len trpezlivost. Kazde dieta je ine. Ale stale skusaj, ona si na to zvykne a pomaly prejde aj na taku stravu